Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Iživljavanje Milorada Pupovca & Co u Srbu, i to našim novcima!

Piše: Lili Benčik

A čemu uopće Srb? Odgovor je dala još 1971. godine Savka Dapčević Kučar u svojoj knjizi “Sedamdeset i prva ’71: hrvatski snovi i stvarnost” koja je bila svjedok jednog takvog mitinga 1971. godine. Opisujući svoju borbu s dijelom srpskih partijskih kadrova, “stvarnih velikosrba i četnički nastrojenih Srba”, opisala je, pod naslovom “Miting u Srbu”, što se 27. srpnja 1971. ondje zbivalo i kako je ona osobno to doživjela.

“Tu nije bilo bitno pokazati tko su Srbi u Hrvatskoj, nego i organizirano prikazati i dokazati da je tu srpska Hrvatska. Naime, razni visoki vojni funkcionari i drugi političari na službi u Beogradu, povezani s navedenom skupinom, organizirali su proslavu u Srbu kao svesrpsku proslavu…”

Ali čemu danas, s kojim ciljem?• Jugoslavije nema, nestala prije 30 godina!• S njom su nestale i tekovine NOB-e, jer je Jugoslavija nastala u NOB-i!
• JNA nema, nestala skupa s Jugoslavijom! Nestala JNA, nestao Maršal!• Nema lika i djela druga Tita! Ništa od njegova lika i djela nije ostalo!• Nestalo bratstvo i jedinstvo, koje su razbili Srbi svojom granicom na crti Virovitica-Karlobag!

Pupovac prošle godine poručuje: “da su se Hrvati i Srbi ujedinili oko ideje zajedničke slobode.” Koje ideje zajedničke slobode? Bratstva i jedinstva? Što je od te ideje ostalo? VELIKOSRPSKA I JNA AGRESIJA na Hrvatsku i BIH. To je ta ideja zajedništva!

Cijeli članak možete pronaći na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar