Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Isprika uredništva portala sabh.hr Lili Benčik? Ili…

Posted by Hrvatski Ratnik

Dobili smo pismo gđe Lili Benčik vezano za klevete i govor mržnje notornog Armanda Černjula na portalu sabh.hr. Uredništvo spomenutog portala se službeno ogradilo i ispričalo našoj Lili, ali se govor mržnje A.Č. nastavio uz formalnu ogradu uredništva, iako su obećali kako više neće objavljivati takve tekstove. Što reći? Od riječi su k’o i njihovi partizanski uzori. Pismo prenosimo u nastavku uz poveznicu na objavu gđe Lili…


Poštovani Miro, dragi Ratnici!

SABA RH se na portalu javno ispričao, ali samo meni! Tjerat ćemo pravdu i sudskim putem ukoliko bude trebalo.

Na portalu SABA RH pojave se tekstovi izvjesnog A.Č. puni govora mržnje, primitivnih i prostačkih izraza, uvreda i kleveta kojima se obrušio na mene osobno gomilom nedokazanih i ničim potkrijepljenih optužbi, s pozicija rigidnog jugo-komunizma, titoizma i Titovog kulta ličnosti, jednoumlja, progona i kleveta.

Takve neargumentirane i lažne objede više nisam htjela podnositi, prešle su sve granice, čak i granice ljudskosti te sam se odlučila za tužbu.

Iskreno i u dobroj namjeri sam bila da se problem riješi, kontaktirala uredništvo portala sabh.hr koje je shvatilo da su u problemu i prihvatilo suradnju.

Nije mi bio cilj izvući materijalnu korist od tužbe, meni njihov novac ne treba jer znam da se financiraju iz Proračuna kojeg svi mi punimo. Cilj mi je bio da se iz javnog prostora makne govor mržnje i neargumentirani, paušalni napadi na ljude i portale zbog drukčijeg svjetonazora.

Uslijedila je isprika putem maila, a potom i javno na portalu.

Ispriku je uredništvo portala sabh.hr uputilo samo meni osobno, s obvezom da se citiram: “ubuduće takvi tekstovi Armanda Černjula neće objavljivati na portalu sabh.hr.“ Međutim, vidim da je njihovo jamstvo kratko trajalo i da je novi tekst A.Č. pun govora mržnje osvanuo na portalu sabh.hr 11. svibnja uz ogradu uredništva.

SABA HR i dalje daje medijski prostor i objavljuje tekstove A.Č. uz ogradu da: „Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav Uredništva portala sabh.hr.“, ali ih ta rečenica ne oslobađa odgovornosti što takvim tekstovima punim govora mržnje, bez poveznica, bez fusnota ili nekog drugog dokaza obmanjuju čitatelje i zagađuju javni medijski prostor! A ja pomno pratim i nadopunjujem dokumentaciju.

Lp Lili Benčik


Članak „Istinom protiv govora mržnje. Istina je pobijedila laži“ gđe Benčik možete pročitati na poveznici ovdje.

Draga Lili samo naprijed, nedaj beštijama da te gaze!

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar