Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Materijalno i moralno propadanje Hrvatske

Piše: Branko Smrekar

Hrvatska propada, moralno i materijalno. Rasprodaju se vode, najbolju mahom neobrađenu drvnu masu, zemlju, rudno bogatstvo, obalni pojas i mnoge druge, Bogom i Hrvatskim narodom, stvorene vrednote. U Hrvatskoj vlada kriminal, korupcija, klijentelizam, nepotizam, lopovluk i druga zla.

Još od početka nametnutog nam Domovinskog rata, dok su Hrvatski branitelji krvarili na bojištu, donašali su zakoni za pretvorbu i privatizaciju u kojima su stranačkim pogodnim mešetarima, bez novaca i menadžerskih sposobnosti, praktički darovali ogromne vrijednosti, koje su titulari vlasništva u velikoj većini odmah pokrali, tvrtke obezvrijedili, a radnike poslali na Zavod za zapošljavanje. Samo naivni misle da se taj, mahom neosuđeni, zločin mogao dogoditi bez osobnih interesa i dopuštenja vladajućih političkih struktura.

Tako su propale naše u svijetu renomirane građevinske firme: Industrogradnja, Tempo, Vijadukt, Hidroelektra…, da bi nam danas sve zahtjevnije objekte, od mostova cesta i drugih, gradili stranci. Ugasili su Jedinstvo, Prvomajsku, Chromos, Oki, Monting, Jugoplastiku, brodogradilišta, rafinerije… otuđili energentske vodove, naftnu industriju, kemijska postrojenja, turističke kapacitete, prodali telekomunikacije, Plivu…

Prodaja telekomunikacija (u bescjenje) je kao da u spavaću sobu partnera koji, kao što reče jedna domoljubna dama, ne žive kao „brat i sestra“, ugradite IR kameru, a ovo s Plivom, uz sinkronizaciju Podravke, dovelo nas je u situaciju da Hrvatska više ne proizvodi jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda, pekarski kvasac (germu, saccharomyces cerevisiae). Sramota.

Sve dosadašnje vlasti, a i oporba, su iznevjerile očekivanja Hrvatskog naroda u domovini i svijetu, a narod svoju tjeskobu, za sada, pretežito drži u sebi, u svojim domovima, birtijama… dakle u četiri zida, a vani svoju intimu i osjećaje, većinom u strahu, skriva kao svećenik ispovjednu tajnu.

Dok god na Hrvatskom političkom nebu ne svane unija čestitih, dokazano sposobnih, stručnih, politički nekompromitiranih, obrazovanih Hrvata iz Domovine i iseljeništva, časnih ljudi kojima osobni interesi neće zasjeniti državne i koji će, već u početku, tvorno, a ne samo virtualno, pokazati ljubav prema svojoj domovini Hrvatskoj, dotle ćemo i dalje tonuti u beznađe.

U nas je demokracija pravo neupućenog, frustriranog, komunizmom duševno razorenog, preplašenog, lažima i neistinama obgrljenog časnog naroda na izbor globalizmu pogodnog totalitariste. Svojim smo domoljubljem, srcem, hrabrošću, sposobnošću i dobrom strategijom, u međunarodno nesklonim okolnostima, dobili obrambeni rat. Hoćemo li i ovaj stoljetni, hibridni, ovisi o nama.

Mislim da je dosadašnji izbor, sada vladajućih, induktivnim načinom snubljenja: stranka, promocija, unutar stranačke borbe izabranih pojedinaca, pregršt nerealnih obećanja, laži o postignućima, potplaćeni mediji, pompozni obilasci krajeva, propagandni letci, usiljeni osmjesi, lažni sjaj i poruka narodu: „S nama u raj“, postao katastrofičan za identitet Hrvatske.

„Raj“ nećemo dočekati ni uz ovakvu nekonzistentnu jalovu oporbu koja se dijelom sastoji od anacionalnih slijednika komunista i globalističkih plaćenika, i od navodnih domoljuba koji umjesto stvaranja zajedništva i kumuliranja ukupne moći, zbog pojedinačnih financijskih interesa bivanja u Saboru Republike Hrvatske, unutar grupacije osnivaju male strančice niske izborne moći.

Nekako mi se čini da bi svi koji u oporbi kritiziraju kriminal i druge negativnosti vladajućima sve oprostili samo da ih se prihvati u vlast. Intelligenti Pauca. Suprotno tome promišljam deduktivnu metodu izbora, demokratsko osmišljavanje provedivog domoljubnog programa, njegovo poniranje do svakog birača pa tek onda iznjedenje sposobnih, čestitih političara koji će ga pod punom odgovornošću provesti.

Svoj ću, za novim idejama otvoreni, prijedlog programa za izbavu iz današnje tužne zbilje, objaviti pod naslovom: OLUJOM IDEJA DO DOMOLJUBNE OLUJE

Uz vatrogasni pozdrav: Boga slavi, bližnjega izbavi!

Branko Smrekar

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Nadam se da je velikoj većini sve napisano-poznato,ali biti će da je još uvijek večini jako dobro. Što se mora dogoditi da se narod probudi? Pitanje je što je još ostalo od Hrvatske-što još nisu prodali to će mo tek saznati. Ne želim reći da je sve gotovo uvijek postoji nada (kažu ona zadnja umire) ali kako to sve zaustaviti i promijeniti? Nešto nedostaje tom Hrvatskom narodu. Ne znamo voditi i imati državu-zato je stoljećima nismo niti imali.