Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Strah Hrvoja Šimičevića od gašenja tjednika Novosti ako ‘ekstremni desničari’ dođu na vlast!

Piše: Lili Benčik

Ne mogu ne reagirati na rigidni pamflet Hrvoja Šimičevića u SNV-ovim Novostima pod naslovom “Najgore tek predstoji” po kojem je srpska nacionalna manjina, a što drugo nego dodatno ‘ugrožena’, najgore joj tek predstoji, a to bi bilo ukidanje povlaštenog položaja u Hrvatskoj. Strah od predstojećih izbora izgleda je zavladao u SNV-u, pa sada preko svojih medija treba dodatno napadati i optuživati oporbu za ustaštvo, fašizam, klerofašizam…

…šovinizam i sve ostale… izme!

Prvo što upada u oči je totalna zamjena teza pri čemu Šimičević, na očigled, sve događaje koji nisu po njegovom svjetonazoru proglašava, a kako drugačije nego filoustaškim, šovinističkim i fundamentalističkim.

https://www.portalnovosti.com/najgore-tek-predstoji

“Poput crne rupe, pritom upija sve napade potencijalne konkurencije iz lagodne financijske pozicije moći. Ta im moć omogućava da svaki šovinistički uzvik zdesna pacificiraju državnim parama. Na zahtjev individua bliskih desnim opozicijskim strankama brzopotezno je odstranjen liberalniji udžbenik povijesti iz školskog kataloga, tako je na službeni barjak Hrvatske vojske u Vukovaru postavljen ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’, a u upravu Hrvatskih pošta veteran HOS-a koji je isti pozdrav postavio u Jasenovcu, tako se preko Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva ili Agencije za elektroničke medije financijski potpomažu ekstremno desni ‘mediji’, kao što se preko obavještajno-represivnih aparata isljeđuju i mlate migranti.”

Njegova tvrdnja da se “preko Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva ili Agencije za elektroničke medije financijski potpomažuekstremno desni mediji‘. je doista jadna i smiješna.

Prvo zato što u jednom demokratskom društvu legalno postoje političke opcije i mediji od krajnje lijevih, do krajnje desnih. Prema Šimičeviću demokracija podrazumijeva samo lijevo-liberalni spektar. Jedino su oni ispravni i mogući, Sve druge opcije su nepodobne i ne smiju postojati. To doista pokazuje da nije usvojio osnovne postulate demokracije.

A drugo je što je Šimičević zadnji pozvan da piše o financiranju medija, jer mediji za koji on piše financiraju se iz Proračuna RH .

Proračun pune svi građani RH različitog političkog spektra, a plaćaju njegove agitpropovske pamflete i obmanjivanje javnosti s pozicije rigidnog partijskog i velikosrpskog jednoumlja:

  • Šimičević naravno kao ‘napredan’ novinar opravdava nezakonitosti posvojitelja u slučaju Zambija.
  • Osuđuje obranu granice pred navalom ilegalnih migranata. Za njega je čuvanje granice i vraćanje ilegalnih migranata prisilom otvoreni rasizam.
  • Kolona sjećanja u Vukovaru je za njega filoustaški igrokaz,
  • Laži iz udžbenika iz povijesti koji je izbačen iz školskog programa naziva liberalnima, to znači naprednima!?
  • Zastupnike oporbe u Hrvatskom Saboru naziva ekstremnim desničarima i oni su za njega; “To su samo bijedni nasilnici koji neodgovorno i opasno nasrću na najslabije društvene skupine, čekajući priliku da zasjednu na vlast i materijaliziraju navedene prijetnje.
  • A HDZ-ovi zastupnici umjesto da ‘skaču’ u obranu ‘ugroženih’ manjina i LGBT zajednice, po njemu preblago reagiraju da te ‘ekstremne desničare’ spriječe, jer (što je točno napisao) “Njihova pješadija, braniteljske organizacije, u kolektivnoj su hibernaciji.”
  • Najveći neprijatelji ipak su mu ‘ekstremni desničari’ Hrvatski Suverenisti, DP i Most, a osobito Marin Miletić, Miro Bulj i Željko Sačić, jer preko “huškanja i prijetnji srpskoj manjini, već sutra, kroz žuđeni dolazak u izvršnu vlast, prijeti izbacivanje njihovih predstavnika iz Sabora i gašenje tjednika Novosti.”

Eto kako se lako razotkrio opravdani strah SNV-a da njihovi predstavnici neće biti u Saboru, i od gašenje tjednika Novosti, što bi u stvari bilo ispravno.

Tko uopće brine o očuvanju hrvatskog naroda na području Hrvatske? Iz Hrvatske je iselilo pola milijuna Hrvata, ali je najbitnije sačuvati manjine! Koga briga za Hrvate?

Hrvatske vladajuće elite očigledno NIJE BRIGA! Njih manjine održavaju na vlasti!

Cijeli članak možete pročitati na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Novosti ,kao i SDSS treba jednostavno prepustiti financiranju njihovih slijednika i oni će potpuno nestati za razliku od Hrvatskog tjednika kojega financiramo samo mi koji ga redovito čitamo…
    Jedva čekam bilo koju domoljubnu vlast u Hrvatskoj koja će dati istražiti sva djelovanja SDSSa, Milogada Pupovca i njegovih zlotvora i SPCa i po zakonu ih “nagraditi”!