Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Podrška inicijativi Škabrnje – Ratni ožiljak kao podsjetnik na stradavanje moje Škabrnje!

Posted by Hrvatski Ratnik

Premijer Plenković je prošle godine pod okriljem noći, dan prije obljetnice pada Škabrnje i Vukovara, doveo Anju Šimpragu, podpredsjednicu Vlade, da se pokloni žrtvama Škabrnje. To su učinili podmuklo bez da su o tome obavijestili mještane Škabrnje, te tako navukli bijes i ogorčenje svih nas koji smo u patnji i boli proživljavali spomen na pad Škabrnje i monstruozne zločine počinjene od strane četničkih spodoba i JNA pod zvijezdom petokrakom…

– Piše Angelo Žilić na facebook stranici Hrvatskog Bila, najmlađa žrtva četničkog orgijanja u Škabrnji, te nastavlja… – Svoj prikriveni dolazak su pravdali pomirbom, povjerenjem i suživotom. Mi Škabrnjani smo imali povjerenje u naše susjede 1991. godine koji su, kad im se ukazala prilika, počeli paliti, pljačkati i ubijati svoje dojučerašnje susjede i prokazivati na one koji su se skrivali po podrumima.

Suživot je danas itekako moguć što je vidljivo i po koaliciji između vladajućih i SDSS-a, inače stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić. Upravo ta koalicija štiti spomenike četničkim vojvodama po mjestima u okolici Vukovara, štiti zločince koji i dalje slobodno hodaju po Negoslavcima u Lijepoj našoj i drugim mjestima, štiti sve one koji zvjerski i dalje po našoj dalmatinskoj regiji i zadarskoj okolici skidaju i pale zastave, veličaju takozvanu SAO Krajinu i uništavaju spomenike naših palih heroja iz Domovinskog oslobodilačkog rata.

Ne vidim da je notornom Pupovcu ili Anji to zasmetalo pa da je u medijima iznijela javnu osudu svih tih provokacija. Šutnja je često jača i od riječi, a njihova šutnja je zapravo znak odobrenja na sve ovo što se događa.

Naposljetku, kako se pomiriti s nekim tko i dalje veliča zločinačku ideju velike Srbije i četnički pokret?

Kako se pomiriti i oprostiti kad zločinci i nakon 30 godina nisu odgovarali za svoja nedjela?

Kako oprostiti nekome tko uopće nije ljudsko biće, jer upravo te spodobe koji su činili zločine su oličenje zla?

U Škabrnji ne postoji obitelj koja nije izgubila barem jednog člana u napadu. Tko će vratiti naše najmilije, tko će vratiti moju ubijenu baku, moju uništenu mladost i litre suza i patnje moje obitelji i obitelji svih Škabrnjanaca?

Tražiti oprost a i dalje biti u stranci koja ima četnički predznak i koja štiti sve ono što je uništavalo moju i našu Domovinu je još jedna politička licemjernost koja kod nas Škabrnjana neće i ne smije proći.

Upravo iz ovih razloga poručujem Plenkoviću i svima onima koji na silu žele da mi Škabrnjani oprostimo i zaboravimo onima koji su nas ubijali – to se neće dogoditi.

Neće se dogoditi sve dok zločinci ne budu kažnjeni onako kako zaslužuju. Neće se dogoditi sve dok postoji neiskrenost u traženju oprosta i dok je oprost politički motiviran.

Neće se dogoditi dok mi Škabrnjani ne dobijemo ratnu odštetu za pretrpljeno uništenje i opljačkano selo.

Ožiljak ranjavanja na mom tijelu je vječni podsjetnik na stradavanje moje Škabrnje, moje bake, moje tete, mojih sumještana… te upravo zbog svega navedenog DAJEM PODRŠKU I POTPIS INICIJATIVI protiv dolaska takvih osoba.

Nikad zaboraviti, nikada oprostit!!

Županijski vijećnik HRB-a, Angelo Žilić

Udruga Hrvatski Ratnik

2 komentara
Ostavite vaš komentar

2 komentara
  1. Kako je upitao g. Škreblin pitam i ja, gdje je ta Inicijativa!? I sam bi se, iako nisam iz Škabrnje, učlanio i dao podporu.

    Htjeli, ne htjeli moramo se medjusobno pomagati u svakoj dobroj “inicijativi” iliti pobudi, još bolje poduzetnosti za borbu protiv onih koji namjerno uništavaju Hrvatsku i Hrvate, posebno u mjestima kao što su Škabrnja, Vukovar….
    To nam ne dužnost i obveza spram palih suratnika, stradalnika Roda i naRoda.
    S poštovanjem uz:”Brat uz brata, Hrvat uz Hrvata, pa što dragi Svevišnji Bog da i sreća junačka!”!
    Za Boga, Dom i Rod! Ivica.