Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Zašto tražite živoga među mrtvima? Sretan Uskrs!

Objavljuje Hrvatski Ratnik

Uz čestitku za najveći kršćanski blagdan kada Sin Božji uskrsnu i pobijedivši smrt napusti grob, donosimo potresne detalje muke i smrti na križu našega Gospodina Isusa Krista gledano kroz prizmu znanstvenika koji su detaljno opisali koje je muke Isus prošao kako bi oni koji vjeruju u njega mogli biti spašeni. Isus je, kroz svoju muku, preuzeo grijehe cijeloga svijeta na sebe. Ova analiza je potresna i nije za svakoga…

Isusova smrt na križu kroz znanstvenu analizu!

Narednih 60 sekundi ostavite sve što radite i pročitajte ovo!

U dobi od 33 godine Isus je osuđen na smrt.

U to vrijeme raspeće je bila najgora smrt. Samo su najgori zločinci osuđeni na razapinjanje. A Isusovo iskustvio je bilo još strašnije. Za razliku od drugih zločinaca osuđenih na smrt razapinjanjem, Isus je trebao biti pribijen na križ rukama i nogama.

Svaki čavao je bio dug 15 do 20 cm.

Čavli su bili zabijeni u njegova zapešća, a ne u dlanove kako se obično prikazuje. U zapešću postoji tetiva koja se proteže do ramena. Rimski stražari su znali da će se tetiva poderati i pokidati kada se čavli zakucaju u zglob i tako prisiliti Isusa da koristi svoje leđne mišiće da se podupre kako bi mogao disati.

Obje su mu noge bile prikovane zajedno. Tako je bio prisiljen osloniti se na jedini čavao koji je prikovao Njegova stopala na križ. Isus se nije mogao poduprijeti nogama zbog boli pa je morao naizmjenično savijati leđa i koristiti noge samo kako bi nastavio disati. Zamislite tu borbu, bol, agoniju, patnju, hrabrost…

Isus je trpio tu stvarnost preko 3 sata.

Da, preko 3 sata! Možete li zamisliti takvu vrstu patnje? Nekoliko minuta prije nego što je umro, Isus je prestao krvariti. Jednostavno je izlijevao vodu iz svojih rana.

Na uobičajenim slikama vidimo rane na Njegovim rukama i nogama, pa čak i ranu od koplja na Njegovom boku… Ali shvaćamo li da su Njegove rane zapravo nastale u njegovom tijelu. Čekićem su zabili velike čavle kroz Njegova zapešća, stopala su mu preklopili, i još veći čavao zabilu kroz lukove stopala, a zatim mu je rimski stražar kopljem probio bok.

Ali prije čavala i koplja, Isus je bičevan i pretučen. Bičevanje je bilo tako jako da je otkinulo meso s Njegova tijela. Premlaćivanje je bilo tako užasno da mu je lice bilo razderano, a brada iščupana s lica. Kruna od trnja duboko se usjekla u Njegovo tjeme. Većina ljudi ne bi preživjela ovu torturu.

Nije više imao krvi da iskrvari, pa je voda potekla iz Njegovih rana. Tijelo odrasle osobe sadrži oko 3 i pol litre krvi.

Isus je prolio 3,5 litara svoje krvi; Imao je tri čavla zabijena u svoje udove; krunu od trnja na glavi i, pored svega toga rimski vojnik mu je zabio koplje u prsa.

Sve to i bez spominjanja poniženja koje je pretrpio nakon što je svoj križ nosio gotovo 2 kilometra, dok ga je mnoštvo pljuvalo u lice i gađalo kamenjem (križ je, samo u gornjem dijelu gdje su mu bile prikovane ruke, bio težak gotovo 30 kg).

Isus je morao otrpjeti ovo iskustvo kako bi otvorio vrata raja da bi ti imao slobodan pristup Bogu. Kako bi se tvoji grijesi mogli “oprati”. Svi, bez iznimke!

ISUS KRIST JE UMRO ZA TEBE!

Bog ima plan za svakoga od nas, pokaži svim svojim prijateljima što je doživio da te spasi. Razmisli o ovome! Neka Bog blagoslovi tvoj život!

(Matej 10:32 i 33): “Svakoga, dakle, tko mene prizna pred drugima i ja ću priznati pred svojim Ocem koji je na nebesima; ali tko god mene zaniječe pred drugima, zanijekat ću i ja njega pred svojim Ocem koji je na nebesima.”

Izvor: Mary Lynn / Facebook

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Glede Isusa Krista je skoro sve poznato, ili ponešto i nije, ali znam, pregledavajući zapise s kraja WW2 i divljanja “pobjednika” iliti partizanskih zločinaca, tiekom druge polovine 1945. i “odlobadjanja” Hrvatske od Hrvata za slijedeći dogadjaj.
    Mjesto radnje: Zeleno polje, Osijek, prostor negdanje tvornice “Analit” gdje sam stanovao 10.-tak godina. Tamo je bio “sabirni logor” za protivnike i neistomišljenike osloboditelja s oko 7000 ljudi.
    Radnja: uz sva nezamisliva zlotvorstva 3 su osobe razapeli, to im je inače u krvi, vežući ih za križ s postoljem za noge, a zatim slijedi “češkanje”. To svi znaju kako je u Osijeku za poludit koliko a komaraca, a tamo je bila i močvara, pa ih je bilo na pretek! Eeeeeeeee a kako izgleda “njihovo češkanje!”!? Od bodljikave žice su napravili oveće kugle i tu trojicu tim “kuglama”, koje su bile na podužoj užadi redovno “češkali” kako ih ugrizi komaraca ne bi previše svrbili. I tako iz sata u sat, iz dana u dan! Na rane su im “normalno” stavljali sol, a za piti ocat što najbolje liječi od uboda komaraca. Prvi je umro nakon 3 dana, drugi nakon 4, a treći, onaj kojega je očito najviše svrbilo nakon 5 dana. Pa ti vidi, i zamisli dobro zadovoljstvo i užitak kada te netko onako, prijateljski, onako “bre ljudski” počeše tamo gdje svrbi.
    Sretan i blagoslovljen Uskrs svima!