Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Treba li nam protugradna obrana? A što bi nam trebala!!!

Piše: Miro Perković

Svjedočimo već treću godinu za redom elementarnim nepogodama koje uništavaju usjeve, voćnjake, vinograde, povrtlarske kulture, i učestalim poplavama diljem Hrvatske. Jučer je snažno nevrijeme poharalo istok Hrvatske i napravilo veliku materijalnu štetu. Prizori su bili apokaliptični. – pišu ‘Hrvatski krški pašnjaci’ i pitaju se treba li nam protugradna obrana? A što bi nam trebala kad imamo pametne ‘stručnjake’ i političare…

Valjda naši vrli znanstvenici i političari znaju bolje, pa nije valjda da im ne vjerujemo? Pa oni su pametniji i znaju bolje od Boga. Da ne znaju ne bi se valjda miješali u Njegov posao? Cijepljenje je najbolji dokaz.

Bog nam dao imunološki sustav kao, po samoj znanosti, najsavršeniji sustav u čitavom svemiru, ali ‘stručnjaci’ znaju bolje, treba ga poboljšati???

Pa ti genijalci su spremni odletjeti gore među oblake i golim rukama se obračunati sa svetim Ilijom i otopiti led.

Ova priča oko protugradne obrane je aktualna jer je glavni ravnatelj Državnog hidrometeorološkog zavoda, Ivan Güttler, u emisiji ‘Otvoreno’ na HTV-u izjavio kako “mi jedini u EU zakonski moramo zasijavati oblake srebrovim jodidom, a prema nekim istraživanjima to povećava štetu od tuče.”

U opisu srebrovog jodida stoji da je to kemikalija netopiva u vodi i opasna za okoliš, toksična za ljude, životinje i biljke. A sada su službeno priznali da nas zasipaju njome, a tko zna čime još.

Zanimljivo je da protugradne rakete, koje su u prijašnjih 50 godina spriječavale katastrofalne tuče, nisu dobre a srebrov jodid, koji povećava štetu od tuče, je dobar, ali od svih EU država samo za Hrvate. Izgleda da treba dotući i ovo malo poljoprivredne proizvodnje što nam je preostalo!

Valjda srebrov jodid raspršen u oblacima nije kemijski trag, to ne postoji, to je glupa teorija zavjere u koju vjeruju samo nekakvi ‘idioti’???

Je li uistinu tako? Chemtrailovi, kao jedna bivša teorija zavjere, više nije teorija nego zavjera protiv čovjeka. Teorija je nešto što činjenično nije i ne može biti dokazano, poput evolucije ili velikog praska.

A kad se sjetim protokola za Covid-19 i ‘stručnjaka’ koji su ih promicali, pa ovo uništavanje protugradne obrane i ‘stručnjaka’ koji su to naredili, zapitam se tko sve može biti ‘stručnjak’ u Hrvatskoj?

I baš svaki put kad sjednem u auto i dođem do nekog od bezbroj minijaturnih i idiotskih kružnih tokova u Zagrebu, sjetim se idiotskih ‘stručnjaka’ koji su završili Fakultet prometnih znanosti, a možda i doktorirali na njemu, i prvo pomislim na pranje gradskog novca preko takvih radova.

Tu si ne mogu pomoći.

Očito je da svaki idiot koji je dovoljno uporan može završiti neki fakultet i eventualno doktorirati. Činjenica je da fakultet, ili doktorat, ne znači da je netko inteligentan, a dokaz su nam ovi naši vrli stručnjaci koji donose idiotske odluke.

Evo. čak je i Fauci priznao da je izmislio idiotska kovid pravila poput distanciranja od 2 metra i stavljanja brnjica na dječja lica, a sjetite se naših vrlih ‘stručnjaka’ kako su branili te idiotske mjere.

Alergičan sam na izjavu tipa kad netko kaže kako on ‘samo radi svoj posao’, pa i rimski vojnici koji su bičevali, trnovom krunom okrunili i razapeli Isusa su samo radili svoj posao. I Juda Iškariot, koji je izdao Isusa, je samo radio svoj posao.

Često se sjetim Župnika župe Resnik u Zagrebu, vlč. Marijana Piskača, koji u doba korone nije poslušao preporuke Kaptola da zatvori crkvu, kasnije ograniči broj vjernika, ukine svetu vodu itd. Kad su mu poslali upit zašto nije poslušao preporuke, odgovorio im je: “Gdje grijeh počinje, moja poslušnost prestaje.”  

Dok god je takvih koji, za razliku od vlč. Piskača, ‘samo rade svoj posao’, bez empatije i savjesti, bojim se da je budućnost nama i našoj djeci neizvjesna. Velečasni Marijan Piskač nam svima treba biti uzor.

Ali, istini za volju, imamo mi i pravih stručnjaka koji su se suprostavili, i suprostavljaju se, mainstream narativu. Oni su svjetlo na kraju tunela. I hvala im na tome.

U nastavku je članak s Facebook stranice Hrvatskih krških pašnjaka…


Svjedočimo već treću godinu za redom elementarnim nepogodama koje uništavaju usjeve, voćnjake, vinograde, povrtlarske kulture, i učestalim poplavama diljem Hrvatske.

Jučer je snažno nevrijeme poharalo istok Hrvatske i napravilo veliku materijalnu štetu. Prizori su bili apokaliptični.

Od leda su stradali voćnjaci, vinogradi, poljoprivredne kulture, pšenice skoro da i nema, fasade kuća, automobili, poplavljene kuće i podrumi…

Da se podsjetimo: 1970. uspostavljen je sustav radarski dirigirane obrane od tuče. U 50 godina nismo imali nijednu katastrofalnu tuču.

Protugradna obrana je ukinuta zbog navodno velikih troškova održavanja!?

Kod nas se uništava skupa oprema za obranu od tuče, uključujući i neiskorištene rakete koje se ‘čuvaju’ jer im je prošao rok trajanja

U ovoj Državi propada sve, pa zašto ne i ovo malo poljoprivrede!? Nikom nije stalo!!!

Ministarstvo poljoprivrede u svom ‘opisu poslova i dužnosti’ ima navedenu “Zaštitu poljoprivrednog i šumskog zemljišta od elementarnih nepogoda”.

Međutim, bivša ministrica Marija Vučković, koja je najveća elementarna nepogoda hrvatske poljoprivrede, svojevremeno je izjavila da nije znanstveno dokazano da protugradna obrana pomaže, očito pravdajući ukidanje protugradne obrane.

Žalosno je što su poljoprivrednici ostavljeni na milost i nemilost elementarnim nepogodama, i što su nam poljoprivredu vodili ljudi kojima uopće nije stalo do hrvatskog sela i seljaka.

Ukratko: Novca za obranu od tuče nema, ali za uništenje protugradnih raketa ima.

I za kraj jedna zanimljiva info: Ove godine bit će potrošeno 100.000 eura iz proračuna kako bi se uništilo preko 2.100 protugradnih raketa koje vrijede 500-600 tisuća eura, jer im je istekao rok trajanja!?

Dakle, zakon se poštuje, sve je u interesu zaštite okoliša, a tuča ne razumije politiku, ljude i njive? Tako je, kako je.

Idemo dalje. Mislimo na druge, cjepimo se!!

Izvor: Hrvatski krški pašnjaci / Facebook

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar