Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Kopriva postaje zabranjena biljka – by InfoTeam

Posted by Hrvatski Ratnik

Još od vremena stare Grčke, kopriva se koristila za masažu protiv reumatizma i kao lijek protiv anemije, bronhitisa, migrene i svih bolesti koje su rezultat zatrovanosti organizma. Jednostavna narodna mudrost kaže – kopriva čisti krv. Međutim, zakon Europske unije je neumoljiv i u njemu nema mjesta za narodne mudrosti. To je otišlo tako daleko da je Francuska zabranila ne samo uzgoj i preradu, nego i širenje znanja o koprivi putem javnih nastupa…

Norme su dodatno pooštrene 2006. godine donošenjem Agrarnog orijentacijskog zakona (LOI 2006-11) koji je zabranio prodaju svih preparata na biljnoj bazi bez posebne državne dozvole.

U vrtovima Francuske s koprivom je počeo rasti i pobunjenički duh, a danas je jedan od vođa pobune glavni vrtlar čuvenog Versaillesa.

Kopriva je postala simbol očuvanja narodne medicine i organske proizvodnje. Francuski vrtlari ne odustaju od svoje “kriminogene” prakse, iako im prijeti kazna od 75.000 eura i dvije godine zatvora. Oni više ne smiju spomenuti u javnosti svoje domaće fermentirano gnojivo od koprive, koje rade na izuzetno “opasan” način: 1 kg koprive potopi se u 10 litara čiste vode, pritisne kamenom, ostavi da fermentira 10-20 dana, a zatim se time zalijevaju ili prskaju usjevi.

Zar je to je strašno komplicirana fito-farmakološka procedura za koju je potrebna tržišna dozvola. Dok se na svim medijima vrte skupo plaćene reklame o pesticidima koji zagađuju vodu i zemljište, koji se ne smiju upotrebljavati bez gas-maski i gumenih rukavica, i pri tome se primjenjuju u specifičnim uvjetima kad nema ni daška vjetra, o običnoj “čorbi” od koprive, kojom se zemljište oslobađa od korova i štetočina, se u francuskim medijima ne smije govoriti. Zna se što donosi novac, a najveći grijeh koprive je što je besplatna i svima dostupna.

Nama okolne zemlje također su na udaru. Mnogi ne znaju da je Hrvatska ulaskom u Europsku uniju pristala da zabrani ljekovito bilje po europskim zakonima.

Zabranjene su mnoge biljke, prirodni lijekovi protiv depresije, raka, upala, kožnih bolesti, migrena i svih ostalih tegoba na kojima farmaceutska industrija u svijetu masno zarađuje. Tako su zabranjeni: bršljan, dan-noć, gavez, glog, hrast, imela, kantarion, medvjeđe grožđe, mlječika, orahov list, pelin, podbjel, preslica, rosopas, sena, valerijana i mnoge druge.

Ali, najveći udarac farmaceutskoj industriji, ali i moćnim korporacijama izazvala je zapravo kopriva. Dijelom stoga što je kopriva jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu. Naime, svi dijelovi koprive, stabljika, lišće, korijen i cvijet imaju ljekovita svojstva. Dakle, vi ste kriminalac ako svakodnevno pijete čaj od koprive i jedete juhu od iste bar jedanput tjedno.

Izvor: InfoTeam / Miroljub Morarević – fb

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar