Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Ivan Vohrić – Hrvatska već dugo nije država Hrvata

Posted by Hrvatski Ratnik

Istina boli, i znam da vam se neće svidjeti ovaj tekst, Hrvatska već dugo nije država Hrvata, zašto i tko je kriv zbog takvog stanja u državi? Hrvati, Vlada RH, razne braniteljske udruge? Tko je kriv što smo takav narod? Imamo one veliko hrvate, domoljube koji toliko ljube svoju domovinu da su im najveći interes okoristiti se blagodatima koje im daje vlada RH u vidu novčanih potpora. Kakvi ste vi domoljubi, kakve Hrvatine?

Istina boli i znam da vam se neće svidjeti ovaj tekst, Hrvatska već dugo nije država Hrvata, zašto i tko je kriv zbog takvog stanja u državi? Hrvati, Vlada RH, razne braniteljske udruge? Tko je kriv što smo takav narod?

Kad je Agrokor upao u prevelike dugove, koji su prijetili stečajem i raspadom cijelog sustava, Vlada je oduzela najveću hrvatsku tvrtku Ivici Todoriću, da bi se faktički raspodijelila između ruskih banaka i američkog hedge fonda. Vlada se zatim godinama hvalila kako je, eto, uspjela spasiti Agrokor, koji se preimenovao u Fortenovu.

Grupa Fortenova nedavno je najavila prodaju svojih poljoprivrednih poduzeća – Belja, Vupika i Pika Vinkovci. Ova prodaja je nužna kako bi se refinancirali dugovi Fortenove, prema ugovoru s američkim fondom HPS, glavnim kreditorom.

Iako je Vlada preuzela kontrolu nad Agrokorom kad je tvrtka upala u velike dugove, tvrdeći da ju je spasila, prodaja ovih ključnih poljoprivrednih tvrtki ukazuje na suprotno. Unatoč činjenici da su sačuvana radna mjesta i da većina Agrokorovih tvrtki, uključujući Konzum, i dalje posluje, tvrdi se da Vlada zapravo negativno utječe na Agrokor, a to potkrepljuje prodaju Belja, Pika i Vupika.

Agrokor je nekad bio najveći proizvođač hrane u regiji, a Belje i Agrolaguna su istaknuti proizvođači hrane čija se roba često smatra visokokvalitetnim delikatesama. Prodajom ovih poljoprivrednih tvrtki, Fortenova će izgubiti svoj temeljni sektor i pretvoriti se u trgovca. Postoji zabrinutost da bi novi vlasnici mogli smanjiti ili čak obustaviti poljoprivrednu proizvodnju, što bi moglo ozbiljno ugroziti nacionalni interes. Ova prodaja ukazuje na to da će Agrokor/Fortenova nakon nje prestati biti značajan proizvođač hrane, što implicira da je Vlada doista doprinijela uništenju Agrokora.

Hrvati su najveći lopovi u vlastitoj državi, a oni veliko Hrvati, busači u prsa, drže im lojtre kako bi im omogućili potpunu pljačku države.

Imamo one veliko hrvate domoljube koji toliko ljube svoju domovinu da su im najveći interes osnivanje braniteljskih udruga kako bi se koliko toliko uspjeli okoristiti blagodatima koje im daje vlada RH u vidu novčanih potpora. Zapravo njihov je zadatak crpiti proračun RH i pri tome se ne suprotstavljati bilo kojoj vladi kada dođe na vlast, jer novac je slast. Kolko su samo te udruge učinile pomoći nezbrinutim braniteljima koji žive na rubu egzistencije? Koliko su im te udruge branitelja pomogli platiti režije kako im HEP ne bi isključio struju, ili im pomogli u kupovanju hrane da bi dostojno ljudskom rodu mogli imati barem dva obroka dnevno. Naime, ima i takvih udruga no to je velika rijetkost da ih se na prste ruku mogu nabrojati po cijeloj Hrvatskoj.

Koja je razlika između tih veliko Hrvata Desnice i ovih Hrvata s ljevice?

Nikakva, i jedni i drugi vuku na svoju stranu kako bi se okoristili financijski i instalirali u politiku gdje bi mogli zamutiti neki euro za sebe i svoje bližnje.

Njihov cilj zapravo je lagodno živjeti na račun onih “šljakera” koji rade po 12 sati dnevno na bauštelama, poljoprivrednim zemljištima i od njihovih dohodaka koji idu u proračun tim uhljebima se kasnije iz proračuna financiraju vrle i vrijedne Hrvatine, njihove udruge, kako onima lijevima tako i onima desnim, da ne spominjem Pupovčeve jatake i njihove novine, kako i poticaji za poljoprivrednike joj vrše ispašu ovaca koji su im kasnije glavni glasači i podupirači u vladi RH.

Jer bilo koji od lijevih i desnih kada dođu na vlast su jednostavno lopine koje gledaju samo za svoju korist i kako će više “munuti” novaca za sebe i svoje bližnje.

