Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Nadbiskup Viganò: Globalizam je ‘sotonska’ priprema za ‘uspon Antikrista’

Posted by Hrvatski Ratnik

Bivši papinski nuncij proširio je svoju percepciju intimne veze između globalizma i sotonizma, donosi portal LifeSiteNews. Nadbiskup Carlo Maria Viganò ponovno je osudio uspon “globalizma”, navodeći da on priprema čovječanstvo “za politički uspon Antikrista”. U intervjuu od 24. kolovoza za novinsku kuću na francuskom jeziku, Viganò je komentirao uspon “globalizma” i njegov utjecaj na društvo ponovno dosljedno osuđujući globalizam…

Ponovno dosljedno osuđujući globalizam, nadbiskup je povezao korupciju u društvu s korupcijom u Katoličkoj crkvi

Element koji po mom mišljenju treba razjasniti – da bi osuda bila potpuna – jest spekulativni odnos između udara duboke države u civilnoj sferi i sličnog udara duboke crkve u crkvenoj sferi.

“Subverzivno djelovanje” koje potkopava svaku sferu je “identično”, izjavio je, “kao što su inspirativni principi koji ih pokreću i ciljevi koje postavljaju.” 

Ustvrdio je da je “ključno” da katolici “shvate da su Drugi vatikanski koncil i Novus Ordo za Crkvu ono što su Revolucija i Deklaracija o ljudskim pravima bile za građanska društva, jer u korijenu obje leži otrovna klica Revolucije, odnosno rušenje prirodnog poretka koji je Bog uspostavio za čovjeka i ljudska društva.”

Nastavljajući, nadbiskup je oslikao poveznicu između globalizma i sotonizma, ustvrdivši da su oni gotovo sinonimi. “Suština globalizma je sotonistička, a suština sotonizma je globalistička.”

Jer Sotonin plan je uspostaviti vladavinu Antikrista, dajući mu način da parodira Kristov zemaljski život, oponaša Njegova čuda grotesknim čudima, zavlači gomile ne jednostavnošću Istine, već prijevarom i lažima. 

Globalizam čini, da tako kažemo, postav pozornice, skriptu i scenarij koji moraju pripremiti čovječanstvo za politički uspon Antikrista, kojemu će vladari svijeta – njegove sluge – predati nacionalne suverenitete kako bi on postao svojevrsni svjetski tiranin.

Proširujući način na koji bi se takva “scenska postava” mogla postići, Viganò je napisao da “ono što je ostalo od Kristove vladavine mora biti izbrisano u institucijama, kulturi i svakodnevnom životu građana.” Jedan od načina da se to postigne bila bi provedba “moralnog raspada”, tvrdi on, što bi potaknulo ljude “na porok i ismijavanje vrline”.

Ali također je istaknuo aspekte kao što su pokušaji uništenja “prirodne obitelji, temeljne ćelije društva, čijim uklanjanjem djeca postaju roba, proizvodi koje oni s novcem mogu naručiti na internetu, hraneći ogromnu i sve više rastuću kriminalnu mrežu, a da i ne spominjemo industriju surogat majčinstva.”

Razvod, abortus, eutanazija, homoseksualizam i panseksualizam, sakaćenje pri promjeni spola… pokazali su se kao učinkoviti alati za uklanjanje ne samo otkrivene vjere, već i najsvetijih načela Prirodnog zakona.

Nasuprot katoličkoj vjeri, kojoj su protivnici takvi pokreti protiv života, globalizam je “religija” koja se širi kroz “probuđenu ideologiju”, ustvrdio je nadbiskup. Dok je katolicizam usredotočen na Krista, “globalisti primjenjuju katolička načela ‘društvenog kraljevanja’, ali proglašavaju Sotonu kraljem društava.”

Viganò, koji je prethodno služio kao papinski nuncij u SAD-u 2011.- 2016., istaknuo je obrazac “cenzure informacija koje nisu u skladu sa službenom pričom, a koji se provodi uz suučesništvo društvenih platformi i medija”. To je, ustvrdio je, korišteno u modernom društvu omogućujući širenje antikatoličkog duha:

Nije slučajno što se demokratska fikcija služi sredstvima nasilnog gušenja narodnih demonstracija koje bi u slobodnoj demokraciji trebale dovesti do barikada i međunarodne egzekucije – mislim, među ostalim, na Macrona, učenika iz Mladih vođa sutrašnjice Svjetskog gospodarskog foruma Klausa Schwaba. Nije dovoljno nazvati diktaturu ‘demokracijom’ da bi ona to čarolijom postala, pogotovo kada pristanak građana na one koji tumače njihovo stanje svijesti i očekivanja predstavlja prijetnju opstanku ovih subverzivnih parazita.

Izrazio je i sumnju u dosadašnju neovisnost i istinitost izbornih procesa, navodeći da je “demokracija” iluzija u koju “masonska oligarhija” dopušta građanima da se prepuste.

Ponavljam: da demokracija funkcionira, ne bi dopustili građanima da se igraju farsom izbora i iluzijom parlamentarne zastupljenosti. Ako to dopuštaju, to je zato što masonska oligarhija zna da to može kontrolirati preko svojih emisara postavljenih posvuda. S druge strane, Antikrist će biti kralj, a ne predsjednik; vršit će vlast na apsolutan, totalitaran, diktatorski način. A oni koji vjeruju u bajku o demokraciji, prekasno će otkriti da su prevareni.

Nadbiskupovi komentari protiv globalizma i globalističkih sila nipošto nisu prvi takvi argumenti. U razgovoru sa Steveom Bannonom prošlog ljeta, Viganò je izjavio kako:

Ukratko, nama upravlja visoka komanda kamatara i špekulanata, od Billa Gatesa, koji ulaže u velike farme neposredno uoči krize s hranom, ili u cjepiva neposredno prije izbijanja pandemije, do Georgea Sorosa, koji spekulira o fluktuacijama valuta i državnih obveznica, te zajedno s Hunterom Bidenom financira biolaboratorije u Ukrajini.

Ustvrdio je da su nacionalni čelnici i šefovi država “izdajice naše nacije koji su posvećeni eliminaciji stanovništva, te da sve svoje akcije provode kako bi nanijeli što veću štetu građanima”.

Ali također je vjerovao da unatoč “namjeri da se naudi”, globalistički pothvat poznat kao “Veliki reset” ima “neizbježan” neuspjeh i kraj, i čije vrijeme ovisi o “našoj sposobnosti da se tome suprotstavimo, a također i o onome što je sadržano u planovima Božanske Providnosti.”

Pozvao je obitelji da formiraju dio pokreta koji će se oduprijeti programu Velikog reseta i “ponovno izgraditi ono što je uništeno”.

Izvor: LifeSiteNews

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar