Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Za svoju nesposobnost i veleizdaju uvijek će kriviti hrvatske navijače

Piše: Šime Žgela, video: Matej Planinić

Počet ćemo ovaj tekst viješću kako Vlada Republike Hrvatske 22. svibnja službeno potpisuje dokument sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom s kojom će samoj sebi u potpunosti oduzeti suverenost odlučivanja, tj. predati suverenitet u ruke Svjetske zdravstvene organizacije koja će izvana upravljati budućim zdravstvenim krizama u RH, odnosno određivati kako ćemo se ponašati u daljnjim situacijama vezanima uz fabriciranu plandemiju.

Na isti datum kada će „hrvatski” političari potpisivati još jednu u nizu veleizdaja, te propasti države i naroda, Poljska najavljuje ulazak svojih oružanih snaga na teritorij Ukrajine.

Republika Hrvatska je, između ostalog, i država ustavnog apsurda u kojoj Ustavni sud gazi Ustav i zakone RH! Ustavni sud je posebno državno tijelo čija je glavna zadaća nadzor nad ustavnošću zakona, te zaštita ljudskih prava i sloboda građana, zajamčenih ustavom. Dakle, 16. svibnja 2022. Ustavni sud je izvršio klasični državni udar na očigled svekolike hrvatske javnosti.

Gotovo tri dana prije gaženja ustavnog i demokratskog poretka (13.svibnja) prisjetili smo se maksimirskog stadiona i 32. godišnjice nikad odigranog vječitog derbija Dinama i beogradske Crvene zvezede, i jedne od najžešćih scena batinjanja, od strane milicije jednog totalitarističkog režima, onih koji su rekli NE totalitarizmu i gušenju ljudskih prava i sloboda,.

Samo dan uoči još jednog državnog udara u nizu u Hrvatskoj, (15.svibnja) odigrala se utakmica odluke za prvaka 1. HNL u kojoj je zagrebački Dinamo, u gostima, dobio dvoboj protiv Šibenika rezultatom 2:0. Prilikom slavlja pobjede i osvajanja prvenstva, navijači gostujuće momčadi upotrijebili su određena pirotehnička sredstva, što je svugdje u svijetu sasvim normalna pojava kada jedan klub osvoji državno ili neko drugo natjecanje, dakle, isključivo u svrhu proslave naslova prvaka, bez ikakvih agresivnih tonova i nastupa prema šibenskim djelatnicima MUP-a. Policija nije dopustila da se dio navijača sa zapadne tribine pridruži proslavi, čak i na normalan upit navijača mogu li se spustiti i fotografirati s igračima, preventivno su upotrijebili suzavac. Interventna policija odbila je razgovor s navijačima i spriječila njihovo spuštanje na teren.

17. svibnja zbio se još jedan sportski događaj u Zagrebu, ovoga puta u pitanju je bila košarka. Epilog priče je da su djelatnici MUP-a svojim službenim vozilima napravili 100-metarsku kolonu iako je u Ciboninom tornju, na utakmici KK Dinama i KK Bosca, bilo do 150 navijača. Kod presudnog koša za ulazak KK Dinama u prvu ligu jedan od navijača je, u čistom deliriju, što nije ništa neuobičajeno za te prilike, preskočio ogradu koja dijeli jedan dio tribine od drugog, što je potaknulo neprimjerenu reakciju pripadnika MUP-a i prekomjernu uporabu sile. Uhićeno je 4 ili 5 navijača. U svemu tome najviše bode u oči upravo ta prevelika kolona policijskih vozila uz velik broj redarstvenika iako je bio relativno mali broj gledatelja na tribinama.

 


AGRESIJA MEDIJA PREMA NAVIJAČIMA

Kako to već biva u medijima u Hrvatskoj, navijači su glavni i dežurni krivci za stanje i situaciju u državi. Po nalogu vladajuće kaste korumpirani i podmitljivi vodeći mediji i portali u Hrvata, kako nemaju dostojanstva, empatije i ljudskosti bilo kakvog oblika, konstantno imaju pik na hrvatske navijače, a njihovo novinarsko licemjerje osobito dostiže vrhunac kad treba blatiti hrvatsku navijačku scenu. Senzacionalističkim naslovima (isključivo kako bi povećali čitanost – hrvatski navijači su za njih huligani, ološ, propalice, kreteni s dva razreda osnovne škole, narkomani, alkoholičari…) pune svoje naslovnice na štetu te hrvatske mladosti prikazujući ih, odnosno vrijeđajući, najgorim epitetima. Sramotno je i gadljivo za gledati kako jeftino nastoje skupiti poene kod vladajuće elite blateći navijače. Naravno, ponekad im odgovara da svoje rubrike popune i ponekom dobrom viješću o njima kako bi zaradili svoje bijedne plaće.

REPRESIJA NAJGORE VRSTE

Činjenica je kako su, od samog nastanka i samostalnosti Republike Hrvatske, pa i prije u bivšem sustavu, hrvatski navijači predstavljani kao antidržavni element! Zbog svojih čvrstih stavova, časti, dostojanstva, empatije, pravednosti i ljudskosti uvijek su bili problem nekome ili nekima, naravno, uvijek onima koji su sušta suprotnost tome. Nezadovoljstvo položajem države i naroda, i glas tog istog naroda u Hrvatskoj najčešće se očitovao putem sportskih tribina. A upravo i preko tribina, od samih početaka, državni aparat je vršio nasilnu represiju nad hrvatskim navijačima i narodom, i upravo je ta hrvatska mladost tada prva stala u obranu svoje domovine na stadionima, a zatim se i dragovoljno odazvala na služenje hrvatskom narodu i svojoj domovini u Domovinskom ratu. Jedini su dio hrvatskog društva i naroda koji ima toliku snagu organiziranja i djelovanja da su svaki puta, kad god je to bilo potrebno, bilo u ratu, prirodnoj katastrofi ili nečem drugom, uvijek bili prvi i prije svih na licu mjesta, čak i prije onih koji su za to plaćeni i koji bi trebali biti prvi.

