Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Izrael službeno odobrio proizvodnju i prodaju umjetnog mesa!

Posted by Hrvatski Ratnik

Za one koji sumnjaju u ono što slijedi vrlo skoro i kod nas, ako se ne dogode drastične promjene u načinu upravljanja zemljom, donosimo priopćenje za medije sa službene stranice Izraelske vlade od 17. siječnja 2024. – Premijer Netanyahu: “Izrael je prva zemlja koja je odobrila prodaju uzgojenog mesa. Ovo je globalni napredak u području alternativnih proteina i važna vijest za sigurnost hrane, zaštitu okoliša i brigu za životinje.”

Izrael odobrava regulatorne mjere za proizvodnju govedine bez korištenja životinja 

Predmet: Inovativni Izrael

Datum objave: 17.01.2024.

Prije tri godine premijer Benjamin Netanyahu naredio je tadašnjem glavnom direktoru Ureda premijera (PMO) da formira tim za unaprjeđenje područja alternativnih proteina na temelju razumijevanja da će to dovesti do inovativnog gospodarskog jačanja Države Izrael, osigurati sigurnost hrane te promicati dobrobit životinja. Tim, predvođen glavnim direktorom PMO-a, uključivao je Ministarstvo zdravlja, Upravu za inovacije, Ministarstvo znanosti, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo poljoprivrede.

Temeljem rada tima ove su godine izdane regulatorne dozvole za proizvodnju mlijeka bez korištenja krava, a danas i mesa bez korištenja životinja.

Premijer Netanyahu [prijevod s hebrejskog]:

“Izrael je prva zemlja koja je odobrila prodaju uzgojenog mesa. Ovo je globalni napredak u području alternativnih proteina i važna vijest za sigurnost hrane, zaštitu okoliša i brigu za životinje.”

Tijekom prošle godine, premijer Netanyahu održao je nekoliko obilazaka i sastanaka s tvrtkama koje proizvode uzgojeno meso, te razgovarao s izraelskim gospodarskim čelnicima koji su ga podržavali.

Suradnja između nadležnih Vladinih ministarstava i tvrtki na terenu dovela je do ovog iskoraka.

Poveznica na izvornu objavu ovdje.

P.S. Evo, sve vjerujemo u njihove dobre namjere i brigu za čovjeka i prirodu. Ali smo zato sigurni da će farmakomafija od toga imati velike koristi, bar dok nas ne svedu na zanemarivih 500 milijuna, tj. dok ne posijeku granu na kojoj sjede.

Naravno, ako im to dopustimo nismo bolje ni zaslužili.

Udruga Hrvatski Ratnik

3 komentara
Ostavite vaš komentar

3 komentara
  1. Ništa neobično za one koji su izmislili naciju, izmislili mjenice i kamate, izmislili gravitaciju i zakon relativnosti, izmislili tv programe, i da ne zaboravim izmislili su komunizam i socijalicam, demokraciju i aristrokraciju. A umjesto svih tih izuma trebali su samo priznati Mejsiju, umjesto da ga priznaše oni ga ubiše.

    1. Da si pročitao članak onda bi vidio i poveznicu na službene stranice Izraelske vlade i ne bi nikad rekao da je glupost. Problem s vama “pametnimaa” je upravo to što živite u svom oblaku uvjerenja da samo vi znate istinu, a slijepi ste pored zdravih očiju.