I nemojte mi sada veliko hrvati govoriti ja nisam takav ja sam pošten građanin. Kakav to pošten građan RH dozvoljava da mu se država godinama pljačka i uništava. Kakav to pošten Hrvat dozvoljava da se njegova domovina rasprodaje a da ni k***em ne makneš preko kućnog praga kada treba izaći na ulicu ili ne daj Bože na izbore.

Dozvolili ste da se uništi selo i poljoprivreda, dozvolili ste da se uništi  ratarstvo, voćarstvo, povrtlarstvo, gdje je nestalo stočarstvo, govedarstvo, svinjogojstvo, peradarstvo? 

I ono malo HRVATA što nije odustalo od proizvodnje hrane sustavno ih se uništava pa tako treba uništiti Slavonce. Ratarstvo su već uništili davno pa je sada na redu stočarstvo, pobiti čim više svinja kako bi se poboljšao uvoz mesa iz drugih velikih članica EU.

Uništiše oni i peradarstvo, kokoši, piliće i domaću proizvodnju jaja samo kako bi neka “velika Hrvatina” zaradio prilikom uvoza. I nemojte se ljutiti zbog ovih “veliko Hrvata” što ih tako pišem jer oni su doista veliki Hrvati u odnosu na nas male “gnjide” koji nismo sposobni im se suprotstaviti niti demokratskim putem izbora pa niti izlaskom na ulice kroz prosvjede, kako to rade naši “nemili neprijatelji, susjedi Srbi”, ali oni svoje ne daju  i još hoće i žele “svoju” KRAJINU od koje ne odustaju, iako smo ih pobijedili u ratu oni ne odustaju.

Dok smo mi Veliko Hrvati, pobjednici i ratnici, najveći u povijesti zadnjih sedam stotina godina, pustili da nam otimaju sada neki novi stranci državu, zemlju, prirodna bogatstva, i vode politiku umjesto onih koji su tu državu oslobodili. Da su partizani tako prepustili državu nakon rata anonimnim političarima kamo li sreće, jbn Jugoslavija bi se odmah raspala.

Kakav je to narod koji svoja prirodna bogatstva rasprodaje kakvi su to veliko Hrvati?

Ako oni s ljevice nisu pravi Hrvati, kako ih nazivaju ovi s desnice, niti domoljubi, kako to da onda ovi veliki domoljubi s desnice dopuštaju već godinama rasprodaju prirodnih bogatstva.  

Jesu li strane kompanije preuzele hrvatske izvore vode?

Agrokor je nestao s hrvatskog tržišta, a zamijenila ga je Fortenova grupa. Imovina bivših Agrokorovih sastavnica prebačena je na zrcalna poduzeća, pa je Jamnica tako postala Jamnica plus d.o.o.. Vlada RH odobrila je prebacivanje koncesije za crpljenje vode na novoosnovano poduzeće Jamnica plus u svibnju 2019. godine.

Prema podacima iz sudskog registra vlasnik Jamnice je Fortenova grupa d.d., čiji je jedini dioničar nizozemsko poduzeće Aisle Dutch HoldCo (kasnije preimenovano u Fortenova Group HoldCo B.V). Vlasnik ovog nizozemskog poduzeća je zaklada Aisle Stak Stichting putem koje bi budući vlasnici trebali preuzeti vlasništvo nad Fortenovom po završetku postupka izvanredne uprave.

Već sada je poznato da će najveći udjel u Fortenova grupi, po završetku postupka izvanredne uprave, imati ruske državne banke Sberbank i VTB. Zajedno će im pripasti 46,7 posto udjela. Dodatnih 6 posto dionica kupio je koncern Energia Naturalis, vlasnika PPD-a Pavla Vujnovca. Firme povezane s Rusijom tako su stekle natpolovičnu većinu dionica bivšeg Agrokora.

Imatelji obveznica, uglavnom američki fondovi, držat će 24,9 posto vlasništva. Hrvatskim bankama pripast će 15,3 posto, a dobavljačima 4,7 posto vlasničkog udjela u Fortenova grupi. I dalje je, međutim, nepoznato hoće li i koliko dugo budući dioničari zadržati svoje vlasničke udjele, a nemoguće je prognozirati ni hoće li sve sastavnice bivšeg Agrokora ostati dio Fortenova grupe.

Ovo je samo jedan primjer, ima ih na stotine za koje nikada niste čuli, pa eto samo da vas malo upoznam. Diljem svijeta voda poskupljuje i organiziraju se različiti prosvjedi, a Hrvatska svoje izvore daje u koncesije, prodaje i nastoji time steći stabilnost. Koliko će ipak stabilnost poljuljati rast cijena vode ili čak njezina nedostupnost?

Najjeftinija voda skuplja je od litre mlijeka. Jel treba tu nešto posebno prokomentirati?

Treba i mora se prokomentirati, onaj “seljak” koji mora nahraniti kravu, pripremiti joj silažu za zimski period kako bi ju prehranio, čistiti štalu, sijati kukuruz, kositi travu i pripremiti sjeno, pomusti mlijeko i držati ga na hladnom u posebnim hladnjacima dok ga ne odvezu za daljnju proizvodnju, dobije manje novaca za litru mlijeka u otkupu nego li vi što potrošite, kada izađete u parkić sa svojom djecom i kupite bočicu vode jer su žedni, za tih sat vremena provedenog u parku.

