Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

S kojim pravom Pupovac nameće Hrvatskoj jugoslovenske vrijednosti?

Piše: Lili Benčik

Degutantno je čitati nebulozne uratke sluganskih piskarala Pupovčevih Novosti koje, usput, mi Hrvati plaćamo. Doista jadno i apsurdno! Degutantno je čitati tekst Pauline Arbutina koja piše da je “Dan antifašističke borbe u Brezovici protekao bez državnog vrha” kada su sami ‘antifašisti’ Franjo Habulin i Kristina Ikić Baniček priznali da se toga dana u Brezovici nije dogodilo ništa. Kakve su to uvrnute vrijednosti Pupovčevih piskarala?

S kojim pravom i po kojem zakonu Milorad Pupovac i njegova bulumenta nameću Hrvatskoj njihov jugoslavenski sustav vrijednosti, kada je Hrvatska još 8. listopada 1991. raskinula sve državno-pravne sveze sa SFRJ?

Hrvatska nije slijednica ni NDH ni SFRJ

A Milorad Pupovac i njegova sluganska piskarala neprestano mantraju o 2. svjetskom ratu, ustaškom genocidu nad Srbima i spomenicima NOB-e. Pa dosta više!

Na pragu smo 2024. godine, a oni nas neprestano vraćaju 80 godina unatrag!

Hrvatska nije nastala na NOB-i!

Hrvatska je pobijedila agresorsku Jugoslavensku narodnu armiju koja je nastala u NOB-i. Zašto bi Hrvatska obnavljala spomenike NOB-i kada je vojska nastala iz NOB-e razarala hrvatske gradove i sela, ubijala i u logore zatvarala hrvatske branitelje?

Degutantno je zastupati mrtav jugoslavenski sustav vrijednosti koji je propao skupa s Jugoslavijom! Jugoslavije više nema, nema je na nijednoj karti svijeta. Skupa s njom nestale su i tekovine NOB-e, nestao je lik i djelo ‘druga Tita’, a pobijeđena je i njegova JNA!

Ne gradimo Hrvatsku na temeljima Jugoslavije? Ne miješajte NOB i Domovinski rat jer su sasvim različitog karaktera i ciljeva. NOB je bio rat za Jugoslaviju! Socijalistička revolucija za socijalističku državu s jednom partijom na vlasti i totalitarnom diktaturom, kultom ličnosti J.B.Tita.

Domovinski rat je Hrvatska vodila protiv JNA, protiv Jugoslavije i Srbije za samostalnu demokratsku Hrvatsku, u kojem su hrvatski branitelji s krunicom oko vrata pobijedili agresorsku JNA i Srbiju. I tu nikakve poveznice s NOB-om nema.

Ustaški genocid nad Srbima ne postoji. To je još jedna od laži Milorada Pupovca da stigmatizira Hrvatsku i Hrvate kao genocidan narod. Pupovac to dobro zna, ali njegova velikosrpska misija više ne daje nikakve rezultate pa sada gubi kompas i postaje nervozan i ne bira više riječi te je prešao na genocid.

Opet ponavljam, Hrvatska nije slijednica NDH ni SFRJ.

Ova generacija koja je stvarala samostalnu Hrvatsku nije odgovorna za NDH ni za SFRJ i time su sve riječi što je Pupovac rekao besmislice. Odgovorni su odavno pobijeni ili umrli i ne može na nas prenijeti odgovornost.

Ali za razliku od nas, koji nismo odgovorni ni za NDH ni za SFRJ, Milorad Pupovac je itekako politički odgovoran za velikosrpsku agresiju na Hrvatsku od Balvan revolucije 1990. do današnjeg dana, jer cijelo vrijeme provodi program ‘Velike Srbije’ ili ‘Srpskog sveta’.

Ne može Milorad Pupovac bez ustaša i ustašizacije, jer mu je to svrha postojanja i političkog opstanka. Cijela njegova politička djelatnost svodi se na 2. svjetski rat i na negiranje Hrvatske države kao države hrvatskog naroda. Pri tome obilno koristi Hrvatsku kao kravu muzaru, a Beograd mu je glavni grad. Vukovarska kolona je konačno bila kolona svih koji su branili Vukovar, i to Pupovac i njegova bulumenta ne mogu nikako prihvatiti.

Po Pupovcu u Vukovarskoj koloni bi trebali sudjelovati ‘oslobodioci Vukovara’: Stanimirović, Šljivančanin i drugovi koji su stanovnike Vukovara ‘oslobodili’ od života, kuća i obitelji.

Riječi Slobodana Miloševića 1989. na Gazimestanu: “Srbi  se nalaze pred bitkama iako ovo nisu oružane mada i takve nisu isključene”, pa naglašava osnovu svog programa: “Svi Srbi u jednoj državi, Srbija će ostati cijela, gdje je srpski grob tamo je Srbija.”

Memorandumima SANU 1(1986), SANU 2 i SANU 3 preimenovanom u Srpski svet.

Genocidna ideja istrebljenja Hrvatskog naroda i zauzimanje njegova životnog prostora, sve od ‘ugroženih‘ Srba od 1836. godine do 2024., stara je 188 godina.

Hrvati nemaju nikakav program ni ideju zauzimanja tuđe zemlje i tuđeg životnog prostora. Tko je tu genocidan sasvim je jasno!

Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskom Saboru, sa svojim SNV-om eksponent je te 188 godina stare genocidne velikosrpske politike. I sve što je uspio iznuditi, sve povlastice nisu mu dovoljne, jer on ide do Istrage (istrebljenja) naše ili vaše!

Dok ima ijedan Hrvat neće mu uspjeti. Vukovarska kolona mu je to pokazala!

Cijeli članak možete pročitati na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Hrvatska nije sljednica NDH ni Jugoslavije. Ni K.u K.-a! Hrvatska nije sljednica ni Velike Horvatye… Hrvatska je nastala mnogo prije t.zv. “zapadne civilizacije”! I hrvatski jezik! To su samo faze kroz koje je prolazila. Nekad bolje a nekad gore. Danas su nam dali iluziju da smo slobodni, da smo sami svoji gospodari i da smo izašli iz tamnice naroda no dojam je da u “svojoj”, u “modernoj Hrvatskoj” svatko ima veća prava od Hrvata i da se državnost sustavno ruši, ciglu po ciglu, zahvaljujući stranim agentima i plaćenim podanicima! T.zv. “demokracija” s namještenim izborima najgori je i najpodmukliji oblik vladavine i dok na vlast ne dođe “diktator” i vrati državu i narod na “tvorničke postavke” bit će sve gore i gore! Kad zakon postane teror, otpor postaje obaveza! Ukoliko itko preostane pružiti ga!
    Bog i Hrvati!