Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

“Uvozni lobi” pobio domaće svinje i uništio mala gospodarstva?

Posted by Hrvatski Ratnik

Danas donosimo članak i video snimku s Facebook stranice Hrvatski krški pašnjaci s legitimnim i logičnim pitanjima: Pitamo se zašto ni na jednom većem gospodarstvu nije zabilježena zaraza svinjskom kugom? Pitamo se zašto nije naređen odstrel divljih svinja jer su upravo one prenosioci bolesti? Ako je svinjska kuga toliko invazivna zarazna bolest zašto ne ugibaju divlje svinje, jer je kod njih žarište bolesti? …

Otkako je Hrvatski veterinarski institut 26. lipnja potvrdio “afričku svinjsku kugu” na području Posavskih Podgajaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji pa do 16. kolovoza – dakle, u nepuna dva mjeseca – slavonske farme doživjele su katastrofu koju neke od njih nikada neće prevladati.

Prema prikupljenim podacima, s bankrotom se suočavaju čak 444 obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) koji narednih najmanje godinu dana, a može potrajati pet i više godina, ne smiju nabavljati i držati svinje, a oporavak svinjogojstva mogao bi trajati i do pet pa i više godina.

Dio svinjogojaca najavljuje kako, zbog visoke životne dobi, neće ni krenuti u obnavljanje farmi, piše Jutarnji list.

Pitamo se zašto ni na jednom većem gospodarstvu nije zabilježena zaraza svinjskom kugom?

Pitamo se zašto nije naređen odstrel divljih svinja jer su upravo one prenosioci bolesti?

Ako je svinjska kuga toliko invazivna zarazna bolest zašto ne ugibaju divlje svinje, jer je kod njih žarište bolesti?

Do sada nije evidentirano niti jedno uginuće divlje svinje prouzrokovano zarazom od te “strašne” svinjske kuge.

U području ograničenja zbog svinjske kuge, zabranili su promet svinja, znači PRODAJA SVINJA JE ZABRANJENA, ljudi nemaju više gdje smjestiti svinje i primorani su potpisati da im POTPUNO ZDRAVE SVINJE IDU NA KLAONICU ILI EUTANAZIJU uz naknadu za svinje!! Nevjerojatno ali istinito!!

Jedini pravi način za obeštećenje uzgajivača svinja kojima je država pobila svinje zbog “sanitarnih” razloga, je taj da im država nabavi i dostavi isti broj svinja koji im je pobijen, pa da vidimo jeli državi stalo do jakog stočarstva ili slijepo slijede upute agende i velikih uvoznika.

SAVJETUJEMO OŠTEĆENE POLJOPRIVREDNIKE DA SE JAVE SVOJIM ODVIJETNICIMA JER JE EVIDENTNO KRŠENJE ZAKONA OD STRANE DONOSIOCA ODLUKA

NAŠA ŠUTNJA NAS UBIJA, ZAR NE??

ŠUTIMO I DALJE I ČEKAJMO SVOJ J***NI KRAJ, JER SMO GA ŠUTNJOM I ZASLUŽILI!!!

Video snimku uklanjanja ubijenih svinja možete vidjeti na poveznici ovdje

Autor: facebook.com/Krskipasnjaci

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar