Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Sramotan i zlonamjeran govor Urške Raukar u Saboru!

Piše: Lili Benčik

Englezi nakon 30 godina skidaju embargo s najvećeg dijela diplomatskih spisa, korespondencije vlade i Foreign Officea, te dokumenata Ministarstva rata. Dio najpovjerljivije dokumentacije zadržava se pod embargom 75 godina pa bi ista trebala biti dostupna istraživačima 2020. godine! Ali Englezi su za još 20 godina produžili tajnost dokumentacije o Bleiburgu! Titovi zločini konačno su otkriveni unatoč skrivanju…

Preporuka Urški Raukar, zastupnicima političke platforme Možemo, njihovim biračima, osobito onih 2.431 koji su joj dali preferencijalni glas, neka pročitaju knjigu ‘Minister and the Massacres’ (MINISTAR I POKOLJI) koju je još 1986. godine napisao Nikolaj Tolstoj (80), ruski grof i engleski povjesničar.

U svojoj knjizi Tolstoj, naime, tvrdi da je Britanska armija zarobljenike izručila sovjetskoj, odnosno jugoslavenskoj armiji, a one su ih, pak, masovno likvidirale.

Odgovornima za to, Nikolay Tolstoy proglasio je britansku armiju i konkretno Harolda Macmillana, tada ministra-rezidenta britanske vlade pri Savezničkoj komandi za Sredozemlje, kasnijeg premijera.

Ocjenjujući njihovu odluku da se zarobljeni neprijatelji i druge izbjeglice predaju sovjetskoj i jugoslavenskoj armiji, kao nehuman i nedostojan čin, on je izravno odgovorne britanske oficire zapravo optužio za ratni zločin.

Lord Aldington je dao ključnu naredbu koja je  odredila sudbinu kozaka i otkrila ulogu Britanaca u Titovom masakru hrvatskih žrtava. Lord Adlington ga je tužio, Tolstoj je izgubio pravnu bitku, proglašen je  krivima za klevetu, engleski sud kaznio ga je s dva milijuna funti globe koju je Europski sud za ljudska prava poslije povukao.

Knjiga je bila cenzurirana u Britaniji. Sve javne knjižare dobile su službenu naredbu britanske vlade da unište svoje primjerke. Međutim istina uvijek nađe put, ma koliko je zabranjivali i sakrivali!

Englezi, prema britanskim propisima, nakon 30 godina skidaju embargo s najvećeg dijela diplomatskih spisa, korespondencije vlade i Foreign Officea, te dokumenata Ministarstva rata. Međutim, dio najpovjerljivije dokumentacije, vojne i obavještajne, zadržava se pod embargom 75 godina, pa je trebala biti dostupna istraživačima 2020. godine! Ali Englezi su za još 20 godina produžili tajnost dokumentacije o Bleiburgu!

Titovi zločini konačno su otkriveni unatoč skrivanju, bezočnom kultu ličnosti i strahu koji je nametnut ljudima ako progovore.

https://www.youtube.com/watch?v=NKR305z3wo0

Sramotan, diskriminacijski i isključiv govor suprotan je:

  • Rezolucijama Vijeća EU 1096 i 1481/2006,
  • Deklaraciji o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj1945. – 1990. godine, NN 76/2006 i
  • Rezoluciji Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)) koje nisu novijeg datuma pa da se za njih ne zna.

U slobodnom govoru saborska zastupnica Urška Raukar Gamulin svojih pet minuta je iskoristila kako bi progovorila o ustaškim zločinima 1945. godine za vrijeme NDH. Izjednačavanje Republike Hrvatske s NDH je neprestana mantra jugonostalgičara koji se ne mire sa samostalnom RH iako sveobuhvatno koriste sve blagodati koje im ta današnja Hrvatska pruža.

Zastupnica Raukar Gamulin je istaknula kako je na godišnjicu Bleiburga, govoreći o ustaškim vojnicima, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved, uz prisustvo predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, rekao kako će Vlada Republike Hrvatske danas i ubuduće komemorirati žrtve i iskazivati im počast i zahvalu.

“Na isti dan ministar Ivan Anušić je objavio kako su 1945. godine ubijani hrvatski vojnici.” – dodala je zastupnica Raukar Gamulin. Zastupnica Raukar Gamulin je također istaknula kako ministar Anušić vojnike fašističke i kvislinške NDH naziva hrvatskim vojnicima što je suprotno Ustavu Republike Hrvatske.

Naravno da su bili hrvatski vojnici, kao što su bili njemački ili talijanski. Ne može im se brisati narodnost, bili su Hrvati, kao što su bili Hrvati i mnogi partizanski zločinci!

Zločin je zločin ma tko ga počinio, s time da Urška Raukar osuđuje Hrvate NDH kao fašističke i kvislinške vojnike, a zločine partizana Hrvata, kao vojnika iz bivše Titove NOB i Jugoslavije, ne osuđuje.

Točno joj je odgovorio predsjednik Hrvatskog sabora poručivši joj kako je napravila ozbiljnu zamjenu teza jer je bio prisutan na komemoraciji čiji je pokrovitelj Hrvatski sabor, gdje je iskazan pijetet prema žrtvama koje su ubijene bez suda.

Žrtva je žrtva ma od koga zločin počinjen, jer da je po pravdi i pravednosti svi koji su se predali na Bleiburgu trebali su biti tretirani kao ratni zarobljenici po Ženevskoj konvenciji o predaji ili zarobljavanju vojnika, zaštiti zarobljenika u logorima i pomoći ranjenicima i bolesnicima u vojskama na bojnom polju od 27. srpnja 1929.

Međutim Englezi su prekršili tu konvenciju, zato su i proglasili tajnost dokumentacije vezano uz Bleiburg, i kada je istekla 2020. produžili za još 20 godina.

Tito uopće nije poštovao ni primjenjivao nikakve međunarodne konvencije.

O temi Bleiburga opširno i dokumentirano pisao je još 1989. Darko Bekić ‘Slučaj Bleiburg: nova istraživanja, nova iskušenja’, Institut za suvremenu povijest, Zagreb, SFRJ.

https://hrcak.srce.hr/file/315367

Hrvatski Sabor prihvatio je, na temelju notifikacije o sukcesiji (“Narodne novine – Međunarodni ugovori”, broj 1/92), bez posebnog sporazuma sve Međunarodne Konvencije u slučaju ratnih sukoba i njihovih posljedica NN 5/1994.

Svi zastupnici u Hrvatskom Saboru, prema poštovanju institucije Sabora kao najviše zakonodavne institucije države Hrvatske, trebali bi proučiti rad i dokumente koje je Hrvatski Sabor u tijeku svoga djelovanja donosio i izglasavao, da se ne dogodi ovakva blamaža i neznanje koje je kao zastupnica pokazala Urša Raukar Gamulin!

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

 

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar