Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Na subotnjem prosvjedu Tomašević pozvan da podnese ostavku!

Piše: Ivana Perić

U subotu 21.10.2023., na zagrebačkom Trgu Francuske republike, održan je mirni prosvjed radi sve većeg nezadovoljstva stanovnika glavnog grada politikom gradonačelnika Tomaševića. Organizator prosvjeda, dopredsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava, Alin Kavur, pozvao je gradonačelnika da podnese ostavku. Pozivu su se, osim građana, odazvali i neki gradski zastupnici te predstavnici udruga koje djeluju na tom području.

Kavur navodi kako im je gradska uprava odlučila oduzeti dva mjesna odbora, a time i utjecati na opstanak raznih udruga koje djeluju na tom području poput udruga umirovljenika, kulturno umjetničkih društava te sportskih udruga. Premda je Kavur nudio suradnju Tomaševićevoj stranci oni su se na nju oglušili, a dodaje i kako nisu posjetili niti jednu gradsku četvrt iako su obećali. Naveo je kako Tomaševićeva politika ukazuje na nesposobnost koja je raskrinkala njegove predizborne laži.

Preuzimanjem vlasti roditeljima je ukinuta mjera “roditelj odgojitelj”, premda je drukčije obećano. Kavur je naveo i kako je Tomašević odlučio maknuti hrvatske zastave, koje su tradicionalno izvješene duž Vukovarske ulice, pod izlikom skupog održavanja, a pritom je gradske novce usmjerio na dekoriranje grada duginim bojama, po mjeri svojih ideoloških istomišljenika.

Udar na roditelje odgojitelje, kao razlog traženja ostavke, navela je gradska zastupnica Gordana Rusak koja je, šireći spektar ljudi na koje gradonačelnik udara, nadodala poljoprivrednike, taksiste i stanare gradskih stanova. Istaknula je i proširenje pješačkih zona kao ideološki problem koji utječe na starije građane kao i obitelji s djecom.

Probleme s istim istaknuli su i taksisti, Miro Folnegović i Ivan Jelačić. Taksistima su ukinuta neka od najstarijih stajališta u Zagrebu.

Branimir Meštar iznio je problem ugostitelja koji imaju terase na parkirnim mjestima, a kojima je najam u dvije godine povećan četiri puta.

Odvjetnik Davorin Karačić govorio je o globalizmu kao ideologiji vodeće stranke Zagreba.

Predstavnik sportske udruge mjesnog odbora Trnava, jedne od dvije o kojima je riječ, zadnji se obratio prosvjednicima te objasnio problematiku gubitka prostora za dosadašnje korisnike.

Kavur je najavio prosvjede koji će se u održavati u iduća dva mjeseca te poziva gradonačelnika na ostavku. Istaknuo je, kao i ostali govornici, razloge traženja ostavke. Nada se da će prosvjede proširiti i na druge kvartove i gradske četvrti koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Udruga Hrvatski Ratnik je prisustvovala i pružila potporu prosvjedu te smo obećali da ćemo se odazvati i na sljedeći i pomoći u organizaciji, ako nas pozovu.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar