Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Gdje je nestao čovjek?

Piše: Branko Smrekar

Nekako mi se čini da bi svi koji u oporbi kritiziraju korupciju i kriminal, loše sudstvo, klijentelizam i druge negativnosti, vladajućima bezuvjetno sve oprostili samo da ih se prihvati u vlast. Predložih novost: deduktivnu metodu izbora, demokratsko osmišljavanje provedivog domoljubnog programa, njegovo poniranje do svakog birača, pa tek onda iznjedriti sposobne, čestite ljude, neovisno o eventualnoj pripadnosti bilo kojoj političkoj stranci.

U objavi „Promišljanje o Hrvatskoj zbilji“, 11. travnja 2023. napisah: „Raj“ nećemo dočekati ni uz ovakvu nekonzistentnu i jalovu oporbu koja se dijelom sastoji od anacionalnih slijednika komunista i globalističkih plaćenika, i od, kako ih neki smatraju, domoljuba, koji namjesto stvaranja zajedničkog konstruktivnog programa za izlazak iz gliba u koji su nas dovele sve dosadašnje vlasti i kumuliranja ukupne moći, zbog pojedinačnih financijskih interesa bivanja u Saboru Republike Hrvatske, unutar grupacije osnivaju male strančice niske izborne moći čije podjele apriori stvaraju otpor svim potrebnim promjenama.  

Nekako mi se čini da bi svi koji u oporbi kritiziraju korupciju i kriminal, loše sudstvo, klijentelizam i druge negativnosti, vladajućima bezuvjetno sve oprostili samo da ih se prihvati u vlast.

Ponašanje „oporbenih“ zastupnika u Saboru Republike Hrvatske, glede Zakona o prekršajima javnog reda i mira, nije me iznenadilo. Nitko od saborskih zastupnika nije se zauzeo za očuvanje digniteta Hrvatskih obrambenih snaga po pitanju zaštite službeno priznatog znakovlja i njihova pozdrava u Domovinskom ratu.

Pozdrav: Za dom spremni, koji je nastao puno prije Nezavisne Države Hrvatske, u vrijeme Domovinskog rata nije bio ustaški, štoviše bio je to Domoljubni pozdrav, osvjedočeni moralni poticaj vjere u Boga, nade i ljubavi prema Domovini i bližnjem na bojištu, snaga za ustrajnost vjere u pobjedu nad fašističkim okupatorom.

Pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a), u Domovinskom ratu se nisu borili za Antu Pavelića već za obranu Hrvatske pod vodstvom Franje Tuđmana.

Hrvatsku je u Domovinskom ratu branilo više tisuća bojovnika Hrvatskih obrambenih snaga, 753 ih je svoj život položilo na Oltar Domovine, a brojni su ranjeni i ostali invalidi.

Od oporbene komunističko-globalističke ljevice zaštita junaka Hrvatskih obrambenih snaga, na čijoj muci, krvi i suzama danas lagodno žive, podrška zbog mentaliteta i „Judinih škuda“ nije bila za očekivati

Samozvana je pak desnica potpuno zakazala, pogotovo oni od kojih su samo neupućeni najviše očekivali.

I ovim su putem dokazali da su kripto vladajuće stranke: Elokventna, brzo čitajuća govornica pripravljenih podataka iz dobro obavještenih izvora, koji ni u kom slučaju  ne djeluju u Tunguziji, je šutjela isto kao i neelokventni čelnik jedne pomalo raspadajuće stranke koji se u zadnje vrijeme svojim izjavama toliko zapetljava da me podsjeća na krilaticu: „Jednom crnac vazda crnac, jednom komunist, vazda komunist.“

Uvaženi, grleni, patetični, samodopadni pozer koji osamdesetak posto svih svojih govora u Saboru Republike Hrvatske rabi za sladostrasnu prezentaciju svog poznavanja povijesti, a u preostalo vrijeme, u stisci vremena, više-manje pokušava nešto objasniti, ovog je puta potpuno promašio temu, namjesto da se zauzme za istinu o doprinosu Hrvatskih obrambenih snaga u Domovinskom ratu i apstrahiranje njihove posebnosti i distinkciju od ustaškog režima, on se nije maknuo od Drugog Svjetskog rata.

Pratim i objave tobože domoljubnih osoba koje se rado u dobrom društvu s osmjesima naslikavaju na svojim facebook stranicama – šute.

Ni brojne udruge Hrvatskih branitelja i branitelji na vlasti ne zauzimaju se za svoje subojovnike iz Domovinskog rata. Njih se omalovažavanje doprinosa dojučerašnjih suboraca iz rova previše, ako i uopće, ne tiču. Sramota.

Gdje je nestao čovjek? Samo Bog zna.

Tko će pronaći čovjeka? Domoljubna vlast!

Kako je dosadašnji izbor vladajućih induktivnim načinom snubljenja: stranka, promocija, unutar stranačke borbe izabranih pojedinaca, pregršt nerealnih obećanja, laži o postignućima, potplaćeni mediji, pompozni obilasci krajeva, propagandni letci, usiljeni osmjesi, lažni sjaj i poruka narodu: „S nama u raj“, postao katastrofičan za identitet Hrvatske predložih novost: deduktivnu metodu izbora, demokratsko osmišljavanje provedivog domoljubnog programa, njegovo poniranje do svakog birača, pa tek onda iznjedriti sposobne, čestite ljude, neovisno o eventualnoj pripadnosti bilo kojoj političkoj stranci. Onih koji će, pod punom odgovornošću, provesti prihvaćeni program. Dakle bez nesuvislih podjela lijevo, desno, centar, već svi konačno naprijed.

Hoće li prijedlog prihvatiti? I to samo Bog zna.

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar