Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Sramotni Hrvatski sabor, koga i što predstavlja?

Piše: Lili Benčik

Četiri pune godine prošle su od kada je EU Parlament izglasao Rezoluciju o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe kojom se osuđuju svi totalitarni režimi, i komunizam kao jedan od njih, a da se nitko od hrvatskih državnih, kulturnih i znanstvenih institucija nije o njoj očitovao. I kada je nakon 4 godine Stipo Mlinarić pokrenuo inicijativu za ukidanje komunističkog simbola crvene zvijezde, bio je odbijen, zastupnici nisu htjeli potpisati.

Saborski zastupnici, uputite u saborsku proceduru na raspravu i usvajanje Rezoluciju EU parlamenta od 19. rujna 2019. godine, o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe [2019/2819(RSP)]. Napisala sam to 25. studenog 2021. i poslala na adrese na kraju teksta, ali nitko se nije udostojio ni iz pristojnosti odgovoriti.

I kada je nakon četiri godine zastupnik Domovinskog pokreta, Stipo Mlinarić, pokrenuo inicijativu za ukidanje komunističkog simbola, crvene zvijezde, bio je odbijen, zastupnici nisu htjeli potpisati.

Pitam se je li to Hrvatski Sabor ili Yugo-komunistička skupština?

Četiri pune godine prošle su od kada je EU Parlament izglasao Rezoluciju o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)), kojom se osuđuju svi totalitarni režimi i komunizam kao jedan od njih, a da se nitko od hrvatskih državnih, kulturnih i znanstvenih institucija nije o njoj očitovao.

Za Rezoluciju su glasali svi tada prisutni SDP-ovi zastupnici Fred Matić, Biljana Borzan, Tonino Picula i IDS-ov zastupnik, Valter Flego – članovi stranaka koje se deklariraju kao antifašističke, u suglasju s članovima i članicama “desnih” stranaka Karlom Resslerom (HDZ), Tomislavom Sokolom (HDZ) i Željanom Zovko (HDZ). 

Nisu glasali, niti se oglasili po ovom pitanju, Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić (ŽZ)

Hrvatski EU zastupnici uvidjeli da se Hrvatska treba hitno riješiti yugo-komunističke ostavštine, kao uvjet za napredak i demokratizaciju države.

Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina koji su njeni državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta.

Vlada premijera Plenkovića, koji je veliki europejac, požurila je nametnuti Istanbulsku konvenciju, još u prvom mandatu, međutim Rezoluciju EU Parlamenta od 19. rujna 2019. godine, o izjednačavanju svih totalitarnih zločinačkih režima, pa među njima i komunizma, ne žuri se provesti. Da je prihvatila ova inicijativa ne bi ni bila potrebna.

Napominjem da blog pišem sasvim samostalno, da nijedna politička opcija ili stranka ne stoji iza mene za razliku od svih onih koji imaju potporu mainstream medija i državnog Proračuna RH. Običan sam hrvatski čovjek osjetljiv na nepravdu koja se čini nama Hrvatima. Svojim angažmanom želim da mojih 6 unuka živi u boljoj i pravednijoj Hrvatskoj, Hrvatskoj kojom neće vladati tutori, tuđinci ni manjine, jer moj suprug i tisuće hrvatskih dragovoljaca se za takvu Hrvatsku nisu borili. Borili su se za demokratsku, pravnu i pravednu državu s jednakim mogućnostima za sve njene stanovnike, bez podobnih i privilegiranih političkih kasti.

“Najstrašnija je stvar, najveći je grijeh i najveća politička pogreška svoj rođeni narod stavljati pred gotove činjenice, to jest voditi politiku po gospodskoj svojoj voljici, bez naroda i protiv naroda…” rekao je Stjepan Radić.

Cijeli članak možete pronaći na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Trebalo je svu tu prikrivenu žgadiju, agente i podrepaše, jatake i ulizice još ’91-e poslati u Remetinec pa, ili nas ne bi bilo ili bismo bili svoj na svome! Međutim, narod opijen predstavom o dobivanju svoje države, ništa drugo nije vidio! Istovremeno, štakori su učvršćivali svoje pozicije i danas se neki bude iz mamurluka ali prilično je kasno za bilo što osim narodnog ustanka! No, tko bi ga poveo i zasjeo na čelo države!? Podsjetimo se, jedini koji je imao petlju utrpati Manolića u zatvor bio je Karamarko u vrijeme Oreškovićeve vlade! I znamo kako je to završilo! Tihim državnim udarom! Sad imamo vožda koji saborskim zastupnicima mete pod! Istina, većina i nije ništa bolje zavrijedila no što je sa Institucijom, što sa dostojanstvom, što s preostalim narodom!? Od nekoć najmoćnije sile ostala je šaćica podrepaša i uguza koji laju na Mjesec ne zbog raje već zbog sebe! HDZ (i njegovi sateliti) je gnojna krasta koja se mora ukloniti da bi narod i država preživjeli! U suprotnom, sjetimo se Titanika!
    Bog i Hrvati!