Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Imaju li hrvatski birači snage prekinuti jednoumlje i kult ličnosti koji gradi Andrej Plenković?

Piše: Lili Benčik

I opet ću prozvati sve hrvatske intelektualce, saborske zastupnike, sve bojovnike, hrvatske generale, časnike i branitelje, sve braniteljske udruge, sve koji su stvarali hrvatsku državu, kako mogu bez glasa, bez reakcije, mirno gledati ovo rastakanje države za koju su najbolji od nas ginuli, ovu besramnu pljačku dobara i zemlje koju su stvarali i branili, ovo poništavanje sjajne pobjede nad velikosrpskim agresorom i njihovom ideologijom? Kako mogu?

Kompletan pogled u medije, politička zbivanja, raspoloženje u društvu, društveno uređenje koje kroji Vlada premijera Plenkovića sa SDSS-om, kroz školstvo, kroz pravosuđe, kroz gospodarsku politiku, kroz poglede na prošlost, na Domovinski rat… ukazuje na ponovno jednoumlje, na diktaturu, koju je uveo Andrej Plenković dolaskom na vlast.

Andrej Plenković je dolaskom na vlast samovoljno i jasno rekao da želi mijenjati HDZ, da želi mijenjati Hrvatsku, bez da pita hrvatski narod je li suglasan s njegovom vizijom, bez ikakvog obaziranja na identitet koji označava hrvatski narod, vjerski, kulturni i povijesni!

Koji je njegov doprinos u stvaranju Hrvatske države? Koje zasluge ima da može mijenjati HDZ i Hrvatsku? Jesu li mu članovi HDZ-a postavili to pitanje?

Andrej Plenković: “Moja je misija promijeniti HDZ, a nakon toga Hrvatsku.”

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/andrej-plenkovic-sto-mislim-o-koaliciji-s-milanovicem-i-cekaju-li-hrvatsku-i-treci-izbori-4679858

Tko mu je zadao tu misiju? Hrvatski narod nije! Zar su to riječi demokratski izabranog predsjednika Vlade RH? Jer po Ustavu RH tko ima pravo mijenjati Hrvatsku? Samo hrvatski narod!

Plenković je imao sjajnu priliku ujediniti hrvatski narod, očuvati njegov identitet i opstanak. Da mu je hrvatski narod bio misao vodilja, da je osluškivao BILO hrvatskog naroda, njegove želje i htjenja, da mu je Hrvatska u srcu, da voli Hrvatsku, i da ju osjeća kao svoju domovinu, mogao je ojačati hrvatski nacionalni ponos i domoljublje, i hrvatski narod bi ga slijedio.

Ali ne, nema u njemu osjećaja za Hrvatsku niti povezanosti s hrvatskim narodom. To se naročito primijeti kada je u Bruxellesu, od tamo se javlja sav ozaren, tamo se osjeća kući, to je njegova domovina, i za interese te “domovine” on “mijenja HDZ i mijenja Hrvatsku”.

Andrej Plenković poslušnički slijedi upute iz Bruxellesa, razne interesne lobije koji su ga odveli u korupciju i klijentelizam, doveli do mnogih afera koje prate njegove obje Vlade i do izdaje hrvatskih nacionalnih interesa.

Hrvatsku je doveo na rub jednostranačja gdje se oporba sotonizira, dok u Sabor dolaze vijesti o velikim aferama, o vrećama novca po garažama i prtljažnicima, o klubovima za “elitu” kada se običnim ljudima zabranjuju druženja, kada su kafići i restorani zatvoreni za javnost.

Kako može ministar Medved podržavati premijera Plenkovića? Kako može gledati bahaćenje SDSS-ovaca, njihovo omalovažavanje, sramoćenje i poništavanje Domovinskog rata?

Izgleda da može. Mogu i drugi, podmazani i nagrađeni za svoju šutnju, za svoje nečinjenje, a oni koji ne mogu oduzimaju si život u svojoj nemoćnoj tuzi, razočaranju i beznađu!

Stoga su nam predstojeći izbori jedini način da demokratskim putem prekinemo tu nedemokratsku, partitokratsku vladavinu i da, nakon 30 godina od priznanja, Hrvatsku državu napokon uredimo po mjeri hrvatskog čovjeka, za što je u Domovinskom ratu život dalo 15.840 hrvatskih branitelja. Njihova imena ugrađena su u Kenotaf Crkve Sveta Mati Slobode po popisu dobivenim od Ministarstva branitelja RH!

Kenotaf treba biti opomena svima koje je zahvatila malodušnost i letargija da slabi odaziv na izbore samo produžava ovu agoniju hrvatskog naroda, i da se pokrene kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna!

Cijeli članak možete pronaći na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

3 komentara
Ostavite vaš komentar

3 komentara
  1. Tko god misli da se izborima to jest na nekakav “demokratski način” može nešto promjeniti u krivu je, lupeži uvukli su se u sve pore društva a njih istjerat se nemože na demokratski način več sa “krvavim gačama”

    Winston Churchill je jednom rekao ” ako bi se izborima nešto moglo promjeniti izbori bi davno bili ukinuti, i to je točno , izbori pomažu vladajučim elitama da opsanu na vlasti, oni nam predlože nekoliko opcija za koga da glasamo, njima je svejedno tko će pobjediti jer pobjednici morat će raditi ono što im se naredi…., a narod dobije privid nekakve demokracije I na kraju budu krivi – što ste birali to ste I dobili….

    1. Dragi Mladene, revolucijom se isto ništa ne mijenja, jedan kalif zamijeni drugoga i često bude i gori od prvoga. Znači po tebi i Mariju možemo samo plakati? Otkud to beznađe? Pa nakon svake noći prije ili poslije svane zora, ničija nije do zore gorila, pa neće ni njihova.

  2. Tko god misli da se “demokratskim” putem može nešto promijeniti na bolje, ili je u teškoj zabludi ili totalni idiot! “Samo budala sistemom istih pokušaja nastoji dobiti drugačiji rezultat!” Ima li još u Hrvata snage za defenestraciju!?
    Bog i Hrvati!