Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Digital Services Act – kraj slobode pisanja po online platformama!

Posted by Hrvatski Ratnik

Zakon o digitalnim uslugama stupa na snagu 25. kolovoza za 17 velikih online platformi i tražilica kao što su Facebook, YouTube i Google. Ubuduće moraju poduzeti još snažnije mjere protiv “govora mržnje” i “dezinformacija”. Pravni akt EU-a također se mora prenijeti u nacionalno pravo najkasnije do 17. veljače 2024. Kad ovo stupi na snagu, preostaju nam jedino golubovi pismonoše za razmjenu informacija.

Tada će čak i jednostavne web stranice i online platforme biti podvrgnute različitim obvezama cenzure.

Prekršaji rezultiraju visokim kaznama. Zakon o digitalnim uslugama provodi se putem sveobuhvatne europske nadzorne strukture.

Bivši američki predsjednik Obama već je pohvalio zakon. Zastupnica Zelenih u Europskom parlamentu Alexandra Geese rekla je: “Koristit ćemo jasna pravila kako bismo se oduprli načelu podjela i distribuiranju vijesti o nemirima, lažnim videozapisima i komentarima punim mržnje.”

Digitalni bi zakon trebao “zapečatiti kraj algoritmima koji propagiraju strah i bijes”.

Niti “govor mržnje” niti “dezinformacije” nisu pravne kategorije, već čisto subjektivni pojmovi borbe za suzbijanje nepoželjnih informacija.

Kad ovo stupi na snagu, preostaju nam jedino golubovi pismonoše za razmjenu informacija.

Izvor AUF1: https://t.me/auf1tv/6283

Udruga Hrvatski Ratnik

2 komentara
Ostavite vaš komentar

2 komentara
  1. Tuga, jad i čemer hrvatskom narodu. HRVATSKI RATNIK, učinite nešto, dignite, povedite narod da ovom sotonističkom zlu dođe kraj. Gordan Šebalj je veeeliiikiii čovjek, a vjerujem da takovih pravih ima još puno. Pokrenite narod iz zimskog sna, da se ne probudi u tuđoj državi, koja je napola već tuđa, pokradena, izdana

    1. Draga Ivanka, nema kritične mase, trenutno nemamo koga povesti, ali sve u svoje vrijeme, ne brinite.