Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Predsjednik Zoran Milanović borbu za vlast proglasio virtualnom borbom na život i smrt

Piše: Lili Benčik

Nevjerojatne vratolomije izvodi Predsjednik Milanović da bi postao Premijer RH. Tu svoju  borbu za još jednu funkciju i još jedan mandat na vlasti proglasio je borbom na život i smrt, ovaj put virtualno, ali  se onda nadovezao da je ta borba ujedno i borba za hrvatsku slobodu i za Treću hrvatsku Republiku. Pa u tu svoju borbu za Premijera RH, poziva sve hrvatske ljude, jer ne podržava HDZ i gle, suca Turudića!

I naravno sve to radi iz osjećaja dužnosti, časti i osobne slobode!

Ne vidim baš da mu je ograničena osobna sloboda u niti jednom segmentu života!

Stranačku borbu za vlast na izborima zloupotrebljava za osobnu promociju i osobnu borbu za mjesto Premijera?

Nevjerojatno!

Je li to u opisu predsjedničkih dužnosti i ovlasti da svoju privatnu želju za mjestom Premijera proglašava borbom na ‘život i smrt’. i u tu svoju privatnu borbu uvlači hrvatske birače u borbu za neku, samo njemu i njegovim suradnicima znanu, Treću hrvatsku Republiku?

O kojoj to slobodi i trećoj hrvatskoj Republici govori Milanović?

Hrvatska se u Domovinskom ratu oslobodila okova Jugoslavije!

Ta sloboda izborena je krvlju hrvatskih branitelja pobjedom nad JNA i velikosrpskim četnicima.

Samo je jedna Republika Hrvatska nastala u velikosrpskoj i JNA agresiji prilikom raspada SFR Jugoslavije kronološkim slijedom događaja:

  1. Hrvatski narod izjasnio se na referendumu 19.svibnja 1991. za samostalnu Hrvatsku. Od izašlih 83,56 % hrvatskih glasača čak je 94,17 % zaokružilo ZA.

2. Na osnovu rezultata referenduma Sabor RH izglasao je 25. lipnja 1991. Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske i Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. 19 od 20 SDP-ovih zastupnika napustilo je Sabornicu i nisu glasali za suverenu i samostalnu Hrvatsku. Ostao je samo jedan zastupnik SDP-a u Sabornici, gospodin Marko Vlašića Čiče iz Čare na Korčuli, i digao ruku za Ustavnu odluku o samostalnosti.

3. 8. listopada 1991., jedan dan nakon raketiranja Banskih dvora u Zagrebu, Hrvatska je Odlukom Sabora RH prekinula svaku državno-pravna veza sa SFR Jugoslavijom.

4. 15. siječnja 1992. svijet je počeo priznavati samostalnu Hrvatsku

5. 22. svibnja 1992. Hrvatska je primljena u UN.

6. 1. travnja 2009. Hrvatska je primljena u NATO.

7. 22. siječnja 2012. Održan referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Od 43,51% hrvatskih birača izašlih na referendum, 66,27% je glasalo ZA, dok  je 33,13% bilo protiv.

8. 1. srpnja 2013. stupanje na snagu Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Nakon kronološkog stvaranja Republike Hrvatske, za koju se to treću Hrvatsku Republiku bori Milanović?

Koje su te prethodne dvije?

Koju slobodu i od koga nas to oslobađa Milanović?

Koju to časnu dužnost ispunjava kao demokratski izabrani Predsjednik?

Kako su nam životi ugroženi da se borimo na život i smrt? O čemu to Predsjednik piše?

Radi se o borbi za vlast, čistoj borbi za vlast vlastohlepnog Predsjednika i cijele te njegove yugo-kamarile, i svoju borbu za vlast, da bi on postao premijer, obukao je u neku samo njemu poznatu slobodu i treću hrvatsku Republiku?

Jadno i prozirno odrađeno!

Bori se za mjesto Premijera: “Bit ću na kraju na legalan i pristojan način Premijer“, sam je napisao.

Ja  takvu retoriku ne podržavam jer Milanović je već jednom bio Premijer i to najgore Vlade u Republici Hrvatskoj od njenog osamostaljenja.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

3 komentara
Ostavite vaš komentar

3 komentara
  1. Pošto nikad nije volio Hrvatsku stvorenu 90ih. Zna, da, Plenkovićev plan je tu Hrvatsku pretvoriti u četničko – partizansku. A on bi sad stvorio čistu partizansku hrvatsku. A, to što 80% hrvata to ne želi njega nije briga. Važno je da on tako želi i misli.

  2. Bravo Lili, pitao sam se što je Lili bez komentara!

    Pozivam sve istinske hrvatske domoljube da zbijemo redove kao i 1991. da se odupremo još jednom ataku CRVENIH FAŠISTA kako su u Rezolucije EU nazvale i izjednačile ih sa FAŠISTIMA I NACISTIMA!
    Ova spodoba kojoj je Hrvatska ” slučajna država”, ne poštuje Ustav Republike Hrvatske koji je krvlju hrvatskih sokolova obranjena a ON briselski dezerter ga ne poštuje kao ni žrtve koje su ga odbarine!
    Uličarski rječnik neka koristi u krugu svoje obitelji a strah od Turudića je iz osobnih obiteljskih razloga a to ako je čist ko suza trebao bi biti spokojan!

  3. Stvarno podržavam vašu analizu i objavu. Samo draga gospođo trebamo se malo vratiti u prošlost i upitati se zašto on ovo radi? Dali je u pitanju strah od njegovih djela (Turudic) ili dobro našem narodu ili da zadovolji svoj oprosti ego. Inače hvala ovo je jedan od najboljih vaših osvrta