Razlika je samo u tome da vi punite pri tom džepove onim strancima koji su zakupili hrvatska vodocrpilišta, ono što je bilo vlasništvo hrvatskog naroda i hrvatske države, a prodali su ih veliko Hrvati za koje ste vi veliko hrvati glasali prilikom izbora.

Vama ta voda nije preskupa, ali litra mlijeka vam je skupa, kakvi ste vi domoljubi, kakve Hrvatine? Ima li Hrvatska još HRVATA? Naravno da ima, ima onih koji se svaki dan busaju u prsa, onih koji su poslije rata postali veliki heroji zahvaljujući FB i društvenim mrežama, dok oni istinski heroji nalaze se na marginama života i jedva preživljavaju.

No na obljetnice redovito odlaze pa se slikaju na grobovima “palih” – ubijenih heroja, onih heroja koji su svoje živote dali kako bi se njihovi suborci i prijatelji pokazali u javnosti da su bili njihovi suborci i da bi javnosti pokazali kako su oni veliko Hrvati.

Koji horor i primitivizam, slikati se na grobu svojih prijatelja kako bi javnosti pokazali da ste bili na grobu prijatelja, kome i zašto je to potrebno? Radi koga ideš na grob, radi FB? Radi javnosti, ili ideš iz dubine svojeg srca pokloniti se ljudima koji su dali svoje živote? Tko to mora znati osim tebe ako ti je duša ispravna i ako si se došao iskreno pomoliti za pokoj njegove duše, kome se naslikavaš i pokazuješ da si se pomolio na grobu hrvatskog junaka.

Očekujem svakakve negativne reakcije i pljuvanja samo dajte, slobodno i bez pardona.

Niste vi svi takvi, ima vas čestitih i ispravnih. Vi čestiti se nemate kome opravdavati znate kakav život živite i koliko ste doprinjeli za bolje sutra bez primisli kako bi se financijski okoristili i iskoristili svoj status branitelja, a vi ostali?

Vi ćete stati jednog dana pred Boga i položiti svoje račune Njemu osobno, ništa materijalno nećete sa sobom ponesti tamo gdje će vas Bog smjestiti. Kako bi očistili svoju dušu možda još stignete nešto korisno učiniti, možda vas navede nešto da razmislite i pomognete onima kojima je pomoć potrebna. Možda baš vi spasite ovaj puta HRVATSKU, ali čisto onako iz domoljublja, i ne dopustite da Hrvatska ostane bez HRVATA.

HRVATSKA VEĆ DUGO NIJE DRŽAVA HRVATA JER HRVATOM SE MOŽE SVATKO ZVATI, ALI BITI I ŽIVJETI KAO ČESTITI HRVAT, TO JE VEĆ RIJETKOST.

Zagreb, 22.08.2023. Ivan Vohrić

Poveznica na izvorni članak ovdje.

Udruga Hrvatski Ratnik

2 komentara
Ostavite vaš komentar

2 komentara
  1. Kad bar većina nas ovdje shvati da nam zemljom vladaju stranci, oni koji vladaju narodima i državama već stoljećima, koji su izazvali sve ratove svijeta, oni koji nemaju svoju državu, a žele vladati svim državama….
    Kada shvatimo i otkrijemo tko nam je oduvijek jedini neprijatelj….
    Znam, to se neće dogoditi, bit će poneki Don Quijote, puno nedovoljno.
    Ali tako je i zapisano, dogoditi će se.
    Ja za sebe znam, otpjevati ću svoj labuđi pjev i znam da ću s guštom to učiniti.

  2. Sjetih se izjave Bob Dylana kako su Srbi “kurvini sinovi” a Hrvati “podmukli kurvini sinovi” nešto, ako me sjećanje služi u tom kontekstu. U stvari me ne zanima što tko misli o Srbima ali mi je stalo da o nama ipak postoji neko ljepše mišljenje,međutin ili na žalost složio bih se da smo mi generalno sjeban narod koji se guši u pohlepi i glađu za materijalizmom i brigom isključivo za vlastitom guzicom, makar plutali u septičkoj jami. Birati sav taj politički šljam i moralne nakarade poput Mesića, Josipovića za predsjednika države do ova dva dezertera, jednostavno ne može normalan narod a posebno narod koji je krvlju platio svoju slobodu. Zato dragi moji HR ratnici od mojih sudjelovanja o vlastitom trošku u okupljanjima od Vukovara, Knina, Škabrnje itd. primjetio sam da se uvijek vrte isti ljudi. Svjedok sam koliko ljudi poznajem kojima je to sve traćenje vremena osim posla i brige za obitelj. U svakom slučaju zgadio mi se vlastiti narod i mogu reći da bolje jednostavno nije ni zaslužio. Davno su naši veliki pisci i umovi rekli sve o nama. Čast iznimkama ili manjini.