Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

U spomen na sveca – Stepinčevo spaljeno srce

Posted by Hrvatski Ratnik

Nakon smrti blaženog Alojzija kardinala Stepinca njegovo tijelo prevezeno je iz Krašića u Zagreb gdje je na Šalati izvršena obdukcija. Prigodom obdukcije iz tijela blaženog Alojzija uzeti su svi organi koji su spaljeni i uništeni. Prije zatvaranja tijela glava je napunjena vatom, a tijelo nekakvim tekstilom koji je za to bio pripremljen. Dr. Bogičević je vidio da su sve organe izvadili i da će ih baciti, želio je sačuvati jedan organ kao relikviju Crkvi.

Bojao se. Bojao se i dr. Volarić, no on je sve prenio dr. Grünwaldu. Taj sjajni čovjek rekao je kako se sjetio Chopinovog srca kako je sačuvano u crkvi u Varšavi, rekao je i kako nije htio imati ništa s ‘balkanezima’, ali je hrvatskom narodu koji je toliko propatio i bio ponižen, htio sačuvati jednu relikviju – Stepinčevo srce.

Izuzeo je njegovo srce, premda mu je doktor Medur, prvi Manolićev suradnik na obdukciji, rekao da ga ostavi! No, nije se dao zastrašiti, uzeo je pladanj, rekao da sve moraju ukloniti, uzeo je srce i odnio ga u podrum.

Srce je odneseno na Kaptol i čuvalo se u biblioteci časnih sestara u Frankopanskoj ulici! Srce je kasnije pod pritiskom Udbe predano natrag, odnešeno je u sjedište Udbe na Zrinjevac, a Josip Manolić se u svojoj knjizi hvalio da je srce uzeo Joža Guštin i da ga je odnio u ambulantu u Šaringradskoj ulici i tamo ga spalio.

Izvor: facebook.com/SvetiIvanPavao2

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar