Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Jesmo se za to borili i krvlju zemlju natopili?

Piše: Miro Perković

Nije lako napisati nešto smisleno povodom najave drakonskih kazni za izgovorenu riječ. Tko je taj materin genije kojemu je takvo što došlo na pamet? Što znači lažna vijest i hoće li o tome što je lažna vijest suditi Faktograf ili Mujo iz Doboja? Možda Milorad Pupovac? Tko će odrediti što je loš odgoj djece i koji su to fašistički slogani koji će biti kažnjivi drakonskim kaznama? Hoće li to biti „Smrt fašizmu“ i „Slava Ukrajini“?

Tko će uopće moći i platiti takve kazne kad znamo kakav nam je životni standard? Hoće li biti dovoljno mjesta u zatvorima za sve koji ne mogu ili ne žele platiti takve kazne, i hoće li zbilja ponovo izgraditi zatvor na Golom Otoku? Pitam se jesmo li se vratili u doba Titove satrapije ili žurnim koracima ulazimo u distopijsku budućnost Orwelove 1984.?

Ne znam, možda je ovo samo ružan san iz kojeg će nas ujutro probuditi voljena osoba mirisom vruće čokolada ili bar neki komarac koji će nam umjesto krvi isisati salo? Kako bi dobro bilo da komarci sišu salo umjesto krvi.

Što misle beštije da će postići takvim kaznama? Misle da će nas uplašiti i smiriti?

Prave branitelje???

Kakvi će to policajci pisati prijave za klicanje Za dom spremni!? Hrvatski? Sinovi naših branitelja? Možda hoće neka stranačka Plenkovićeva policija s iskaznicom HDZ-a ili možda Pupovčeva s iskaznicom SDSS-a, poput prošlih vremena kada nisi mogao biti milicajac ako nisi imao člansku iskaznicu SKJ, pa udri pendrekom po narodu?

Kako bilo, znamo da postoje oni koji jedva čekaju da nas sve pozatvaraju, ili pak da se sami ubijemo zbog osjećaja izigranosti od strane onih koji kao baštine Tuđmano naslijeđe poput našeg kolege branitelja koji je trenutno ministar i možebitni nasljednik Plenkovića na čelu Države.

Sve su nam uzeli, izvore, šume, neovisnost, kunu… a sad nam hoće uzeti i Domovinski rat! Hoćemo li im to dopustiti? Jesu li za to naši suborci, naša braća svojom krvlju natopili hrvatsku zemlju, od Dubrovnika, preko Dalmacije, Like, Banovine, Slavonije do Vukovara i Herceg-Bosne?

Hoćemo li se ubijati od jada koji nam stvara grč u želucu kad vidimo Plenkovića i Pupovca u ljubavnom klinču?

I tako svaki dan u prosjeku umire 17 do 18 branitelja u dobi daleko ispod prosječnog životnog vijeka, znači premalo nas umire, treba povećati brojku na 1.000 mrtvih branitelja dnevno. To bi bio siguran način da nas korisnici partizanskih mirovina nadžive. A i ovako će, kako stvari stoje.

I uopće nije bitno tko za koje doba veže pozdrav Za dom spremni, bilo to vrijeme Nikole Šubića Zrinskog, NDH ili Domovinskog rata. Da je bilo koji dragovoljac iz 91. bio punoljetan u vrijeme 41. u koju vojsku bi se prijavio, koja vojska je bila najelitnija u čitavoj Europi, po priznanju samog Vermahta? Ono što smo mi dragovoljci bili 91. to su Ustaše bile 41.

U travnju 41. nije bilo partizana, pojavili su se tek po nalogu druga Staljina nakon napada armije njegovog prijatelja Hitlera na SSSR. Uostalom tko su te Ustaše bile? Naši Djedovi i stričevi. Koja je razlika između njih i nas, zar su oni zbilja bili neke povampirene beštije? Na koga smo onda mi kroz Domovinski rat bili tako časni i čestiti, Narodu i Bogu odani, s krunicom u ruci i Isusom u srcu? Valjda na partizane i četnike!!!

