Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Veličaju i slave bratstvo i jedinstvo kao temelj neke nove Jugoslavije

Piše: Lili Benčik

Pišu da bez bratstva i jedinstva ne bi bilo slobode!? Slobodu hrvatskom narodu izvojevali su hrvatski branitelji, s krunicom oko vrata, u Domovinskom ratu i to je jedina prava i stvarna sloboda hrvatskog naroda! Koji komunisti? Zar oni koji su pobili 260.000 ljudi bačenih u preko 600 grobišta i jama duž Križnog puta od Bleiburga do Gevgelije?

Gdje Klasić živi? U Hrvatskoj!
U kojoj državi živi? U državi Hrvatskoj!
U koje vrijeme živi? 2023. godina.
Jugoslavije nema od 1991. godine. S njenim nestankom, nestalo je kompletno životno djelo J.B.Tita.

– Nestala je JNA i Tito-maršal.
– Nestala je „avangardna“ Komunistička partija Jugoslavije i Tito kao predsjednik.
– Nestala je NOB u kojoj se stvarala Jugoslavija, i Tito kao predsjednik države jer takva više ne postoji.
– Nestalo je bratstvo i jedinstvo poradi velikosrpske agresije na Hrvatsku i BIH.

Nema! Otišlo u ropotarnicu povijesti!

Dakle o čemu to piše dr. Hrvoje Klasić? Oživljava mrtvaca?

Podsjećam doktora povijesnih znanosti, Hrvoja Klasića, na put i priznanje države Hrvatske: Hrvatska je priznata 15. siječnja 1992. godine.

Put hrvatske samostalnosti iz komunističke i srpske tamnice hrvatskog naroda jugo-komunističke Jugoslavije:

Nakon pada Berlinskog zida 1989. godine, i komunističke diktature, raspala se Komunistička partija Jugoslavije na 14. izvanrednom kongresu održanom u Beogradu 20. do 22. siječnja 1990. godine.

Prvi demokratski izbori za višestranački saziv Sabora održani su – prvi krug glasanja 22. i 23. travnja, a drugi 6. i 7. svibnja 1990. godine, nakon što je:

5. veljače 1990. godine, tada Republički sekretarijat za upravu i pravosuđe SR Hrvatske registrirao političke stranke.

15. veljače 1990. godine Sabor SR Hrvatske usvaja ustavne amandmane kojim su legalizirani višestranački izbori i Zakon o izboru i opozivu odbornika i zastupnika čime su ispunjene sve zakonske pretpostavke za održavanje izbora u Hrvatskoj.

Na temelju izbornih rezultata 30. svibnja iste godine konstituiran je prvi višestranački Sabor – dan koji se do 2001. godine slavio kao Dan državnosti. Taj je Sabor donio mnoge povijesno važne odluke, između ostalog:

– hrvatski Ustav 22. prosinca 1990. godine,
– Ustavnu odluku o samostalnosti i nezavisnosti 25. lipnja 1991. godine, i
– Odluku o prekidu državnopravnih sveza s bivšom SFRJ 8. listopada 1991. godine kojom je Hrvatska i de facto postala samostalna i neovisna država

30. svibnja, koji u sebi obuhvaća sve elemente hrvatske državotvornosti, postao je za ljubitelje jugo-komunizma nepodoban simbol pa se 2001. godine Vlada Ivice Račana poigrala njime i izmiješala sve blagdane da se Hrvatima izbriše iz sjećanja put stvaranja hrvatske države.

Stoga je potrebno stalno ponavljanje i podsjećanje „zaboravljivih“ doktora povijesnih znanosti, kao što je Hrvoje Klasić, i srpsku nacionalnu manjinu, odnosno njihove predstavnike u SNV-u, na stvarne povijesne činjenice.

Moram svakako napomenuti ulogu SNV-ovih publikacija u napadima na sve što čini identitet hrvatskog naroda, jezik, pismo, Katoličku crkvu, hrvatske branitelje, Domovinski rat, tradiciju, kulturu, umjetnost i svjetonazor.

To su Novosti, Bilten i časopis Tragovi, te najnovija TV VIDA, koji slijede politiku izdavača i osnivača SNV-a i odgovorne osobe u liku prof. dr. zastupnika u Hrvatskom Saboru Milorada Pupovca.

Milorad Pupovac svojim izjavama i djelima, u cijelom tijeku raspada Jugoslavije i stvaranja države Hrvatske, predvodi petu kolonu u Hrvatskoj. Nemoguće je nabrojiti sve njegove podvale i laži.

Više možete pročitati na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar