Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Nakon Knina ministar unutarnjih poslova Davor Božinović mora dati ostavku!

Piše: Vjekoslav Krsnik

Središnji događaj ovogodišnjeg obilježavanja “Oluje” nije bio u Kninu nego u Biskupiji kod Knina gdje su intervencijom policije zaustavljeni pripadnici HOS-a. On koji nema nikakve veze s hrvatstvom, dezerter i politički istreniran briselski birokrat, uzima sebi za pravo blokadom hosovaca pred Kninom izvršiti diverziju protiv pobjedničke Hrvatske vojske. …a o ljevici, dakle HDZ-u, SDP-u, Možemo, Centru itd. da i ne govorimo.

Kao što se moglo pretpostaviti ovogodišnja središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu po događajima oko nje imala je veći značaj nego po protokolarnom strogo kontroliranom programu iza kojeg, naravno, stoji potpis predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Središnji događaj ovogodišnjeg obilježavanja “Oluje” nije bio u Kninu nego u Biskupiji kod Knina gdje su intervencijom policije zaustavljeni branitelji iz “Oluje”, pripadnici HOS-a koji su bili s propusnicama službeno pozvani na proslavu. To je bila kulminacija svih manipulacija koje je u ovih posljednjih nekoliko godina režirao oko kninske proslave glavom i bradom sam predsjednik Vlade Andrej Plenković pod utjecajem vođe velikosrpske “pete kolone” Milorada Pupovca.

On koji nema nikakve veze s hrvatstvom, jer je izdanak jugokomunističke obitelji, dezerter iz Domovinskog rata a politički istreniran briselski birokrat, uzima sebi za pravo “jer mogu što hoću” blokadom hosovaca pred Kninom izvršiti diverziju protiv pobjedničke Hrvatske vojske, protiv domovinske zahvalnosti i protiv hrvatskih branitelja.

Za ovaj skandalozan inscenirani incident odgovoran je naravno ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji nema, kao ni Plenković, nikakav domoljubni legitimitet da bi obavljao tu i te kako važnu dužnost. Njegov legitimitet, budući da je blizak jednoj pariškoj loži, počiva na “francuskoj vezi” koja je u sam vrh hrvatske izvršne vlasti postavila svoje ljude, provodeći politiku koja odgovara francuskim a ne hrvatsklim interesima na ovom prostoru. U tu ekipu  pored Plenkovića i Božinovića spadaju ravnatelj SOA-e Danijel Markić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i savjetnik premijera Zvonimir Frka Petešić.

Kad je u pitanju Davor Božinović treba podsjetiti da je uoči raspada Jugoslavije bio uposlen u Republičkom sekretarijatu narodne obrane, dakle KOS-ov pouzdanik, pa je kao takav ostvario bogatu politički karijeru nakon što se kao mnogi drugi članovi SKH/SKJ priključio 1990. godine HDZ-u. Pored nekoliko veleposlaničkih dužnosti, između ostalog, bio je i ministar obrane u Vladi Jadranke Kosor Vlaisavljević, iako nije bio član HDZ-a iz kojega je bio istupio, ali se zajedno s Andrejom Plenkovićem ponovno učlanio 2011. godine.

Na izborima 2016. godine, kao prvi na izbornoj listi u Zagrebu, dobio je samo 475 preferencijalnih glasova, pa nije ušao u Sabor, ali ga je “francuska veza”, a ne sam premijer, instalirala za Plenkovićevog šefa kabineta tako da na određen način, dok Plenković kontrolira ministre, samog Plenkovića kontrolira Davor Božinović. Takav instalirani političar, bez narodnog legitimiteta, je besramno i beskrupulozno pred Kninom zaustavio hosovce koji su dali 800 života za Hrvatsku.

Zato je duboko u pravu predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček kad zahtijeva njegovu ostavku. Znakovito je da je, osuđujući postupak policije, na ovaj incident reagiralo samo nekoliko  stranaka, uz Suvereniste još Domovinski pokret i HSP, ali se nije čulo nikoga iz Mosta, a o ljevici, dakle HDZ-u, SDP-u, Socijaldemokratima, Možemo, Centru itd. da i ne govorimo.

