Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Potraga za srećom – Što je to istinska sreća i kako doći do nje?

Posted by Hrvatski Ratnik

Lijepa i nadasve poučna priča za sve, osobito za one koji svoju sreću traže u materijalnom! – Kad sam se odlučio za odlazak, jedno dijete uhvatilo me za nogu. Pokušao sam se nježno osloboditi tog zagrljaja ali ono me pogledalo i dalje se čvrsto držeći za mene. Sagnuo sam se te upitah: “Trebaš li još nešto?” Dijete mi je odgovorilo: “Želim upamtiti tvoje lice kako bih te mogao prepoznati i još jednom ti se zahvaliti kad se sretnemo na Nebu!”

Kada je indijski milijarder Rata Tata u jednoj radijskoj emisiji bio upitan: “Gospodine, čega se sjećate kao vaše najveće dostignute sreće u životu?”, Tata mu je odgovorio: U životu sam prošao kroz četiri faze sreće te konačno shvatio pravi smisao njezine istinske vrijednosti.

Prva faza bila je akumulacija bogatstva i resursa. No, u toj fazi nisam dobio željenu radost. Zatim je došla druga faza prikupljanje vrijednih predmeta. Shvatih da je i taj učinak sreće privremen i da sjaj tih predmeta ne traje dugo.

Nakon toga je došla moja treća faza – dobivanje velikog projekta. Povjeren mi je posao velike opskrbe Indije i Afrike dizel gorivom. Uskoro sam postao i vlasnik najveće čeličane u Indiji i Aziji. Niti tada nisam dobio osjećaj sreće koju sam priželjkivao.

Četvrto iskustvo zbilo se kada me je jedan prijatelj zamolio da kupim invalidska kolica za oko 200 djece s invaliditetom. Na njegovu molbu, odmah sam uplatio ista. No, on je inzistirao da djeci i osobno uručim dvoju donaciju. Prihvatio sam i svakom od djece osobno predao njegova kolica.

Tada sam na njihovim licima ugledao neobičan sjaj njihove sreće. Svjedočio sam kako ulaze u njih, kreću se i zabavljaju. Izgledali su kao da su dosegli izletno mjesto gdje se djeli pobjednički dar.

Tek tada sam u sebi osjetio istinsku sreću.

Kad sam se odlučio za odlazak, jedno dijete uhvatilo me za nogu. Pokušao sam se nježno osloboditi tog zagrljaja ali ono me pogledalo i dalje se čvrsto držeći za mene. Sagnuo sam se te upitah: “Trebaš li još nešto?”

Odgovor koji sam dobio ne samo da me je šokirao, već je potpuno promijenio moj pogled na život. Dijete mi je odgovorilo: “Želim upamtiti tvoje lice kako bih te mogao prepoznati i još jednom ti se zahvaliti kad se sretnemo na Nebu!”

Izvor: društvene mreže

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar