Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Kaznena prijava za nenamjensko odobravanje i trošenje sredstava iz Proračuna RH

Piše: Lili Benčik

Milorad Pupovac je izravno odgovoran jer od samog početka agresije velikosrba na Hrvatsku pokušava nametnuti kolektivnu krivnju i optužbe o zločinačkom udruživanju i građanskom ratu. A na Hrvatsku je izvršena  agresija kojoj su se pridružili pobunjenici koji su stvorili paradržavu Republiku Srpsku Krajinu u koju je Pupovac imao slobodan prolaz. Nisam pravnik ni sudac, a ni državni odvjetnik, stoga molim da se po Kaznenom zakonu utvrdi:

  • kaznena odgovornost za zloupotrebu položaja i ovlasti,
  • za nenamjensko trošenje javnog novca u svrhu podrivanja suvereniteta i integriteta,
  • te javnog sramoćenja i ponižavanja RH u Hrvatskoj i svijetu

Direktno su odgovorni:

  1. Savjet za nacionalne manjine koji je donosio odluke o raspodjeli sredstava za ostvarivanje programa kulturne autonomije iz područja informiranja i izdavaštva, kulturnog amaterizma i manifestacija. Savjetu za nacionalne manjine koji je donosio odluke istekao je mandat, ali su i dalje odgovorni za odluke koje su donosili: Predsjednik Aleksandar Tolnauer. potpredsjednici Mirjana Galo i Vladimir Ham, te članovi Vladimir Ham, Darko Šonc, Marija Semenjuk Simeunović, Zorica Velinovska, Zvonko Kostelnik, Branka Baksa, Mirjana Galo, Ishak Hodžić, Bruno Beljak i Danilo Ivezić.

2. Ured za nacionalne manjine, voditelj Alen Tahiri kojega je Vlada RH postavila 2018. godine, koji u ime Vlade izvještava o namjenskom trošenju sredstava namjenjenih za ostvarivanje kulturne autonomije nacionalnih manjina, a nije vidio da se ta sredstva troše nenamjenski za političke komemoracije koje nikako ne spadaju pod očuvanje kulturnog identiteta Srba u RH.

3. Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, za nenamjensko trošenje javnih sredstava, glavni i odgovorni za svaku odluku SNV-a i Vlade RH, i

4. Stručne službe u Hrvatskom Saboru nisu osporile izvještaje Ureda za nacionalne manjine o nenamjenskom trošenju javnog novca po Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina.

Cijeli članak možete pronaći na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Trebao bi neko neovisan ko nije clan vladajucih struktura a ko ima klikere da pogleda u racune/izdadke udruga/manjina da se vidi dali se novac trosi u prave svrhe. U nasoj Domovini Hrvatskoj trebamo imati dobar odnos sa manjinama ali ne smijemo dozvoliti da nas pojedinci iskoristavaju.

    Neko ko je kopeteentan bi trebao nas pravosudni sistem poboljsati/srediti da bi ova nasa zemlja mogla krenuti u buducnost. Plenkoviceva vlada je ucinila dosta toga aliima kjos puno toga da se ucini da bi drzavni aparat bolje funkcionirao.

    Neka Bog cuva nasu domovinu Hrvatsku