Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Korupcijska diktatura – Plenković ubija Tuđmanov HDZ!

Piše: Josip Jurčević

Bahata Plenkovićeva korupcijska diktatura nekoliko je godina izgledala nepobjedivom i beskonačnom, a javna percepcija osobne moći stvarno anemičnog Plenkovića pričinjavala se nadnaravnom i beskonačnom. Opljačkani, osiromašeni i obespravljeni hrvatski građani stjerani su u očaj malodušja, beznađa i bespomoćnosti, a stoljećima žuđena hrvatska država pretvorena je u najveće EUropsko korupcijsko ruglo…

…i hrvatsku nesreću iz koje je lavina mladih i stručnih bježala glavom bez obzira.

Međutim, u samo nekoliko tjedana Plenkovićeva javnog sukoba s glavnom EU tužiteljicom Laurom Kovesi munjevito se raspada javna iluzija Plenkovićeve osobne svemoći, a njegovo korupcijsko carstvo nalazi se pred urušavanjem. Isti takav dokumentarni film događao se u Hrvatskoj prije 15-ak godina sa slučajem Sanader.

Stoga nadalje nije zanimljivo baviti se političkim i osobnim slomovima Plenkovića i njegove korupcijske družbe koja je simbolički i stvarno dovršavala Sanaderov posao ubijanja Tuđmanova HDZ-a, tj. ideje i smisla samostalne hrvatske države.

U tom kontekstu, svu javnu pozornost trebalo bi usmjeriti na skori presudni izborni ciklus u kojem će važnu ulogu imati zbivanja unutar HDZ-a.

Naime, za par dana, 17. ožujka, održava se izvještajni Sabor HDZ-a na kojem će se vidjeti ima li u toj stranci ‘živih’ i ornih sljedbenika ideje Franje Tuđmana, ili ih je potpuno u bespuća potopio anemični Andrej Plenković.

Udruga Hrvatski Ratnik

3 komentara
Ostavite vaš komentar

3 komentara
  1. Svim snažnim državama potrebne su kolonije kao izvor sirovine i tržište za proizvode. EU je našla lopužu, bez moralnih i etičkih barijera , poput Sanadera i nakon njega apairtrida bez savjesti i domovine da ga poput janjičara postavi na vlast kako bi dovršio započet proces uništenja suverenosti države.

  2. Tri milijarde dolara i ulaznica za EU, Franja i Slobo su odbili i odlučili se za rat. Slovencima je odgovarao. Najbrže su izašli, prešli u EU, i zaboravili Jugoslavensku granicu urediti s Italijom nego nas ucjenjuju…

  3. Ovakav HDZ podsjeća me na SKJ pred 14.Kongres 1990, Onda su Slovenci i Hrvati skupili hrabrost i napustili Kongres.
    Hoće li koji član HDZ-a ili više njih skupiti hrabrost i pokrenuti čistku u stranci, ili će prevladati konformizam i strah od gubitka povlastica. Bolje bi im bilo da sada krenu, jer vlast mogu i izgubiti, pa im se isto piše!