Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Interesni domoljubi iliti kako se pljačka Hrvatska

Piše: Branko Smrekar

“Pristao sam bit ću sve što hoće, evo prodajem dušu vragu svome… i to sam pristao…”
Mi njima, oni svojim vladarima, a ovi tuđim, višim, nečastivim. Naša politička i pravosudna vrhuška se diči svojim antologijskim postignućima. Puni su hvale k’o Majka Božja milosti.

“Nepotkupljivi“ medijski vazali, glasnogovornici neistina i laži, zatajivači loših vijesti i događaja u svijetu koji bi mogli potaknuti narod na razmišljanje, stvaraju sliku blaženstva. Za te uspjehe naši su si, kako si utvaraju, uvaženi vlastodršci, izglasali vrijednost svog poslanja. Još u svibnju 2020. godine napisah: UNOSNO JE BITI SABORSKI ZASTUPNIK:

“Sabornike čekaju mirovine do 85 posto plaće, a u njih mogu već s 50 godina. Njihove mirovine u prosjeku su pet puta veće od normalnih. Saborski zastupnik u mirovinu može otići i ako nije odradio cijeli četverogodišnji mandat nego više od pola, dvije godine. Uvjet je da ima najmanje 20 godina radnog staža i 55 godina života. Nakon tri mandata u mirovinu već s 15 godina staža. Međutim, saborski zastupnik u mirovinu može ići i ranije ako je obnašao tri mandata, te u svakom odradio više od njegove polovice, odnosno dvije godine. Uvjet je da ima 15 godina staža, a mirovina mu iznosi 55 posto osnovice i povećava se za dva posto za svaku godinu staža. Plaća pojedinih Hrvatskih saborskih zastupnika iznosi oko 21.000 kuna, od čega je 85 posto 17.850 kuna. Ako je dužnosnik radio 20 godina, mirovina mu se računa kao 65 posto toga iznosa, što je 13.650 kuna. Povećanje po godini staža je dva posto, odnosno 273 kune, što za 20 godina iznosi 6.460 kuna. Zbrojeno, on bi primao preko 20.000 kuna, no maksimum je navedenih 17.850 kuna.“

Do danas su si sami odredili da njihov doprinos Hrvatskoj zbilji ima još veću pojedinačnu i skupnu vrijednost. Tome treba dodati da je za rad stranaka i neovisnih pojedinaca u Saboru Republike Hrvatske u 2023. godini predviđeno 8,3 milijuna eura, 5,3 za muške i nešto manje od 5,9 za ženske zastupnice. Slične blagodati konzumiraju i državni pravosudni dužnosnici. To su javne informacije. Koliki su stvarni prihodi tih odličnika koje, uprkos nekompetentnosti, po stranačkoj liniji postavljaju na druge dobro plaćene funkcije (neki po glasinama, primaju i po nekoliko puta veći prihod od nominalnog), i kolika je razlika između njihove imovine i legalnih prihoda, u ovom političkom konstruktu nije moguće doznati.

A tko je omogućio ovakvu posebnost saborskih zastupnika u odnosu na pravo „njihovog“ naroda? Sami sebi. To je zametak sustava jednakijih od drugih. Izvor svih zala, koji je Hrvatsku spustio na zadnja mjesta u gotovo svim pokazateljima razvoja. BDP po glavi stanovnika u Hrvatskoj je 30 % manji od europskog prosjeka.

Mogu li se osobe koje na brojna obilježavanja naših velikih pobjeda, ali i tragičnih, još uvijek i krivnjom neprocesuiranih zločina, dolaze službenim automobilima, s osiguranjem, uz dnevnice, pripremljene vijence, bukete, svijeće, punom pozornošću medija uz davanje ispraznih izjava i od osoba koje u Domovinskom sudjelovale nisu, nazvati domoljubima?

Domoljubi su mali hrvatski apostoli bez političkih pretenzija, i neprofanirani političari koji su spremni smanjiti enormne povlastice dužnosnika, koji svim svojim mogućnostima o svom trošku čine sve da narodu što zornije prikažu istinu, ponude ostvarivi program izlaska iz krize i navedu birače da shvate da je iskrena domoljubna upravljačka struktura jedino rješenje za budućnost Hrvatske. Nastavi li se daljnja rasprodaja državnog blaga tuđincima dovest ćemo se do Legende o prokletstvu kralja Dmitra Zvonimira: “Dabogda više nikad ne imali kralja svoje krvi!” Da se to ne bi dogodilo na izborima ne smijemo glasati za liste na kojima su osramoćeni političari i one koji su kumovali zabašurivanju njihove pokvarenosti.

Vjera, ufanje i ljubav zalog su dolaska na vlast hrvatske krvi. To je jedino što nam, ovog trena, treba. Biti svoj na svome.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar