Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

EU pokušava blokirati sunce jer im borba protiv klimatskih promjena propada!

Posted by Hrvatski Ratnik

To što nas svakodnevno zasipaju tzv. chemtrailsima i nazivaju ludim teoretičarima zavjere nije dovoljno, jer kako svaka teorija zavjere na koncu postane činjenica, tako Bloomberg, u članku od 26. lipnja 2023., priznaje zaprašivanje i donosi daljnje planove EU u cilju smanjenja emisija te više nećemo biti teoretičari zavjere nego luđaci kojima smeta njihova „briga“ za planet. Jer zasipanje chemtrailsima je za naše dobro, a kako drugačije?

U nastavku je spomenuti članak iz Bloomberga…


Europska unija će se pridružiti međunarodnim naporima kako bi se procijenilo jesu li intervencije velikih razmjera, poput odbijanja sunčevih zraka ili promjene vremenskih prilika na Zemlji, održive opcije za borbu protiv klimatskih promjena.

Prema nacrtu dokumenta koji je Bloomberg imao na uvid, Unija će u srijedu objaviti okvir za procjenu sigurnosnih posljedica brzog zagrijavanja planeta poput mogućnosti da oskudica u vodi ili hrani izazove sukobe i migracije. Dio te procjene uključuje proučavanje potencijalnih opasnosti preoblikovanja atmosfere.

“Ove tehnologije uvode nove rizike za ljude i ekosustave, dok bi također mogle povećati neravnotežu moći među nacijama, potaknuti sukobe i pokrenuti bezbroj etičkih, pravnih, upravljačkih i političkih pitanja”, navodi se u dokumentu koji je podložan promjenama.

Upuštanje u ovo istraživanje gura EU u raspravu o tome je li takozvani klimatski geoinženjering dobra znanost ili samo znanstvenofantastično odvraćanje pažnje s potencijalno opasnim posljedicama za planet i njegovu atmosferu. Unija bi željela vidjeti međunarodne rasprave o uspostavljanju pravila za novonastali sektor.

“EU će podržati međunarodne napore da se sveobuhvatno procijene rizici i neizvjesnosti klimatskih intervencija, uključujući promjenu sunčevog zračenja”, navodi se u dokumentu.

Takve intervencije velikih razmjera pojavile su se zajedno sa znanstvenim napretkom i rastućom zabrinutošću da države neće dostići svoje ciljeve kako bi ograničili globalno zagrijavanje na 1,5oC. Potencijalne mogućnosti uključuju ubrizgavanje aerosola u stratosferu, što uključuje povećanje koncentracija čestica u atmosferi kako bi se smanjila količina sunčevog zračenja koja dopire do površine Zemlje.

Kritičari kažu da takvi napori, u najboljem slučaju, odvraćaju pozornost od bavljenja primarnim okidačem globalnog zatopljenja: povećanjem emisija. U najgorem slučaju, ove velike intervencije mogu imati nepredviđene nuspojave, poput mijenjanja vitalnih uzoraka kiše, upozoravaju kritičari.

Neki znanstvenici su pozvali na međunarodni sporazum o neuporabi takvih rješenja.


Izvor: Bloomberg

Poveznica na izvorni članak ovdje.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar