Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Ne okreći se sine Milorade iliti tko je “bombardovao srpske civile u begu”

Piše: Miro Perković

Zadnjih nekoliko dana slušamo i čitamo o optužnicama iz Srbije protiv četiri pilota HRZ-a koji su, u kolovozu te davne 1995. godine, iz svojih migova bombardirali “srpske civile u begu”. Naravno da se slažemo da svaki zločin treba osuditi i kazniti, i tu nema ništa sporno, ubijeno je 9 civila. Međutim, pitanje je tko je odgovoran i tko je izvršio zločin?

Na YouTube kanalu Novog jutra, srpske Pink televizije, stoji video od 4. kolovoza 2020. godine, u kojem su gosti Ratko Dmitrović i, nama interesantni, prof. dr. Miroslav Bjegović, inače tadašnji oficir tzv. “vojske RSK” a sadašnji profesor i dekan Fakulteta za studije bezbednosti u Beogradu, čovjek koji je svjedok tog događaja i koji jasno kaže da je taj Mig, koji je bombardirao izbjegličku kolonu, imao na sebi crvenu zvijezdu petokraku, oznaku JNA i jugoslovensku zastavu, te sam izražava sumnju da je zrakoplov s tim oznakama doletio iz Hrvatske.

 

Zašto je to tako, profesor Bjegović je inteligentan čovjek i očito zna i više nego želi reći na javnoj televiziji. Budući da i mi znamo kakva je situacija bila tada na terenu, znamo za rasulo tzv. “vojske RSK”, znamo za bijes i prezir koji je Milošević iskazao prema Martiću, znamo kakav je odnos nakon pada krajine bio prema krajišnicima u samoj Srbiji, te i sami možemo izraziti sumnju da je bombardiranje kolone izbjeglica, uz koju su bježale i snage vojske krajine, bio odgovor bijesa određenih srpskih oficira, a moguće i samog Miloševića. Mene osobno ne bi čudilo da je Milošević naredio bombardiranje srpskih “kukavica” koji nisu bili u stanju oduprijeti se hrvatskim snagama bar desetak dana, a što bi dovelo do intervencije međunarodne zajednice i zaustavljanja hrvatskih vojnih operacija, a posljedično tome dovelo i samog Miloševića i Srbiju u puno bolje pregovaračke pozicije spram Tuđmana i Hrvatske. Na našu radost i sreću Oluja je brzo završila našom pobjedom, blistavom i čistom, bez presedana u povijesti ratovanja.

A dana 31. svibnja 2022. godine Gospodnje, samo dan nakon dana državnosti RH, Milorad Pupovac i njegov SDSS zajedno s Veritasom Save Štrbca, u prostorijama srpskog društva Privrednik, Preradovićeva 18 u Zagrebu, organiziraju tribinu posvećenu podizanju optužnice Tužiteljstva Srbije protiv 4 pilota HRZ-a, a nu vraga, gost je oficir “vojske RSK” Janko Velimirović, inače zamjenik Save Štrbca, te odvjetnici Slađana Čanković i notorni Anto Nobilo. Voditelj je, a tko drugi nego Saša Kosanović.

Iako Bjegović nije jedini koji je vidio oznake JNA na zrakoplovima koji su bombardirali kolonu i doveli do stradanja civila, ti svjedoci su ignorirani, ali je zato podignuta politička optužnica kojom se želi “zatalasati” i u javnosti baciti sjenka sumnje u čistoću VRO Oluja, koja je oduvijek trn u oku srbijanske politike, iako nemaju nikakvih konkretnih dokaza o umiješanosti HRZ-a i njegovih pilota u počinjenje zločina spram nedužnih civila od kojih je četvero djece.

Ja vas sada pitam, kakav bi razlog imalo hrvatsko državno i vojno vodstvo da naloži bombardiranje kolone civila ako smo im već ostavili put za nesmetan odlazak? I to na teritoriju susjedne države koja je bila pod kontrolom vojske RS-a? Zašto vojska RS-a nije srušila neprijateljski zrakoplov, zašto je dopustila da se bombardira kolona civila na njenom tlu? A vjerojatnost da bi piloti mogli učiniti nešto takvoga na svoju ruku ne postoji!

Teško da će službeni Beograd priznati da su srpski piloti počinili zločin prema vlastitom narodu. Ali evo, izgleda da je odgovor dao prof. dr. Miroslav Bjegović.

Bjegoviću, znam da ne voliš moju Hrvatsku državu, vidim to u tvojim nastupima na srpskoj dalekovidnici, ali ipak hvala na iskrenosti. 

A ti Milorade sine, ne okreći se, istina bi te mogla osloboditi, a bojim se da to ne bi mogao podnijeti.

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar