Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Marko Vučetić, samootkazani Hrvat i samootkazani katolik, nije nigdje pronašao samog sebe!

Piše: Lili Benčik

Svjedoci smo svakakvih teorija i teza o stvaranju Hrvatske države, njenom značaju i karakteru, samo da ona ne bude država Hrvata. Pojavio se još jedan nadobudni građanin koji tvrdi da je hrvatska država bezvrijedna, neuspješna i da: “Ova država nije nastala u Domovinskom ratu, postojala je i prije rata, očevi ove države nisu ratnici nego građani. U medijskom prostoru pojavio se mlad čovjek, Marko Vučetić, čiji bizarni stavovi čude…

Njegovi stavovi čude obzirom na porijeklo i naobrazbu.

https://tris.com.hr/2023/08/ova-drzava-nije-nastala-u-domovinskom-ratu-postojala-je-i-prije-rata-ocevi-ove-drzave-nisu-ratnici-nego-gradani/

Ova njegova izjava nije točna, nije vjerodostojna već predstavlja njegovo osobno mišljenje, proizvoljno i imaginarno. S tim svojim fantazmagorijama priklonio se Miloradu Pupovcu i njegovoj petoj koloni, a plaću dobiva kao predsjednik Gradskog vijeća u Zadru.

Kultura samootkazivanja

Demokracija podrazumijeva slobodu mišljenja i javnog izražavanja tog mišljenja. Međutim svako javno iznošenje mišljenja znači i odgovornost za izrečeno mišljenje.

Ono mora biti utemeljeno na povijesnim činjenicama, zakonima i dokumentima da bi bilo vjerodostojno.

Domovinski rat je bio rat za prava Srba da budu Srbi u RH.

https://www.autograf.hr/domovinski-rat-je-bio-rat-za-prava-srba-da-budu-srbi-u-rh/

E ovo je vrh nebuloznih izjava Marka Vučetića. Po tome se vide njegovi jugoslavenski stavovi i kako manipulira i ponižava Hrvate!

“Ironija je da su bijegom od jugoslavenske kulture Hrvati pobjegli od hrvatstva. Takvi Hrvati nisu Hrvati, oni su antijugoslaveni. Mi sada živimo posljedice kulturnog, nacionalnog, vjerskog, političkog i moralnog bijega. Samootkazali smo se jer smo odlučili biti antiteza sebe samih”, kaže filozof i teolog Marko Vučetić.

Jadan ne bio, jugoslavenska kultura nije nikada bila hrvatska kultura. U vrijeme trajanja Jugoslavije neprestalno smo se borili za svoj jezik, svoju povijest, svoju kulturu i svoj identitet. Mi Hrvati jesmo Hrvati i antijugoslaveni.

Samo onaj dio komunističkog svjetonazora, preko komunizma se identificirao s Jugoslavenstvom. Hrvati se nisu samootkazali, mi smo bili i ostali Hrvati. Od stoljeća sedmog imamo svoju kulturu, samo Marko po sebi sudi. On se samootkazao od hrvatstva i postao antiteza samog sebe! Toliko se snažno svakim danom sve više otkazuje da više ni sam ne zna tko je, ni što je.

Po mojem mišljenju izgubljena duša u svom traganju za nekom pripadnosti, bez korijena kojem je pripadao jer Jugoslavije mu više nema. U tom traganju negdje usput je izgubio sam sebe.

Filozof stvarno bezvrijedno “filozofira”, odnosno izigrava filozofa naočigled obilne dostupne dokumentacije.

Cijeli članak možete pronaći na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar