Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Bili su to dani ponosa i slave, a što imamo danas?

Piše: Lili Benčik

15. siječnja prije 32 godine Hrvatska je međunarodno priznata kao samostalna i demokratska država. Za slobodnu i samostalnu Hrvatsku život je dalo 15.840 branitelja čija su imena uklesana u Kenotaf crkve Sveta Mati Slobode u Zagrebu. To su bili dani Ponosa i slave koje, zahvaljujući hrvatskim braniteljima, čuvamo u srcu. Dr. Franjo Tuđman tada je rekao “Imamo Hrvatsku!”. Imamo ali kakvu? Ne onakvu za koju su živote dali branitelji s popisa na kenotafu…

15. siječnja prije 32 godine Hrvatska je međunarodno priznata kao samostalna i demokratska država.

Za slobodnu i samostalnu Hrvatsku život je dalo 15.840 branitelja čija su imena uklesana u Kenotaf crkve Sveta Mati Slobode u Zagrebu. Svaki branitelj je predstavljen imenom, inicijalom očeva imena, prezimenom, godinom rođenja i godinom pogibije. Tako kenotaf, od povijesnog zaborava, čuva spomen na svakog branitelja poginulog u obrambenom Domovinskom ratu.

Današnji dan je spomendan kojim se obilježava i odaje počast međunarodnom priznanju Republike Hrvatske. To su bili dani Ponosa i slave koje, zahvaljujući hrvatskim braniteljima, čuvamo u srcu i sjećanju.

Dr. Franjo Tuđman tada je rekao “Imamo Hrvatsku!”.

Imamo, ali kakvu?

Ne onakvu za koju su živote dali branitelji s popisa na kenotafu. Ne onakvu kakvu su željeli graditi preživjeli hrvatski branitelji.

Ne onakvu kakvu su željeli prognanici koji su ostali bez domova i kompletne imovine.

Ne onakvu kakva je po Ustavu trebala biti: “suverena i demokratska u kojoj se jamče i osiguravaju ravnopravnost, slobode i prava čovjeka i državljanina, te promiče njihov gospodarski i kulturni napredak i socijalno blagostanje.”

Dok su branitelji krvarili na ratištu, jugo-komunisti su preuzeli sve državne i društvene institucije. Hrvatski branitelji su marginalizirani, neutralizirani raznim udrugama i mrvicama koje su im vladajući bacali sa svojih bogatih stolova pozicija moći, a kojeg li apsurda, koje su im upravo oni omogućili.

Smrću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, izbornim smicalicama i lošim izbornim zakonodavstvom ponovno su se na vlast vratile stare jugo-udbaške strukture i počele razgradnju mlade demokracije gradeći hibrid Jugoslavije.

Stjepan Mesić kao novoizabrani predsjednik države i Ivica Račan kao predsjednik Vlade žustro su počeli s detuđmanizacijom, odnosno rušenjem svih hrvatskih vrednota i vraćanjem jugo-komunističkog vrijednosnog sustava.

Usprkos Odluke o razdruživanju od Jugoslavije i nepriznavanju jugoslavenskih pravnih akata, od 8. listopada 1991., kršeći Ustav, registrirana je:

  • Srpska pravoslavna crkva, koja je nositelj velikosrpske ideologije,
  • registriran je Savez boraca Jugoslavije, koji je nositelj titoizma i NOB-a,
  • registrirana je stranka SDSS, koju su u okupiranom Vukovaru osnovali ratni zločinac Goran Hadžić i Vojislav Stanimirović, gradonačelnik okupiranog Vukovara, koja je nositelj velikosrpske agresije u miru.
  • Stjepan Mesić je veleizdajnički svjedočio u Hagu za tužiteljstvo, protiv države kojoj je bio predsjednik, umirovio je 12 ratnih generala i onesposobio pobjedničku Hrvatsku vojsku.
  • Ivica Račan je odmah po razdruživanju od Jugoslavije za male novce prodao državne zlatne poluge koje predstavljaju financijsku sigurnost svakoj državi. Prodao je banke, velike državne firme kao npr. INU i uveo nas u dužničko ropstvo.

Tako su te političke “elite” počele progoniti i slati hrvatske generale na haški sud, šikanirati hrvatske branitelje, uništavati  pobjedničku Hrvatsku vojsku, klevetati i omalovažavati Domovinski rat, pa skoro da agresije nije ni bilo već “tamo neki sukobi”.

Dopustile su te vladajuće “elite” osnivanje raznih protuhrvatskih udruga, dali manjinama veća prava nego što u svim demokratskim zemljama imaju, naravno na štetu hrvatskog naroda, što je sve izazvalo 3.500 samoubojstava hrvatskih branitelja!?

Korupcijom, kriminalom i grabeži uništava se materijalna snaga države a da nitko za ta nedjela ne snosi odgovornost i ne bude kažnjen. Političke elite zaštićene su od progona. Pravna država ne funkcionira, ili sudi po jugo-zakonima. Školski sustav ne spominje Domovinski rat već se i dalje uči jugo-povijest, a mladi zbog besperspektivnosti iseljavaju iz Hrvatske.

U tih 32 godine smanjen je broj stanovnika u Hrvatskoj za skoro milijun. Od 4.784.265 stanovnika 1991. na 3.871.833 stanovnika 2021. godine, što je manje za 912 432 stanovnika.

A tek antihrvatski mediji kojima su sve hrvatske vrijednosti predmet sprdnje, ponižavanja i omalovažavanja…

Cijeli članak možete pročitati na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

 

Bez komentara
Ostavite vaš komentar