Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Na Pula Prideu ponosno se vijorila Yugo zastava s petokrakom!?

Piše: Lili Benčik

Pula Pride je po izvješću Policije prošao bez incidenta! Pulom je prošetalo oko 500 osoba uz potporu nekih političara i stranačkih čelnika: pulski gradonačelnik Filip Zoričić sa suprugom, Peđa Grbin SDP, Valter Boljunčić IDS i Dušica Radojičić Možemo. Sve to pod budnom paskom brojne interventne policije sa psima! Pored tako velikog broja interventnih policajaca u koloni se ‘ponosno’ vijorila Yugo zastava s petokrakom!?

Postavlja se pitanje – za koja se to ljudska i manjinska prava bori LGBTIQ zajednica u Puli pod Yugo zastavom?

U kojoj državi i od koje vlasti traže ostvarivanje traženih prava? Od Jugoslavije? Te države nema više od 30 godina, prema tome zbog čega su je nosili? Naravno uz napomenu da ovakvu paradu u Jugoslaviji nisu smjeli ni sanjati!

Postavlja se pitanje kako su hrvatski političari smjeli sudjelovali u paradi pod Yugo zastavom sa zvijezdom petokrakom?

Zašto je onda policajci nisu zaplijenili i uklonili?

Kada se radi o zastavi HOS-a, koja je regularna zastava registrirana kao zastava 9 bojne HOS-a, promptno reagiraju.

Naime, prije 5 dana policija je u Kaštel Sućurcu jednog građanina kaznila zbog zastave HOS-a sa 700 eura plus 66,36 eura troškova postupka, zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

https://fenix-magazin.de/kazna-za-isticanje-zastave-hos-a-zasto-bi-netko-danas-u-slobodnoj-hrvatskoj-drzavi-za-nesto-takvo-bio-kaznjen/

U svibnju 2024. kažnjeni su pripadnici riječke Armade, svaki sa 100 eura, zbog isticanja zastave HOS-a na mostu na Rječini, s obrazloženjem Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske da su pripadnici Armade, postavljanjem spornog transparenta, uznemirili javnost ističući simbole koji predstavljaju mržnju, prijetnju, strah i netrpeljivost prema drugim narodima.

https://dugopolje.org/sud-kaznio-navijace-armade-zbog-isticanja-zastave-hos-a-njima-je-zastava-hos-a-simbol-zla-mrznje/

Pod Yugo zastavom s petokrakom razoreni su Vukovar i Škabrnja, granatirani i ubijani hrvatski građani Zadra, Šibenika, Dubrovnika, Osijeka… pa i Zagreba. Zar ta zastava ne predstavlja govor mržnje, prijetnju, strah i netrpeljivost prema hrvatskom narodu? Zar ta zastava ne uznemirava hrvatsku javnost i podsjeća je na brojne nekažnjene zločine počinjene nad hrvatskim narodom?

Postavlja se niz pitanja:

U kojoj mi to državi živimo? 

Čija je policija, koju svi mi plaćamo, od koje države? Čije oznake nosi? Čije zakone brani?

Znaju li policajci i suci za Odluku Hrvatskog Sabora od 8. listopada 1991. godine o raskidu svih državno-pravnih sveza sa SFRJ? NN 53/1991?

Hrvatska je članica EU. Prije 5 godina EU Parlament izglasao je Rezoluciju o izjednačavanju zločina svih totalitarnih režima po kojoj bi trebalo sve spomenike i znamenje totalitarnih režima ukloniti iz javnog prostora!

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

A hrvatskim se interventnim policajcima ispred nosa vijori Yugo zastava s petokrakom? I još su upozorili da će Policija sve snimati!?

Od 1991. do danas prošlo je 33 godine, pa do kada više?

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

 

2 komentara
Ostavite vaš komentar

2 komentara
  1. Više puta su mi brisali objavu vaše (naše) Udruge hrvatski ratnik, pa tako i posljednju koju je objavila poštovana Lili Benčik u kojoj se pita zašto policija nije uklonila jugoslavensku zastavu (nepostojeće države!) na Pula Prideu, a državni organi kažnjavaju čovjeka za isticanje HOS-ove zastave! Znamo koje smo strahote doživjeli po yu obilježjima!
    Do kada ćemo ovo trpjeti u “slobodnoj” Hrvatskoj?!

    1. Dragi Mato, nisi jedini kojemu Facebook uklanja objave, jednostavno nam žele smanjiti doseg. Možeš pokušati kopirati sliku i tekst i tako dijeliti. Neki tako to rade. Uglavnom hvala na trudu i pomoći. A živimo li u slobodnoj Hrvatskoj??? Sve više mi liči na diktaturu orvelovskog tipa.