I tzv. Generalski zbor, na čelu sa sumnjivim generalom Marinkom Krešićem, ostao je nijem iako je ovo bila prilika da ustane u obranu dostojanstva hosovaca kao branitelja Knina.

U takvim okolnostima licemjerno je zvučala izjava premijera Andreja Plenkovića koji je, osvrćući se na velikosrpsko obilježavanje “Oluje” u Prijedoru uz učešće Aleksandra Vučića, Milorada Dodika i patrijarha Porfirija, rekao “da je Oluja temelj hrvatske slobode i da Hrvatska nikada i nikome neće dopustiti na Oluju, na hrvatske branitelje, na vojnike, na policajce”, a sam je preko ministra unutarnjih poslova poslao svoje policajce na branitelje hosovce.

Licemjerno je izjavio kako “nećemo nikada prihvatiti optužnice koje dolaze od tužiteljstva u Beogradu, od Srbije koja pretendira biti regionalni tužitelj i sudac”, a njegova Vlada još uvijek nije otkazala izdajnički Bajićev sporazum DORH-a i srbijanskog tužiteljstva koji to Beogradu omogućava, premda ga se može otkazati.

Da hosovci nisu sami i da postoji narodna snaga koja stoji u obrani dostojanstva branitelja i “Oluje” pokazala su dva događaja. Opet su se javili nogometni navijači, kao što to rade u Vukovaru u “Koloni sjećanja”,  pa je u Knin sa zastavama HOS-a došla veća skupina navijača splitske “Torcide” i zadarskog “Tornada” te riječke “Armade”, a porukom se pridružila i osječka “Kohorta”, ali znakovito nije bilo zagrebačkih “Bad Blue Boysa”.

Navijači su prošli kninskim ulicama, a prije toga uputili su na društvenim mrežama poruku protokolarnoj Vladinoj proslavi: “Pobjeda koju su izvojevali zaslužuje vječnu zahvalnost svih nas kao i svih generacija koje dolaze. Stati u obranu Domovine kada je to trebalo, nepokolebljivo i beskompromisno, junaštvo je na koje smo svi ponosni i za koje im dugujemo poštovanje, uvijek i svugdje! Hrvatska se krvlju brani!”, te na kraju odlučno dodali “Probajte ovo zaustaviti ako se usudite?!”

Drugi događaj koji je svratio pozornost javnosti bio je na protokolarnoj svečanosti u kninskoj crkvi istup gvardijana kninskog  franjevačkog samostana fra Josipa Gotovca. On je između ostalog rekao: “Hrvatska nije slijednica ni ustaškog nacizma ni partizanskog antifašizma, nego je stvorena u Domovinskom ratu. Vjerujem da je naša pobjeda izvojevana uz Božju pomoć i zajedništvo naroda. Nije lijepo što se događa na proslavi današnjeg dana, svake godine dolazi sve manje branitelja, posjetitelja, mnogo je onih koji dođu ali moraju ostati iza prepreke, molim sve da prekinemo takvu praksu jer upravo su u prvom redu branitelji omogućili da slavimo taj dan. Imamo svoju vlast, vojsku, policiju, imamo sve institucije… Uništeni su domovi i ekonomija, cijena je to naše slobode, zbog toga nemamo pravo biti nemarni, pa molim predstavnike Vlasti da u strateškim odlukama slušaju volju naroda kroz instituciju referenduma.”

Fra Gotovac je zaslužio spontani “stajaći pljesak”, pa je na kraju nevoljko morao ustati i sam premijer Andrej Plenković. Pitanje je samo jesu li poruke nogometnih navijača i fra Gotovca došle do mozga predsjednika hrvatske Vlade ili će on i dalje nastaviti po starome, arogantno i bahato ignorirajući volju naroda, jer diktatorski on “može što hoće”, a to je izravan napad na demokratsku Hrvatsku za koju je položeno 15.000 života.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar