Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Deseci tisuća njemačkih poljoprivrednika prosvjeduju protiv politike lijeve vlade i blokiraju autoceste!

Posted by Hrvatski Ratnik

U ponedjeljak je započeo veliki prosvjed i blokada prometa u cijeloj Njemačkoj, a njihova Vlada se ponaša kao da se ništa ne događa. Dok neki građani misle da je prosvjed samo zbog ukidanja subvencija na gorivo te savjetuju seljacima da podignu cijene svojih proizvoda i idu doma (ne znaju da cijene ne određuju poljoprivrednici nego otkupljivači), sami seljaci nemaju pojma o četvrtoj industrijskoj revoluciji, zelenoj agendi, Klausu Schwabu i njegovom WEF-u…

Ovo nećete vidjeti u našim glavnostrujaškim medijima, stoga prenosimo članak s portala LifeSiteNews o aktualnim zbivanjima u Njemačkoj…

Deseci tisuća njemačkih poljoprivrednika prosvjeduju protiv politike lijeve vlade i blokiraju autoceste

Deseci tisuća prosvjednika izašli su na ulice diljem Njemačke, privremeno blokirajući ulice i autoceste tijekom velikih poljoprivrednih prosvjeda kao odgovor na vladin plan smanjenja subvencija.  

  1. siječnja, prvog dana jednotjednog prosvjeda koji će kulminirati velikim okupljanjem u Berlinu 15. siječnja, sudjelovalo je oko 19.000 traktora u prosvjedima u Bavarskoj, a 25.000 vozila pojavilo se u Baden-Württembergu, prema njemačkom Bildu.

Slični prosvjedi protiv planiranih vladinih mjera, s teškim vozilima koja su privremeno blokirala mnoge ceste i autoceste, održani su diljem Njemačke, uključujući Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sjevernu Rajnu-Vestfaliju, Sasku, Münster i Mainz. 

Tisuće vozila napravile su blokadu autoceste A2, jedne od najprometnijih cesta u Europi, koja povezuje Ruhrsku oblast na zapadu Njemačke s Berlinom na istoku. 

“Dosta nam je laži. Muka nam je od pokušaja da nas izbave od našeg posla. Nisu u pitanju samo farmeri, tu su vozači kamiona, tu su i obični radnici. Svima je muka od političara koji nemaju pojma o čemu pričaju, koji nemaju znanje da nam kažu kako bi naš životni poziv trebao izgledati”, rekao je nizozemskoj novinarki i komentatorici Evi Vlaardingerbroek jedan od farmera na autocesti A2. 

govoru kao odgovor na prosvjede, njemački ljevičarski ministar gospodarstva Robert Habeck (Stranka zelenih) pokušao je prikazati poljoprivrednike kao antidemokratske “ekstremiste” (kako poznato zvuči, op.a.) i ustvrdio da je “ova ​​republika najbolja država koju je Njemačka ikada imala”. 

Osobito se činilo da Habeck prijetio organizatorima prosvjeda kao “neprijateljima ustavnog poretka”.

“Naš ustav postavlja ograničenja neprijateljima ustavnog poretka”, rekao je Habeck. “Svatko tko želi potkopati demokraciju u pravnoj državi mora za to snositi posljedice.”

Također je uzeo za cilj “kampanju na društvenim mrežama” i “političke programe koji govore o svrgavanju vlasti ili čak useljavanju stranaca, za što uvijek krive druge”. 

“Ne smijemo tolerirati desničarske ekstremiste koji koriste okrilje slobode kako bi ju ukinuli. Na isti način, mi kao društvo, ne smijemo dati prostora neprijateljima ustavnog poretka”, naglasio je.

Prosvjedi njemačkih farmera podsjećaju na prosvjede nizozemskih farmera i kanadskih kamiondžija, a dobili su i veliku podršku na internetu, uključujući i tehnološkog mogula Elona Muska koji je odgovorio na pitanje novinara Petera Swedena “Podržavate li farmere?” izjavom: “Da.” 

Ljevičarska njemačka vlada smanjit će poljoprivredne subvencije 

Prosvjed poljoprivrednika došao je kao odgovor na planove njemačke ljevičarske vlade da smanji poljoprivredne porezne subvencije. Međutim, prosvjednici su također izrazili svoje opće nezadovoljstvo vladajućom garniturom, koja ima vrlo nizak rejting među stanovništvom. 

U prosincu 2023., sporazum koji je usvojila vlada predviđa ukidanje povlastica za poljoprivredni (plavi) dizel i ukidanje poreznog izuzeća za poljoprivredne strojeve. Savezna agencija za okoliš navela je obje ove subvencije kao “štetne za okoliš”.

Federalna vlada je 4. siječnja, nekoliko dana prije početka najavljenog prosvjeda poljoprivrednika, djelomično povukla najavljene rezove. Kako se navodi u priopćenju, Vlada namjerava odustati od ukidanja povlaštenog poreznog tretmana za šumarstvo i poljoprivredu, te planira, umjesto da ih odmah ukine, postupno ukidanje poreznih olakšica za poljoprivredno dizelsko gorivo tijekom više godina. 

Unatoč tome, udruga poljoprivrednika ostala je pri svojim jednotjednim planovima prosvjeda budući da su vladini ustupci “nedovoljni”, rekli su iz Udruge u priopćenju za javnost.

Izvor: LifeSiteNews, poveznica na člnak ovdje.

Naslovna fotka: Michele Tantussi/Getty Images 

Prijevod članka: Miro Perković

Udruga Hrvatski Ratnik

 

Bez komentara
Ostavite vaš komentar