Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Psihijatar analizira vukovarski plakat – by Herman Vukušić

Piše: Herman Vukušić

Par dana prije nego će poginuti s još tri hrvatska ratnika moj Mirko me zvao iz Vinkovaca i rekao sljedeće: “Heja, ovdje sve gori i nitko ne zna što će biti, a da nema HOS-ovaca sve bi već palo!” Danas ovu postrojbu i njihovu heraldiku sam vrh hrvatske vlasti javno baca u smeće. Istaknuto mjesto 27-og slova abecede na plakatu nije nikakav ustašluk, već jasna poruka da je narodu pUn kUfer konstantnog prozivanja Hrvata kao genocidnog naroda…

U “ratu plakatima” povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, a koji traje već nekoliko dana, novinari jednog portala pozvali su nekoliko nagrađivanih hrvatskih dizajnera da daju svoje mišljenje.

Pa tako spomenuta, a odreda sve mlada gospoda, gotovo jednoglasno izriču svoj stav kako su s pozicije njihove struke oba plakata dizajnerski promašaj, s tim da je Penavin uz to i čista politička provokacija.

Jedan od njih ide tako daleko i da propitkuje duševnu stabilnost autora plakata i otvoreno kaže: “Ovo bi više trebali analizirati psihijatri nego struka.”

Premda mladi stručnjak u prethodnoj rečenici naizgled misli na oba plakata, dojam koji cijeli tekst ostavlja jest da je Penavin plakat ružan, problematičan i provokativan, dok “plakat Ministarstva branitelja ispravlja gluposti prvog, ali da je to i dalje loše napravljeno”.

Pa, evo, sada će jedan psihijatar komentirati Penavin plakat, pogotovu njegove “gluposti”, i to bez ikakove skrivene političke motivacije. Oni koji prate moj FB znaju da sam neke Penavine poteze javno kritizirao.

Naravno da je Penavin plakat poruka, ali ne politička već poruka koja predstavlja odraz stanja svijesti jednog nemalog dijela nacije kojem je prekipjelo jer se svaki element demokršćanstva i patriotizma proglašava desničarenjem, a u nekim slučajevima i kaznenim djelom.

Istaknuto mjesto 27-og slova abecede na plakatu nije nikakav ustašluk, već jasna poruka da je narodu pUn kUfer konstantnog prozivanja Hrvata kao genocidnog naroda temeljem jedne kratke povijesne epizode, a o kojoj se kod nas priča poglavito jednostrano, ponajprije od onih koje smeta samo postojanje spomenutuog slova i onih koji su pre(t)plaćeni na vječnu ulogu žrtve.

Nemir i podjele koje po kritičarima ovaj plakat izaziva, a koje nisu poželjne na Dan sjećanja, postoje samo u glavama onih koji su zadovoljni ovom i ovakvom Hrvatskom.

Da se svi poginuli i mučki likvidirani branitelji Vukovara ove subote mogu ustati iz svojih grobova, i da vide za što su dali živote, mislite li da bi nam poručili da šutimo ili da dignemo glas u njihovo ime, za bolju Hrvatsku kakvu su oni željeli izboriti?

A kada već govorim o našim poginulim herojima, po bratiću ovog psihijatra zove se zrakoplovna baza HV-a u Zemuniku Donjem, “Pukovnik Mirko Vukušić”.

Par dana prije nego što će poginuti s još tri hrvatska ratnika u papirnatom avionu (Marko Živković, Ivan Plazibat i Rade Griva) moj Mirko me zvao iz rodnih Vinkovaca i rekao sljedeće: “Heja, ovdje sve gori i nitko ne zna što će biti, a da nema HOS-ovaca sve bi već palo!”

Danas ovu postrojbu i njihovu heraldiku sam vrh hrvatske vlasti javno baca u smeće, a mladež se hapsi zbog njihovih oznaka i pjevanja njihovih pjesama.

Mogao bih traktate pisati o razlozima zašto je Penavin plakat za mnoge “pogodak u sridu”, a za ništa manji broj drugih izvor noćnih mora, ali mislim da sam bio dovoljno jasan.

Onome tko ne razumije što sam napisao neće pomoći niti psihijatar…!

Udruga Hrvatski Ratnik

5 komentara
Ostavite vaš komentar

5 komentara
  1. Zanimljivo i “zabavno” vidjeti je kako se i “veliki domoljubi” peru od vojske NDH i kao, nemaju oni veze s tim, kad se opravdavaju svekolikim globalistima! Svojedobno sam govorio kako se sa ljudima upoznajem samo na plaži, da vidim kolika im je masnica na prsima!
    Bog i Hrvati!

