Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Ministarstvo istine iliti što je to Hrvatsko dnovinarsko društvo?

Piše: Herman Vukušić

HND je presudio protiv gospođe Mostarkić Gobbo za članak u kojem se samo propitkuje navodna hrvatska mržnja prema seksualnim manjinama. Ali za HND to nije bitno, to je i tako udruga koja ne smatra spornim bljuvanje po žrtvama Vukovara ili blaćenju Domovinskog rata. Međutim, usudite se javno napisati da “za međusobne seksualne razlike najveći dio hrvatskog stanovništva boli briga”, odmah vam je HND za vratom.

Notorna i neskriveno politički pristrana organizacija koja se naziva “Hrvatskim novinarskim društvom” (premda s hrvatskim nacionalnim bićem i objektivnim novinarstvom nemaju ništa zajedničko) ovoga puta obrušila se na novinarku Glasa Istre, Helenu Mostarkić Gobbo. Konkretno, radi se o tekstu gospođe Mostarkić Gobbo pod naslovom “Draga, ne budi peder” iz 2022. godine u kojem ona opravdano propitkuje navodnu homofobiju u Hrvata.

Na tekst je (gle čuda!) reagirala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova čiji ured izgleda da postoji samo kako bi djelovao na valovima trolanja raznih raznobojnih udrugica koje odmah prijavljuju svakoga tko se usudi javno propitkivati rodno-ideološke dogme koje se hrvatskom narodu svakodnevno sve više nameću, sada već i od predškolske dobi.

Sve ovo sam, zajedno sa gospođom Mostarkić Gobbo, prošao na svojoj koži nakon našeg intervjua iz kolovoza prošle godine u kojem smo prvi progovorili o iznenađujućem porastu broja djece u Hrvatskoj koja se deklariraju kao transrodna.

Notorni HND je pak u slučaju teksta iz 2022 naravno po prijavi “pravobraniteljice” presudio protiv gospođe Mostarkić Gobbo i to za članak u kojem nema niti zrna homo/transfobije već se naprotiv opravdano propitkuje navodna hrvatska mržnja prema seksualnim manjinama.

Kažem “navodna” jer prema službenim statistikama nadležnih državnih institucija po svojim homo/trans izljevima mržnje Hrvatska ničime ne odskače od drugih europskih zemalja.

Ali za HND to nije bitno, to je i tako udruga koja ne smatra spornim bljuvanje po žrtvama Vukovara, skrnavljenju simbola RH, ili blaćenju žrtava Domovinskog rata.

Međutim, samo se usudite javno napisati da “za međusobne seksualne razlike najveći dio hrvatskog stanovništva jednostavno – boli briga”, odmah vam je HND za vratom.

Kao što je to u čuvenoj Orvellovoj “1984” to radilo Ministarstvo istine u slučaju svakoga tko bi se usudio suprotstaviti narativu vladajuće dogme, tako to danas radi HND: licemjerno, pristrano, politički indoktrinirano i naposlijetku društveno višestruko štetno.

Do kada će se nastaviti ovaj teror nad objektivnim novinarstvom (bez kojega nema demokracije!) ne ovisi samo o novinarskoj struci, već o svima nama.

Udruga Hrvatski Ratnik

 

Bez komentara
Ostavite vaš komentar