Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Ekskomuniciran Carlo Maria Viganò! – Poziv na karizmatsku Obnovu u Duhu Svetom!

Objavljuje Hrvatski Ratnik

Dikasterij za nauk vjere objavio je kako je Carlo Maria Viganò, nekadašnji apostolski nuncij u SAD-u, proglašen krivim za šizmu i ekskomuniciran iz Katoličke Crkve. Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom organizira 10-tu 30-odnevnicu misa za hrvatski narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku koja počinje danas, u subotu 6. srpnja, i završava u nedjelju 4. kolovoza uoči Dana domovinske zahvalnosti…

Jučer, 5. srpnja 2024. iz Katoličke crkve je ekskomuniciran Carlo Maria Viganò o kojem smo i mi objavili nekoliko članaka.

Vijest prenosimo s portala bitno.net

Dikasterij za nauk vjere objavio je kako je Carlo Maria Viganò, nekadašnji apostolski nuncij u SAD-u, proglašen krivim za šizmu i ekskomuniciran iz Katoličke Crkve.

Iz Dikasterija su poručili kako se jučer, 4. srpnja, sastao Kongres Dikasterija za nauk vjere kako bi “zaključio izvansudski kazneni postupak” protiv Carla Marije Viganòa, titularnog nadbiskupa Ulpiane, optuženog za šizmu.

“Poznate su njegove javne izjave u kojima se očituje njegovo odbijanje priznavanja Pape i podložnosti Papi, njegovo odbacivanje zajedništva s članovima Crkve koji su Papi podložni, te odbacivanje legitimiteta i učiteljskog autoriteta Drugog vatikanskog koncila”, stoji u priopćenju Dikasterija.

Na kraju kaznenog postupka, preuzvišeni Carlo Maria Viganò proglašen je krivim za djelo šizme.

“Dikasterij je proglasio ekskomunikaciju latae sententiae u skladu s kanonom 1364 § 1. Ukidanje osude u ovim slučajevima pridržano je Apostolskoj Stolici”, stoji u priopćenju koje je zaključeno napomenom da je odluka danas, 5. srpnja, priopćena samom Viganòu.

Izvor: bitno.net

Urednički komentar…

Papa nema problem s blagoslivljanjem grijeha, nema problem s njemačkim biskupima koji su raskolili Katoličku crkvu u Njemačkoj, oni imaju novac. Papi nije problem grijeh crkvenih struktura, ali mu je problem istina, a povrh svega papa ne zna zašto je Bog dopusio da Isus umre na križu???

Ali, i ako je Katolička crkva u krizi zahvaljujući lošem papi, to ne znači da se trebamo odreći naše Crkve, koja je u najtežim vremenima bila uz svoj narod, nego upravo suprotno, ne dati da ju beštije preuzmu nego ostati dosljedni čuvari tradicije i baštine Katoličke crkve.


Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom organizira 10-tu tridesetodnevnicu misa za hrvatski narod u domovini i svijetu, i za našu domovinu Hrvatsku koja počinje danas, u subotu 6. srpnja, i završava u nedjelju 4. kolovoza, uoči Dana domovinske zahvalnosti.

Organizatori pozivaju na molitvu, post, žrtvu i slavlje misa na čast Predragocjenoj Krvi Kristovoj.

Ukoliko se ne može sudjelovati na misama, tih 30 dana može se moliti krunica ili neka drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati hodočašće, post ili bilo koju drugu žrtvu na ove nakane.

Izvor: Ika.hr

Molitva nam nasušno treba jer se nalazimo u situacija u kojoj nam samo dragi Bog može pomoći, stoga Udruga Hrvatski Ratnik poziva sve koji žele i mogu da se pridruže u molitvi za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku.

Molitva je najjače oružje, uz duboku i iskrenu vjeru sve je moguće.


Onako usput, dva, tri dana nisu šarali iznad Zagreba, ali jutros su opet naveliko počeli. A malo koga je briga…

Sve prirodno, nema šta…

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Pročitavši vašu objavu a i osvrt na nju ne mogu a da vam ne preporučim knjigu Osmi smrtni grijeh Posluh