A da smo kojim slučajem izgubili rat, što bi se desilo? Koliko bi Ovčara bilo ispunjeno „Ustašama“? Vjerojatno bi te „Ustaše“ bile krive za najveći genocid prema Srbima u povijesti, veći i od holokausta. Danas bi hrvatska djeca u školi učila da su Ustaše, prije kratkotrajnog građanskog rata 91., „srbomlatima“ (toljagama-budući oružja nismo imali) ubile 500.000 srpske djece i još 9,5 milijuna odraslih srpskih civila.

Pamtim jednu epizodu iz Domovinskog rata kad je pala granata blizu jednog našeg branitelja Mate i odbacila ga u lokvu s prljavom vodom i urinom, jer su svi pišali u nju, i kad se sve smirilo pita ga suborac Ante: „Što ćemo sada?“, a Mate onako mokar, prljav i izvan sebe poviče: „Za dom! Za dom!“ „Što za dom?“ uskoči Ivek, „Ma kući me vodite!“ zavapi Mate.

U stvari, možda ima i nešto dobro u toj zabrani, tako ćemo moći razlučiti prave od lažnih branitelja kao što smo u koroni razlučili prave i istinske liječnike, medicinsko osoblje i političare, koji su stali na stranu istine, od beštija koji su se prodali za Judine škude, ali i onih oportunista koji su sve znali ali su se oportuno prepustili da ih struja nosi. A možda se riješimo i Plenkovića i njegovog HDZ-a, izbori su skoro.

P.S. Ovo zadnje nisam siguran budući da većinu Hrvata uopće ne zanima ništa osim dude varalice u vidu mobitela u kojeg bulje dok im oči ne ispadnu, selo gori a baba se češlja. A Plenković ima vojsku uhljeba i osiguranih 400.000 glasova. Ali… možda se štogod i promijeni do izbora.

Na koncu, druže Plenkoviću, zabrane nikad ništa nisu riješile pa neće niti ova. Takvim potezom možete proizvesti samo kontraefekt, primjer sam ja koji nikad nisam koristio taj pozdrav, ali jesu moji suborci iz HOS-a. Znao sam se zezati s njima ono kao: „Vi koji ste za dom spremni, budite spremni za teren!“ A sada ću ja biti najžešći zagovornik tog pozdrava, iz prkosa!!!

I nije problem samo pozdrav Za dom spremni, sve je problem s ovim zakonom, uzmimo primjer zločastog djeteta, država je roditeljima oduzela pravo da odgajaju djecu pleskom po guzi, ali je zato sebi dala za pravo da te iste roditelje kažnjava jer nisu imali odgojni alat osim pričanja, a svi znamo da priča pali kod zanemarivog broja djece. Naravno da nitko ne podržava zlostavljanje, ali kako bi to jedna pleska po guzi i mogla biti, zar država voli moje dijete i želi mu dobro više od mene?

I ne postoji pravi branitelj koji može pristati na zabranu pozdrava Za dom spremni, to mogu samo lažni branitelji i beštije.

Dragi branitelji, ako ovo pustimo da prođe onda nismo niti zaslužili ništa bolje doli Plenkovića i brata mu po jugoslovenstvu, Pupovca.

Udruga Hrvatski Ratnik

4 komentara
Ostavite vaš komentar

4 komentara
  1. U Putinovoj Rusiji 13-godišnja učenica osmoljetka nacrta ruske tenkove kako idu na ukrajinske mame i djecu, učiteljica ju prijavi, malu odmah otrgnu od obitelji i smjeste u popravni dom a oca osude na robiju zbog “lošeg odgoja”. Nije li možda Plenković taj najavljeni novi zakon većim dijelom prepisao od Putina ??

    1. Zanimljivo je da si to povezao, ima još sličnosti Plenkovića s Putinom a to otprilike znači da obojica služe istim gospodarima.

  2. Bravo zapovjedniče točno od riječi do riječi “ZA DOM SPREMNI”????????????????????????????????