    Isus i Ustaše
    Dakle, nije li i Isus rekao svojim učenicima – Do jutra, tri puta ćete me se odreći a sad se kunete u odanost! Ustanovili smo tisuću puta da je lažno optužen a mi danas klečimo pred njim, svecem, Sinom Božjim, i 2000 godina kasnije kunemo se u njega i njegovu općepoznatu nevinost! Mi Hrvati, mi vjernici, mi katolici, mi domoljubi! Pa vas pitam ovom prispodobom kao što je to bilo nepopularno i opasno u vrijeme Poncija Pilata, vas Hrvate, vas vjernike, vas katolike, što doista, ali doista znate o zločinima hrvatskih Ustaša kad ih se tako u svakoj prilici odričete, što doista znate o njihovim sudcima, što doista znate o patnjama i iskanjima tih Ustaša, osim što znate da su najžilavija vojska koja se uvijek u manjini protiv višestruko jačeg neprijatelja borila za svaki pedalj hrvatskog tla do zadnje kapi krvi, što će i naši neprijatelji priznati! Što doista znate o Ustašama koji su branili vaše djedove i bake da biste vi danas živjeli u Hrvatskoj i ponosno isticali naše znakovlje, našu zastavu, pjevali Lijepa naša Domovino, najljepšu himnu na svijetu, najstarijeg naroda na svijetu? Što doista znate o Ustašama, osim onoga što su vam o njima pričali njihovi neprijatelji, naši neprijatelji, u dlaku oni isti koji su pobili 20 000 djece pa to pripisali Hrvatima, oni koji su Hrvaticama rezali dojke i nožem kopali oči i čije su kosti razasute diljem Domovine i šire, u dlaku isti oni koji su tenkovima išli na Vukovar, na Petrinju, na Zadar, na Škabrnju, u dlaku isti oni koji su nas oslobodili od 2 milijuna Hrvata, vojnika, liječnika, književnika, profesora, odvjetnika, civila, žena, djece, u dlaku isti oni koji vam danas nabijaju osjećaj krivnje za vlastite skrivene zločine, na dlaku isti oni koji vam ne daju da se oslobodite izjedajuće istine o izdaji vitezova koji su živote položili na okrvavljeno hrvatsko tlo da biste ih se vi danas odricali! Bez ijednog pravorijeka! Bez ijednog dokazanog zločina a bez toga, što doista znate o Ustašama? Udružili se s Njemcima! Bi li bilo bolje da su se udružili s Britima… onima koji su svojim bombama zasipali hrvatske gradove, civilne ciljeve, onima koji su na prijevaru partizanskim koljačima predali 700 000 Hrvatica i Hrvata i drugih naroda jer se nisu nikom htjeli pokoriti i jer su bili Za dom spremni!? Onima za koje je i njihov svrgnuti kralj Edvard VIII rekao da su zlo koje treba iskorijeniti! Pa se pitam, što doista znate o Ustašama i koliko će biti bitno što će netko za 1000 godina spoznati da su lažno optuženi, za više ciljeve!? A vi ste ih zanijekali! Kao onda Isusa! Šutite k’o Juda se objesio a pod njim nađen je pregršt novčića! Brine li Poncije Pilat zbog toga ili što zna da je na smrt osudio nevinog? Jer, što biste napravili da vas nevine optuže a brat izda? Hrvatska U ❤!

  2. Ako je ko genocidan, onda su to oni koji su klali goloruki narod te svećenike, također koji su pucali u potiljak nenaoružanima, te oni koji su vršili agresiju na taj isti narod. ( Za KRALJA i ….) Zna se ko daje takvu zakletvu…????????????????

  3. Imate pravo doktore, podpuno pravo! Osobno ni ja Penavu ne podnosim jer ga smatram “žetončićem” nu od nečega se mora krenuti! Borili smo se i izborili za državu Hrvatsku, ali smo dobili Hrvatsku d.o.o. sa svim njenim institucijama d.o.o. što su nam “pobjednici” pripremili. Ujedno su nas i pripremili za izseljavanje i odstrel pa…. Kao ni vi, ni ja ne pripadam niti jednoj stranci jer Hrvatske stranke u Hrvatskoj nema. Sve je pod budnim nadzorom i kontrolom “pobjednika” pa se Hrvati ne mogu probiti i biti predsjednici kućnog savjeta, neke veće ili važnije udruge jer je sve u njihovim malim, ali i pohlepnim ručicama! To je otužna zbilja dananje Hrvatske koja nas sve vodi u podpuni nestanak! Jesu li to ovi u novoj stranci, koji vas okružuju, dobro se propitajte i procienite jer bi i to mogao biti ništa drugo do “žetonski” izboj u “novo” starim i prokušanim metodama!