Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Kutina – Osvrt na prosvjed podrške slavonskim svinjogojcima!

Piše: Andrej Sajko

Lijepo je bilo danas doći na prosvjed podrške slavonskim svinjogojcima na izlazu s autoceste u Kutini, i vidjeti ljude koji su se solidarizirali s onima koji se danima smrzavaju za slavonske običaje uzgoja svinja i kolinje. Iako promrzli i mokri, bili su sretni što su tu, da daju svoj obol i podrže kolege na istoku. Vjerujem da svi oni znaju kako je ovo samo mali osobni doprinos nečeg puno većeg i dubljeg, sudjelovanje u borbi svih nas protiv zla.

Znam da razumijete što vam želim reći. Ubiti čitavo selo, ili čak županiju, zbog jednog bolesnog čovjeka je usporedivo s ovim što ‘stručnjaci’, a u stvari beštije koji su bili uglavnom loši studenti s prosjekom 2,1, rade svinjama na istoku Slavonije. Tim prije što ta famozna svinjska kuga uopće nije opasna za ljude, a kako stvari stoje, niti za divlje svinje.

Ponosni smo što je jedan od organizatora širenja prosvjeda na Sisačko Moslovačku županiju naš Gordan Šebalj, predsjednik Udruge Hrvatski Ratnik.

Koordinirao je Gordan ljude iz svojeg kraja s predstavnicima slavonskih svinjogojaca, dvojcem Tomislav Pokrovac – Milenko Bilić.

Došli su naravno i mediji, a najavljeno je i daljnje širenje prosvjeda prema Zagrebu, Karlovcu i dalje.

Za medije i okupljene prosvjednike govorili su čelnici prosvjeda Pokrovac i Bilić, aktivist Juretić i saborski zastupnik Željko Lenart, koji je, između ostalog, aktivno s traktorom sudjelovao u prosvjedu. 

Predsjednica stranke Hrvatsko Bilo, gđa Nada Šikić, dala je bezrezervnu podršku seljacima i njihovoj borbi za očuvanje seoske tradicije i ostanak na svojim ognjištima.

Na kraju se naš Gordan obratio okupljenima na samo njemu svojstven način. Njegovo obraćanje možete vidjeti u videu ispod.

Najvrjednije što smo danas u Kutini vidjeli je zapravo spremnost ovih ljudi da brane prave vrijednosti, naše Hrvatske vrijednosti i po svaku cijenu da ustraju u toj borbi koliko god koštalo i trajalo.

Iako malobrojni, poučeni poviješću, taj mali broj hrabrih ratnika se uvijek uspio oduprijeti svakom zlu, kojim god oružjem da nas je napalo.

Photo & video by Miro Perković

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar