Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Čemu se čuditi zbog osude Marka Juriča?

Piše: Lili Benčik

Dobro joj je Marko Jurič odgovorio, ali uzalud kad u Hrvatskoj ne postoji Hrvatsko pravosuđe kao ni Hrvatska vlast. U Hrvatskoj je na vlasti hrvatsko-četnička koalicija! Od Vlade sastavljene od HDZ-a i SDSS-a, u kojoj je potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga iz SDSS-a, ne može se niti očekivati drukčija presuda. Poznato je kako i kad je SDSS osnovan, ovo pozorno pročitajte i podijelite, neka se zna!

Sve je opširno opisano u tekstu: “SDS je upisan u registar društvenih organizacija SR Hrvatske 6. ožujka1990. godine. Osim Raškovića kao predsjednika, potpredsjednici su bili odvjetnik Vlado Ivković iz Zagreba, Momčilo Kosović iz Beograda, stomatolog Milan Babić iz Knina i novinar Branko Marjanović iz Zadra.”

Stranka je zbog pobune protiv državno-pravnog poretka RH brisana iz registra stranaka

“Pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske pokrenut je 1992. godine, u povodu zahtjeva Javnog tužilaštva, i postupak za donošenje odluke o zabrani rada Srpske demokratske stranke – SDS (predmet, broj: U-VI-295/1992). Prije donošenja odluke Ustavnog suda, međutim, Ministarstvo uprave je svojim rješenjem od 27. veljače 1995. godine, klasa: UP/I006-01/95-01/21, urbroj: 515-02-02/3-95-2, utvrdilo prestanak djelovanja Srpske demokratske stranke s danom 18. veljače 1992. godine i izbrisalo ju iz Registra političkih stranaka Republike Hrvatske pod reg. brojem 21. Knjiga I. Nakon toga prestala je nadležnost Ustavnog suda da odluči o zahtjevu za zabranu rada SDS.” Ustavni sud Republike Hrvatske.

“Što se točno dogodilo dana 5. ožujka 1997. godine u Borovu? U članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama broj 90 (15. marta) str. 1, 3, pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) navodi se sljedeće: U Borovu je na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK-a, na prijedlog Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića osnovana nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).

“Tom prilikom jednoglasno je usvojen Statut stranke i formiran je Glavni odbor koji broji 33 člana, dok Nadzorni odbor ima 3, a Statutarni 5 članova SDSS-a, dok predsjednika stranke treba izabrati na prvoj sjednici tog tijela”, objavile su okupacijske “Vukovarske novine” u broju 90 od 15. 03. 1997. Obraćajući se tada 5. marta 1997. godine na osnivačkoj skupštini nazočnima, ratni zločinac Goran Hadžić je naglasio “da se programom SDSS-a treba izboriti da za stranku glasaju i drugi narodi jer je činjenica da živimo u Hrvatskoj, ali želimo da tzv. Oblast bude prihvaćena u Europi. Goran Hadžić je još tada izjavio da je ‘demokrata po ubeđenju’ ali je zaželio da se oko SDSS-a okupe svi Srbi jer je trenutačno najvažnije srpsko jedinstvo”.

Stranka je onda, slijedom toga, osnovana neregularno! Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) osnovana je 5. ožujka 1997.godine u Vukovaru spajanjem Srpske demokratske stranke (SDS) i Samostalne srpske stranke (SSS) iz Zagreba. Postavlja se opravdano pitanje kako su se mogle spojiti 1997. godine gore navedene stranke kada je jedna od njih (SDS), kako sam prije opisala, 18.veljače 1992. godine brisana iz Registra političkih stranaka Republike Hrvatske pod reg. brojem 21. Knjiga I. Kako je tako osnovanu stranku Ministarstvo uprave moglo upisati u registar stranaka?

Čemu se onda čuditi zbog osude Marka Juriča???

Više možete pročitati ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Što reći izim, sad već poviestno gledajući, mogli. Zašto? Eeeeee to je već drugi par rukava. U Hrvatskoj su tada 1997., kada su se te dvije “stranke” spajale i danas, kada je ta, na taj nelegalan način oformljena, stranka, na vlasti u stvari stanje isto. Isti su na vlasti bili i tada i danas. To su činjenice. Tko to ne vidi ili nezna je ili sliepac, ili glupan i neznalica ili pripada “njima” ili…. “Oni”, polako ali sigurno, provode svoj plan uništenja Hrvatske i Hrvata i u tome će zasigurno uzpjeti ukoliko se ne skupimo zajedno uz onu staru:”Brat uz brata, Hrvat uz Hrvata pa što dragi Svevišnji Bog da i sreća junačka!” pa….