Kad god Hrvatska poprimi lice policijske države prvi na udaru budu hrvatski navijači koji su postali građani drugog reda. Protiv njih se vodi agresivna represija od strane države, potpomognuta medijima.

SITUACIJA UOČI DERBIJA DINAMO-HAJDUK 21. SVIBNJA

Kako proteklih dana svjedočimo sve žešćoj represiji prema navijačima, s obzirom na spomenute izuzetno opasne događaje koji se paralelno odvijaju u pozadini, očito je da se vladajuća kasta priprema za reprizu 1. svibnja 2010. godine. Uskoro slijedi posljednje 36. kolo u kojem će snage na Maksimiru odmjeriti Dinamo i Hajduk (vječiti derbi), a atmosfera neodoljivo podsjeća na onu prije 12 godina kada se, također, odigravao derbi, dok je Hrvatska bila na samom vrhuncu ekonomske krize iz 2008. godine sa situacijom od 300.000 nezaposlenih, slučajnom premijerkom Jadrankom Kosor, i sveopćim nezadovoljstvom hrvatske javnosti zbog čitave te situacije. Toga dana, na praznik rada 2010. godine, sindikati su kanili organizirati prosvjed za koji se najavljivalo da će biti masovan, ali interventna policija je intervenirala zbog upaljene baklje, što bijaše izuzetno neobično. Sveopći se kaos s maksimirskog stadiona prelio na ulice u okolici, tako da su utakmica i najavljeni prosvjed pali u drugi plan. Također, nakon nereda tog 1. svibnja mediji su narednih 10 dana pisali samo o neredima na maksimirskom stadionu, skrećući pažnju s najvećeg problema, ogromne nezaposlenosti i pada životnog standarda, na navijače. Navijači su poslužili vlastima i medijima da ih prikažu kao glavni problem u državi i državnog neprijatelja br. 1.

Nešto slično se i sada događa i podsjeća na taj datum. Iako je represija uperena protiv navijača gotovo stalna očito se iza brda nešto valja čim policija podiže intenzitet agresivnosti, a navijači su tu uvijek prvi kada traba trenirati strogoću i iživljavati se na nekome kako bi se skrenula pažnja s važnijih stvari. Iako se njihova organiziranost i spremnost da pomognu vlastitoj domovini i narodu bezbroj puta očitovala djelima, čini se da se vlast u Hrvatskoj ponovo sprema zamagliti oči hrvatskoj javnosti još jednim pripremljenim i kontroliranim kaosom, kako bi iz fokusa izbacili čin Ustavnog suda kojim je zaslužio da bude ukinut, a suci procesuirani i sankcionirani. Osim toga tu je i činjenica da se Vlada sprema predati suverenitet Republike Hrvatske Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, bez da ju je narod za to ovlastio, kršeći time 2. članak Ustava RH. Zato će opet svjetla reflektora uperiti u navijače optužujući ih da su jedini i glavni problem Hrvatske. Svakako ne možemo ništa tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, ali modus operandi je gotovo identičan kao i prije 12 godina.

Narod mora stati uz te dečke koji se jedini usude suprostaviti sustavu i establišmentu, i koji uvijek ukazuju na probleme u društvu i državi. Upravo su navijači prva crta aktivizma u Hrvatskoj, i oduvijek su to bili. Političari koji su po prirodi karijeristi, konformisti, oportunisti i materijalisti nikad to neće moći shvatiti, jer su cijepljeni protiv naroda i odnarođeni, za njih je narod samo masa na čijoj grbači ti paraziti žive. Nikad takvi neće moći oprostiti tim dečkima, koji su prije svega domoljubi i patrioti, i suosjećaju sa svojim narodom, imaju sposobnost, volju, snagu i organizaciju da preduhitre državne službe i stanu na prvu crtu prije državnih službi, iako to ne moraju, zato što svoj narod i svoju zemlju vole, za razliku od onih koji nas na svakom koraku izdaju, i narod i zemlju i nacionalne interese, te žive od rasprodaje i veleizdaje kako bi svoje političke fotelje u Hrvatskoj zamijenili onima u Bruxellessu ili u nekoj drugoj svjetskoj organizaciji. Ne izvode navijači državne udare, ne donose navijači sramotne i veleizdajničke odluke, i ne uvode nas u kojekakve saveze pred raspadom (EU i NATO), već vi gospodo! Nisu navijači ti koji žele Hrvatskoj ukinuti domaću valutu-kunu, već vi!

ISPOD JEDNOG NAVIJAČKOG ŠALA VIŠE JE ČASTI NEGO ISPOD TISUĆU VAŠIH ODIJELA

Navijači moraju shvatiti da nisu sami u svojoj borbi, kao što narod mora shvatiti da ni on nije sam u svojoj borbi. Vlasti upravo rade na tome da razbiju zajedništvo i slogu hrvatskog naroda tako što se pripremaju za namjerno izazivanje organiziranog kaosa, a slijedeći bi upravo mogao biti tijekom derbija 21. svibnja uz demonstraciju sile represivnog aparata, još jedne u nizu poput one od 1.svibnja 2010., s nakanom da demoraliziraju kompletan puk kako bi svoju agendu proveli mirno i u tišini, te se dodvorili svojim svjetskim i europskim gazdama i zaradili svoje Judine škude!

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar