Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Pupovac kao Milošević “Ja sam za mir”, ili 10 laži Milorada Pupovca

Piše: Lili Benčik

“Nekad su teroristi bili Vojislav Stanimirović, SDSS i ta ekipa. Vi se ovih dana jako trudite teroristima pokazati heroje, dragovoljce, ljude koji su po tri puta ranjeni u Domovinskom ratu“, kazao je predsjednik DP-a, Ivan Penava, na aktualnom satu u Saboru. …”SDSS je od osnivanja posvećen miru.” Kakav mir? Koji mir? Pod kojim uvjetima mir? Pod uvjetima SDSS-ovaca, Milorada Pupovca & Co, SNV-ovih NOVOSTI, BILTENA ili TV VIDE?

Dovoljno je pogledati glumatanje na fotografiji! “Predsjedniče Vlade, pokušavate promijeniti i povijest hrvatskog naroda.

“Zbog teških kvalifikacija koje su ekstremni desničari uzastopno ponavljali, da HDZ koalira s teroristima, misleći na Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS)…”, reče Milorad Pupovac.

Klub ove manjinske stranke reagirao je na konferenciji za medije. ‘Ekstremni’ desničari, sramotna kvalifikacija, jer to su hrvatski domoljubi, koji vole i poštuju svoju domovinu Hrvatsku, a za SDSS-ovce koji ju ne vole i ne poštuju su ‘ekstremni desničari’!?

Pa sam Milorad Pupovac izjavio je da je njemu Beograd glavni grad, a hrvatski je državljanin i zastupnik u Hrvatskom Saboru!? “Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj.”, izjavio je zastupnik Hrvatskog Sabora, notorni Milorad Pupovac, u veljači 2019. godine. Da, za Milorada Pupovca Beograd je glavni grad, a Zagreb krava muzara koja ga financira!

“SDSS je od osnivanja do danas posvećen miru, u skladu s najboljom tradicijom politika Bogdana Medakovića i Svetozara Pribičevića, a slijedom te tradicije najveći dio samostalac, se u Drugom svjetskom ratu pridružio antifašističkom partizanskom pokretu. Teroristi nismo, a nismo ni neonacisti kao što nas neki nazivaju.”, naglasio je Pupovac.

Kakve veze ima 2.svjetski rat sa sadašnjom Hrvatskom koja se oslobodila od Jugoslavije i velikosrpske agresije u Domovinskom ratu 1991-1995.

To je retorika Milorada Pupovca koji stalno nameće tezu NDH i 2 svjetskog rata s kojim obrambeni Domovinski rat 1991-1995. ne može imati nikakav kontinuitet zbog protoka od 50 godina i SFR Jugoslavije u međuvremenu.

I uostalom NDH je dio povijesti Hrvata kao što je 2. svjetski rat dio povijesti Njemačke ili Italije i cijele Europe. Povijest ne možemo mijenjati, niti mogu sadašnje generacije za nju odgovarati, ali bi zato, da u Hrvatskoj funkcionira pravna država, Milorad Pupovac odgovarao zašto sakriva gdje su posmrtni ostaci dr. Šretera.

Podsjetio je i da je “Željka Markić osuđena jer je SDSS nazvala gnijezdom terorizma, kazavši da je sud prepoznao da za tu tvrdnju ne postoje dokazi i da je to povreda časti i ugleda, i stvaranja osjećaja nesigurnosti. SDSS je najslabiji u hrvatskom političkom životu, ali zato sasvim sigurno neće biti vreća u koju će udarati tko god i kako god poželi.”, poručio je.

Neću se poput Željke Martić izlagati sudskoj tužbi, već ću citirati Milorada Pupovca i

njegove SDSS-ovce, te njihovim izjavama dokazati kako ne govore istinu, odnosno da jednostavno rečeno lažu.

Milorad Pupovac svojim izjavama i djelima u cijelom tijeku raspada Jugoslavije i stvaranja države Hrvatske, predvodi petu kolonu u Hrvatskoj. Nemoguće je nabrojiti sve njegove podvale i laži u tih 30 godina, izdvojiti ću nekih 10-tak:

1. Laž – Jedna od sramotnih laži Milorada Pupovca je objavljena 22. veljače 1992. godine u Politici o 11.000 pokrštene srpske djece na katoličku vjeru, koji nikada nije dokazao, a ni demantirao.

2. Laž – Od samostalnosti Hrvatske niti jednoj stranci dosad nije zabranjen rad. Naša stranka na komemoracijama u organizaciji srpske zajednice uvijek ističe stradanje svih žrtava, i hrvatskih i srpskih, osuđuje sve zločine. Radi se o stranci koja je dala povijesni doprinos, jedan od tih doprinosa je Mirna reintegracija.”, rekao je Boris Milošević.

3. Laž – SDSS je od osnivanja do danas posvećen miru, u skladu s najboljom tradicijom politika Bogdana Medakovića i Svetozara Pribičevića, a slijedom te tradicije najveći dio samostalaca se u Drugom svjetskom ratu pridružio antifašističkom partizanskom pokretu. Teroristi nismo, a nismo ni neonacisti kao što nas neki nazivaju.”, naglasio je Pupovac.

4. Laž – “Naša stranka na komemoracijama u organizaciji srpske zajednice uvijek ističe stradanje svih žrtava, i hrvatskih i srpskih, osuđuje sve zločine.”, rekao je Boris Milošević.

5. Laž – Radi se o stranci koja je dala povijesni doprinos, jedan od tih doprinosa je mirna reintegracija.”, rekao je Boris Milošević.

6. Laž – “To je opasan govor mržnje koji može isprovocirati nečiju neželjenu reakciju s neželjenim posljedicama…” Tko više od SNV-a u Hrvatskoj širi govor mržnje? Nitko!

7. Laž – Srbi su žrtve Hrvata, po njegovim Biltenima. Vrhunac licemjerstva, pokvarenosti i manipulacije povijesnim činjenicama očituje se u SNV-Biltenima Milorada Pupovca.

8. Laž – Ali treba biti vrhunski licemjer izjaviti u povodu Vukovara: “…Ne zato jer i prijetnje i uvrede kakve slušamo ovih dana slušamo i inače, mnogih dana i mnogih godina. Ne možemo i ne trebamo biti zato što se našu potrebu i želju za iskazivanjem pijeteta prema žrtvama i naše poticanje pomirenja među živima pretvara u povod za fizičko sukobljavanje. Ne možemo i ne trebamo zbog toga što želimo, koliko je to moguće sačuvati dostojanstvo, kako same vukovarske i škabrnjske komemoracije, tako i naše dostojanstvo.“

9. Laž – Ako je išta Hrvatskoj od Srba dano-dan je antifašizam.”, bubne Milorad Pupovac i ostane živ.

10. Laž – Mi nismo nasilni ljudi. Moj ideal, moj cilj, moj san je da ljudi u Vukovaru, bili Srbi ili Hrvati, budu zajedno taj dan, i možda ja to neću dočekati, ali neću prestati činiti da do toga dođe”, poručio je Milorad Pupovac.

Bez priznanja krivice i kajanja, nema oprosta ni pomirbe! Bez odustajanja od velikosrpske politike nema trajnog mira sa Srbima!

Cijeli članak možete pročitati na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar