Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Dobre vijesti: Slovačka zaštitila gotovinu, Švedska odustaje od klimatske agende!

Posted by Hrvatski Ratnik

U Slovačkoj je pravo na plaćanje robe i usluga u gotovini zapisano u ustavu. Za Slovake je važno da se u budućnosti mogu obraniti od bilo kakvih naloga izvana usmjerenih na uvođenje digitalnog eura kao jedinog oblika plaćanja. Švedska je upravo zadala ozbiljan udarac globalističkoj klimatskoj agendi odbacivanjem ciljeva zelene energije. Prema novom smjeru, Švedska sada nuklearnu energiju vidi kao ključnu za energetsku budućnost zemlje.

Slovačka ne želi “digitalni euro”: plaćanje u gotovini ugrađeno u Ustav

U Slovačkoj je pravo na plaćanje robe i usluga u gotovini zapisano u Ustavu. Ideja koja stoji iza toga je da treba spriječiti da “digitalni euro” u budućnosti postane opće obvezujuće sredstvo plaćanja.

Ustavni amandman izglasan je prošli tjedan glasovima 111 zastupnika, a predložila ga je stranka “Identitet i demokracija” (Sme Rodina). To znači da su gotovinska plaćanja u Slovačkoj sada ustavna kategorija.

“Vrlo je važno da se u budućnosti možemo obraniti od bilo kakvih naloga izvana usmjerenih na uvođenje digitalnog eura kao jedinog oblika plaćanja”, rekao je Miloš Svrček, jedan od zastupnika koji je predlagao ustavnu promjenu.

Prijedlog Europske komisije za uvođenje digitalnog eura očekuje se 28. lipnja. Namjena mu je da služi kao dodatni oblik plaćanja uz papirni novac i kovanice. Europska središnja banka (ECB) ustvrdila je da je “digitalni euro” samo dodatak, a ne zamjena za gotovinu.

Slovački kritičari “digitalnog eura” ne vjeruju u tu tvrdnju. Upozoravaju da bi to s vremenom moglo postati jedino sredstvo plaćanja. Ako bi se to stvarno dogodilo, ECB bi mogao nadzirati “cijeli život” građana EU.

Izvor: Exxpress.at

Više na poveznici ovdje.

Švedska odustaje od klimatske agende, odbacuje ciljeve zelene energije

Švedska je upravo zadala ozbiljan udarac globalističkoj klimatskoj agendi odbacivanjem svojih ciljeva zelene energije.

U izjavi kojom je najavila novu politiku u švedskom parlamentu, ministrica financija Elisabeth Svantesson upozorila je da skandinavska nacija treba “stabilan energetski sustav”. Svantesson je ustvrdila da su energija vjetra i sunca previše “nestabilne” da bi zadovoljile energetske potrebe zemlje. Umjesto toga, švedska vlada vraća se na nuklearnu energiju i odbacije je svoje ciljeve za opskrbu “100% obnovljivom energijom”. Ovaj potez veliki je udarac nepouzdanoj i neučinkovitoj tehnologiji.

Zemlje se guraju prema “obnovljivoj energiji” kako bi ispunile ciljeve zelenog programa Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).

Zelenu agendu WEF-a snažno guraju Ujedinjeni narodi, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), Pariški klimatski sporazum, Svjetska banka i administracija demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Najavljujući novu politiku Švedske, Svantesson je rekla: “Ovo stvara uvjete za nuklearnu energiju. Trebamo više proizvodnje električne energije, trebamo čistu električnu energiju i trebamo stabilan energetski sustav.”

Grupa za zaštitu okoliša Net Zero Watch pozdravila je ovaj potez. Grupa tvrdi da je švedska odluka “važan korak u pravom smjeru“, implicitno priznajući nisku kvalitetu nestabilnog vjetra i sunca, te da je dio „općeg pada povjerenja u agendu obnovljivih izvora energije koja je uvedena u nordijskim zemljama i Njemačkoj.”

Prema novom smjeru, Švedska sada nuklearnu energiju vidi kao ključnu za energetsku budućnost zemlje “100% bez fosilnih goriva”.

Svantesson je također poslala upozorenje drugim zapadnim državama koje se slijepo zalažu za ispunjavanje energetskih zahtjeva Zelene agende WEF-a. “U značajno industrijaliziranim gospodarstvima… jedino je gas prema nuklearnom putu održiv kako bi ovaj ostao industrijaliziran i konkurentan”, dodaje Svantesson.

Stručnjaci tvrde da smanjenje emisije ugljičnog dioksida zapravo nije vrijedan cilj za pojedinu zemlju ili globalno. Potencijalne štete od CO2 su neizvjesne i preuveličane, dok se dobrobiti zanemaruju.

Dr. John Constable, direktor energetike Net Zero Watcha, rekao je da “život u blizini Rusije fokusira um.” Šveđani žele “utemeljiti svoje gospodarstvo na nuklearnom izvor energije koji je fizički ispravan i siguran, za razliku od obnovljivih izvora koji nisu ni jedno ni drugo”, objašnjava. Druge svjetske vlade nastavljaju “živjeti u fantaziji” o ispunjavanju ciljeva zelene agende, dodao je Constable. “Ali dolazimo do kraja zelenog sna.”

Izvor: Slaynews.com

Više na poveznici ovdje.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar