Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Bruno Zorica – Zulu “…ali znat će se, pisat će o njima povijest!”

Posted by Hrvatski Ratnik

“…Junaci, po prvi puta u povijesti imamo svoju vojsku, a vi ste njezin prvi odred. Za vaša junačka djela zna se samo dijelom u javnosti, ali znat će se, pisat će o njima povijest…” dr. Franjo Tuđman u obraćanju bojni Zrinski i bojni Frankopan. “On će obrisati svaku suzu s njihovih očiju i više neće biti smrti. Neće više biti ni tuge, ni jauka, ni boli. Sve što je prije bilo nestalo je.” OTKRIVENJE 21:4. Ispratišmo još jednog Ratnka na vječni počinak.

U zadnje vrijeme svakodnevno svjedočimo odlasku Hrvatskih branitelja, pripadnika oružanih snaga iz Domovinskog rata, na vječni počinak. Svaki dan na Facebooku pročitamo o smrti 3, 4, 5… ratnika, svi relativno mladi. I ne mislimo da je to slučajnost.

Danas smo se, na gradskom groblju u Ivanić Gradu, oprostili od Brune Zorice – Zulua, generala pobjedničke Hrvatske vojske. Bruno Zorica je početkom Domovinskog rata napustio francusku Legiju stranaca i došao u svoju… našu Hrvatsku.

Zulu je bio ratni zapovjednik Specijalne postojbe GSHV-e, Bojne Frankopan, koja je službeno ustrojena 1. kolovoza 1991. godine. Jezgru bojne činili su Hrvati iz Legije stranaca koji su postali njeni zapovjednici i instruktori. Obuka pripadnika bojne bila je organizirana po uzoru na Legiju stranaca.

Bruno Zorica sa svojim sinovima (tako je zvao svoje vojnike) prošao je ratišta od istočne i zapadne Slavonije, zadarskog i šibenskog zaleđa do BiH.

Nepravdu koja je učinjena Bruni ispravio je predsjednik Milanović 19. siječnja 2024., par dana prije njegove smrti, promaknuvši ga u čin brigadnog generala.

Na ispraćaj Ratniku došlo je mnoštvo ljudi, znani i neznani, i svi su u tišini i dostojanstveno ispratili Brunu na posljednji počinak.

Osobito nas, Hrvatske Ratnike, se dojmio vijenac koji su mu donijeli njegovi hajdukovci, pripadnici Torcide iz Splita, i hvala im na tome.

Hvala svima koji su došli na ispraćaj Ratniku, obitelji iskrena sućut, a njemu pokoj vječni daruj Gospodine. Primio ga Gospodin u svoje kraljevstvo, licem svojim neka ga obasja, milostiv neka mu budne… Počivao u miru Božjem.

Photos by Goran Kovačević

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar