Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Koliko košta? Neka mi netko izračuna, sve ću prodat sutra!

Posted by Hrvatski Ratnik

Ovakav tekst nećete naći na dnovinarskim žutim stranicama, nitko, ama baš nitko nije dostojan osim pravih istinskih Dragovoljaca da piše o nama, jer u tom pisanju, svakoj riječi, krije se teška i bolna istina, tužna, jer srce koje to piše kuca kao srce istinskih Hrvatskih Vitezova. Ovim riječima Dražen Jugec počinje tekst na svom facebook profilu. Vrijedan je objave jer postavlja ključna pitanja o problemima i samoubojstvima branitelja, a posebno dragovoljaca iz ’91…

Što koliko košta??? Koliko koštaju poginuli prijatelji koje smo u očaju probali spasiti, i oživjeti i kada već nisu bili živi? Koliko koštaju snovi, uspomene… A, duša…!? Eto, “nek mi netko izračuna, sve ću prodat sutra!”

Skoro svaki dan tužna vijest o smrti branitelja u najboljim godinama života. Bolest, suicid… Idemo s jednog na drugi ispraćaj naše braće. Počasni plotun, zastava i to je to!

Zato što odlaze u najboljim godinama života veliku odgovornost snosi ovo društvo u kojem živimo!? Na žalost, to društvo ih nemilosrdno šalje u smrt, na ovaj ili onaj način!?

Najčešće se analizira za što su branitelji sve krivi, što nisu zaslužili itd.

Branitelje se privodi u lisicama da trunu i umiru po zatvorima, i to za nedokazane krivnje. Udbaše i četnike, koji su počinili monstruozne zločine, privodi se bez lisica, kao da su u ležernoj šetnji!?

Sve to vide, naravno, i branitelji, i pitaju se tko je tu poželjan!? Je li ovdje poželjan onaj tko je branio hrvatski narod i dao život i zdravlje za to, ili je poželjan onaj tko je činio zločine protiv hrvatskog naroda!?

Ne vodi se briga o zdravlju branitelja iako je stanje jako loše… Bojim se da je sada već pomalo i kasno!?

Traži se svaki pogrešan korak, i tko jače nagazi branitelja taj je veća faca!?

Da tako analiziramo sve ostalo (kao branitelje) bili bi prvi u svijetu u mnogočemu!?

Političari koji su krivi za sve ovo (loše stanje u društvu), njima se treba ustanoviti manjak od nekoliko desetaka milijuna, i tek se onda kao smjene, i za kaznu idu u sabor!?

Branitelja, ako ga se lažno optuži, i to čak od neprijatelja protiv koga se borio (koji mu je napao zemlju, ubijao, klao žene i djecu, starce…) ide pravo u zatvor (a ne sabor) i mora dokazivati nevinost iz zatvora!?

Puno naše braće je prošlo sve najteže u ratu, ali u miru se teško nose s nemilosrdnim pristupom društva kojem su darovali slobodu!

Zbog strahota koje su proživjeli u ratu mnogi od branitelj ne mogu ravnodušno slušati pitanja u stilu: Kolika vam je mirovina? Koliko to košta što ste napravili za Hrvatsku? Ma, pazi molim te… Ubija ih to na ovaj ili onaj način, jer u rat nisu otišli radi materijalne koristi!

Pitanja se postavljaju na način kao da je to njihova država, ali ne i naša, pa bi ih kao oni najradije isplatili u gotovini od tog državnog novca (koji oni smatraju svojim), i da više nemaju ni pravo glasa, i da se ne miješaju ni u što, bez obzira što se radilo sa zemljom za koju se krv prolijevala i zdravlje izgubilo.

Tako je danas normalno da se jednog Pupovca za sve pita, ali prave branitelje i dragovoljce ni u ludilu!? Kako kaže Plenković “Neće oni meni određivati s kim ću koalirati!” I, nisu. I ovi koji su s njim, koji su podlegli kušnji, ništa ih se ne pita, samo trebaju dignuti ručice kada “voždu” zatreba.

Te nadobudne i najglasnije “snage”, s previše praznih riječi, u biti neljudi koji sebe ujedno smatraju dobrim ljudima i vjernicima, a koji nikada ništa nisu (na žalost i neće) odradili a da to nisu masno naplatili našem narodu (što se već polako i vidi), pitaju koliko košta?

Što koliko košta??? Koliko koštaju poginuli prijatelji koje smo u očaju probali spasiti, i oživjeti i kada već nisu bili živi.. Koliko po glavi koštaju neprijatelji u koje si htio ili ne htio morao pucati, a nenasilan si po prirodi, i kršćanski si odgojen!?

Recite koliko to košta? Vi nehumane jude što ste upropastili Hrvatsku, što vam prolazi život a nikada niste napravili ništa ni slično vrijedno onome što je jedan pravi ratnik branitelj napravio u samo jednom danu!? Da ne govorim o pet godina pakla koje su ratnici branitelji prošli!?

Probajte vi izračunati koliko to košta??? Vi ste valjda mjerodavni!?

Koliko koštaju, snovi, uspomene i duša ovih dana!? Koliko košta, recite vi nadobudni majmuni koji takvim pitanjima često tjerate ljude u smrt!? 

Eto, “nek mi netko izračuna, sve ću prodat sutra!”

Autor teksta: Ivica Primorac

Izvor: Dražen Jugec / facebook

Udruga Hrvatski Ratnik

3 komentara
Ostavite vaš komentar

3 komentara
  1. Odgovor je jednostavan. Hrvati, pa s time i Hrvatski branitelji, ovoj nazovi Hrvatskoj vlasti ne trebaju i to nam svima jasno i glasno pokazuju a to što vi to ne viditi ili vam to nije moguće pojmiti je čist znak kako ili nemamo dovoljno soli u glavi ili ne uočavamo uočljivo. Hrvatsku, od samog nastajanja, vode Jugoslaveni, i još gori, koji Hrvate iz Hrvatske protjeruju a u Hrvatsku uvoze neke nove ljude čudnih boja i uvjerenja koji će uzkoro, vrlo uzkoro, zatući i ovo malo Hrvata koji su u Hrvatskoj preostali. To je cilj, a to što vi to ne vidite nisu oni krivi, nego svi mi koji to vidimo i na to se pravimo gluhi, sliepi i…..