Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Naš program odgovorit će na aktualna pitanja i izazove!

Posted by Hrvatski Ratnik

Danas donosimo dio intervjua, koji se odnosi na program stranke Hrvatsko bilo, a koji je predsjednica stranke, Nada Šikić, dala za Nacional, ljevičarsko glasilo čijem je novinaru najvažnija tema bilo pismo podrške Darija Kordića pročitano na osnivačkoj skupštini Stranke. Tako je pola intervjua otišlo na demagogiju Nacionalovog dnovinara vezano za njegovu vjeru u nepogrešivost Haškog sudišta i iščuđavanja otkud nama manjak iste.

Ne bi se jadnik čudio da mu glava služi za išta drugo osim kao teret za noge iliti, možebitno, kao zaštita želuca od kiše. Uostalom kao i svim ljevičarima a i dobrom dijelu tzv. desničara (lažnih desničara)…

Živimo u svijetu brzih procesa i još bržih odluka, te će u tom smislu stranka Hrvatsko bilo definirati programe i odgovore na mnoga otvorena pitanja.

NACIONAL: Hoćete li izaći na predstojeće izbore?

Nada Šikić: Hrvatsko bilo će ili samostalno ili u koaliciji izaći na sve naredne izbore. I na lokalne i na parlamentarne i na europske izbore. Poprilično smo se konsolidirali, pristupaju nam novi članovi u svim izbornim jedinicama i u to više sumnje nema.

NACIONAL: S kojim programom? Koja je vaša ponuda biračima?

Nada Šikić: Aktualna opozicija jako dobro detektira probleme, ali ne nudi nikakva rješenja. Naš politički program zapravo je program suverenog konzervativizma, na tragu politike desnih europskih suverenističkih stranka poput onih u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Americi, Austriji, Poljskoj ili Mađarskoj. Moderni hrvatski konzervativizam zapravo je nužan s obzirom na stanje stvari unutar Hrvatske, ali i unutar EU.

Naš program odgovorit će na aktualna pitanja i izazove, i definirati viziju Hrvatske 21. stoljeća uvažavajući, razumije se, aktualne političke tendencije u suvremenoj Europi i svijetu. Politika i vrijeme ispred nas ne dozvoljava pisanje ili čitanje definiranih, zaokruženih ili gotovih političkih programa ili smjernica. Živimo u svijetu brzih procesa i još bržih odluka te će u tom smislu Hrvatsko bilo definirati programe i odgovore na mnoga otvorena pitanja.

Upravo radimo na stručnim odborima koji će se baviti relevantnim društvenim pitanjima i izazovima poput razvoja hrvatskog turizma, problematikom proizvodnje i distribucije hrane, energetskom neovisnošću, problematikom sela i OPG-ova, vanjskom i unutarnjom politikom, politikom školstva i financija, infrastrukture, zdravstva, socijale, razvoja kulture i prosvjete.

Pitanje globalizacije nameće se kao jedno od ključnih, dok problematiku informatičke pismenosti smatramo jako važnom. Hrvatsko bilo u promjenama mora vidjeti svoje izglede, mogućnosti i opći napredak.

Rat je odavno završio, stvorena je slobodna i samostalna Republika Hrvatska, vrijeme je vođenje modernih politika. Za sve treba imati razumijevanja, ali kotač povijesti nikako nije moguće zaustaviti, a još manje vratiti natrag.

Naša politika mora uvažavati povijesne teme i prijepore, ispravno ih valorizirati, ali budućnost mora definirati naše ponašanje. Reklo bi se, sadašnjošću se upravlja iz budućnosti. Sve to saželi smo u našoj Deklaraciji koju ćemo uskoro predstaviti javnosti, ona može biti poziv i polazna točka oko koje će se okupiti nama srodne političke stranke.

Osim toga, smatramo nužnim uvođenje obveznog glasovanja, a neizlazak na izbore može biti kažnjavan. Potrebno je i uvođenje elektronskog glasovanja, uz mogućnost dosadašnjeg oblika glasovanja za starije sugrađane koji nisu vični elektronskom obliku komunikacije. Također, cijela zemlja treba biti izborna jedinica. Smatramo i kako bi glavni državni odvjetnik trebao biti biran dvotrećinskom većinom u Saboru ili izravno na izborima. Apeliramo na smanjene broja saborskih zastupnika, a za sve suštinske promjene funkcioniranja države i društva poticat ćemo referendumske inicijative.

Predsjednica stranke Hrvatsko bilo

Prof. prim. Dr. sc. Nada Šikić

Izvor: Nacional

#hrvatskobilo

Cijeli intervju možete pročitati na poveznici ovdje.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar