Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Hrvatska se raspada i nestaje, ali ni to nije tema za Plenkovića!

Piše: Nada Šikić

Predsjednik Vlade smatra kako postoje dvije Hrvatske. Prva, koja radi, pridonosi i stvara, te ona druga, destruktivna, mračna, dakle ona koja ne razumije razmjere njegovog uspjeha, i koja uglavnom parazitski egzistira na leđima prve Hrvatske. Gospodin Plenković, kao paradigma prve Hrvatske, za sedam je godina smijenio više od 20 ministara. Usput budi rečeno, protiv nekih se vode i ozbiljni kazneni postupci. No, to je za njega ne – tema, on s time nema zapravo ništa.

Ništa, dakle, osim tek činjenice kako je sve ministre u jako nadziranoj proceduri osobno vrlo pažljivo birao.

Osim spomenute i nigdje u civiliziranome svijetu zabilježene prakse rotirajućih ministara svjedoci smo kako tjedno imamo barem jednu ozbiljnu aferu koja snažno potresa javni prostor. Ali, naravno, ni to nije tema. Premijer ni s time nema ništa.

Samo u zadnjem među popisnom razdoblju, od 2011. do 2021. godine, preko 400 tisuća državljana Republike Hrvatske napustilo je zemlju. Većina njih živjela je na pragu siromaštva, ali ni to nije tema kojom se valja opterećivati.

Proizvodimo nedovoljno hrane, distribucija je u stranim rukama, ali to nije tema kojom treba opterećivati hrvatski šengenski raj.

Deseci tisuća migranata do sada su prešli preko državne granice, a koliko ih je ostalo unutar iste teško je utvrditi. Kažu kako su u pitanju siroti ljudi u potrazi za boljim životom. Kakav su život ti ‘atomski fizičari’ i ‘svirači violine’ namijenili Europi i kakva su pravila i običaje sa sobom donijeli vidimo ovih dana u Švedskoj, Francuskoj, Njemačkoj itd.

Teror ide do te razine da su Švedska i Njemačka, uskoro će i Slovačka, još ranije to je učinila Mađarska, postavili vojsku u gradove i na granice kako bi očuvali mir. Ali, to nije tema.

Dugo bi se mogli nabrajati izvanvremenski uspjesi aktualne Vlade čija granica seže od premijerske i ministarskih fotelja čak do željeznih policijskih ograda na Trgu Sv. Marka.

A mi ostali, dakle ona druga Hrvatska, ona koja Boga moli da ova prva prestane nizati uspjehe, ona seže ne samo do državne granice nego i preko kao nekada u iseljenu Hrvatsku. Staro je pravilo kako je Njemačka Hrvatima druga majka, zbog čega sad to mijenjati.

Na koncu i jedan kuriozitet. Predsjednik Vlade nikada, u evo skoro dva mandata, nije odgovorio na niti jedno oporbeno zastupničko pitanje, naravno jer su i oni ona druga Hrvatska. Ne samo da nema odgovora nego je u pravilu u osvrtu često riječ o uvredama na osobnoj razini.

Prije par dana oporba je svoje nezadovoljstvo iskazala lupkanjem zastupničkim palicama po stolu. Nedovoljno efektno, puno bi učinkovitiji bi bio jedan dobri stari odgojni vritnjak.

Udruga Hrvatski Ratnik

3 komentara
Ostavite vaš komentar

3 komentara
  1. Tužno je vidjeti u što nam se pretvara Hrvatska da tog čovjeka više ne mogu niti čuti niti vidjeti jer on je najzaslužniji za to.