Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Milorade, izgradite i nama Hrvatima u Istri kulturni centar!

Piše: Lili Benčik

Svake godine Vlada RH, presretna što ste tu, što ju podržavate, obilno vas nagrađuje velikim novčanim iznosima. Nagrađuje vaše ručice u Saboru, nagrađuje vašu predanost Hrvatskoj koju izražavate putem svojih medija. Posebno nagrađuje Novosti za hvalospjeve koje o Vladi i Hrvatima pišu vaši nagrađeni novinari-kolumnisti; Dežulovići, Šimićevići, Ivančići… koje im vi skupa s HND-om dijelite…

Milorade Pupovac, izgradite nama Hrvatima u Istri kulturni centar pa da svi budemo ravnopravni građani ove zemlje

Pišem vam ovo otvoreno pismo, jer su me vaši administratori blokirali pa vam se ne mogu drugačije obratiti!

Članak 14. Ustava RH kaže: “Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.”

E pa kada smo svi jednaki, nema socijalnih, a pogotovo nema nacionalnih razlika, izgradite i vi nama Hrvatima kulturne centre; eto prigode, bili ste u Istri. Razgovarali ste s predstavnicima LGBT populacije o virtualnom muzeju LGBT iz cijelog svijeta COME, pa bi se i oni mogli vama priključiti u izgradnji. Neka i oni uzidaju koju ciglu!

https://www.portalnovosti.com/muzej-prihvacanja

U Istri mi Hrvati nemamo Kulturne centre, znate popalili su nam ih Talijani još u vrijeme Mussolinijeve vladavine, a drugdje po Hrvatskoj popalili su vaša braća četnici za vrijeme Domovinskog rata, a našim vladajućima više ste vi manjinci prirasli srcu od nas Hrvata da bi nama gradili kulturne centre.

I kako nismo ugrožena srpska ili talijanska nacionalna manjina, nego domicilni Hrvati, Vlada RH nema nas razloga nagraditi, nemamo za nju dovoljno ruku.

Red bi bio, brte Milorade, da u ime bratstva i jedinstva, istarskoga antifašizma i tolerancije budemo ravnopravni.

Svake godine Vlada RH, presretna što ste tu, što ju podržavate, obilno vas nagrađuje velikim novčanim iznosima.

Nagrađuje vaše ručice u Saboru, nagrađuje vašu predanost Hrvatskoj koju izražavate putem svojih medija. Posebno nagrađuje Novosti za hvalospjeve koje o Vladi i Hrvatima pišu vaši nagrađeni novinari-kolumnisti; Dežulovići, Šimićevići, Ivančići… koje im vi skupa s HND-om dijelite.

Zahvaljuje na ponosnoj hrvatskoj himni ‘Lijepa naša haubico!’. To je nas Hrvate posebno oduševilo kako se vi s poštovanjem odnosite prema hrvatskim vrijednostima, hrvatskoj himni! Vrh!

Imate vi novaca, vidim da ste ostvarili dobitak od 308.815,98 eura za prošlu godinu, ali ako vam pofali, iza vas se zadovoljno smješka Eugen Jakovčić, pa neka se obrati svom zrmanu Niniju Jakovčiću, Capu d’Istria, da mu pokloni koji šoldo, od onih ča se nakupija od Istrijana koji su mu dali povjerenje. Neka mu reče da malo skrati put oko svita i pomogne izgradnju Hrvatskog kulturnog centra u Istri.

Pa oko je zrman Nini, Capo d’Istria u nekoj prašumi Nove Gvineje bez mobitela, neka se javi njegovom nasljedniku u EU Parlamenu, zrmanu po šoldima Valteru Flegu, forši bi on moga dati koji milijunčić od onih ča je zaradija u 200 lit ča je dela u Uljaniku.

Škužajte brte Milorade, mi istarski Hrvati volimo predikati po našu, po našen lipom i milozvučnom ČA. Naša čakavica i glagoljica starije su od vaše ćirilice, pa nam nemojte uzeti za zlo ča nismo stili vašu ćirilicu. Ki bi to sve zapametija tolike zajike, tolika pisma u toj našoj maloj multietničkoj i multukulturalnoj Istri? Moji zrmani Istrijani jako teško. Oni znaju samo za istrijanski zajik i glagoljicu.

Tako bi brte Milorade bilo dobro graditi novo bratstvo i jedinstvo u Istri, pa bi je lakše mogli prodati Talijanima, braći Rusima ili, još bolje, nekom novokomponiranom srpskom tajkunu koji će vam osigurati hotele i privatne plaže da se ne mišate s domaćim sčavima-robovima koji će vas služiti.

Eto brte Milorade, pozdravite mi vrlog i prikopametnog premijera Plenkovića s kojim ćete vi Srbi, pored naših Hrvatina, još dugo i sretno vladati! Kao u bajci!

Lili Benčik, istarska Hrvatica/ hrvatskepravice

“Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna!”

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar