Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Odana počast hrvatskim žrtvama pogubljenim u poraću 1945. godine u šumi Lug u Bjelovaru

Piše: Hrvatsko BILO

Izaslanstvo udruga Hrvatsko BILO i Hrvatski Ratnik okupilo se u petak 16. lipnja 2023. godine kako bi odali počast nevinoj hrvatskoj krvi prolivenoj pod zvjerskom crvenom zvijezdom petokrakom. S tugom u srcima, prisjećamo se pogubljenih žrtava koje su izgubile svoje živote u šumi Lug u Bjelovaru, zlokobnom simbolu poraća 1945. godine. Danas stojimo ovdje kao svjedoci njihove patnje i nepravde koju su pretrpjeli…

U tom mračnom vremenu nevine duše su bile odvedene na rub bezumlja suočene s nepravdom i bezdušnošću. Njihove sudbine su bile vezane uz hrvatski identitet i njihovu ljubav prema domovini. Bez ikakvog osnova, bez suđenja ili prava na obranu, bili su žigosani zvijezdom petokrakom i osuđeni na sigurnu smrt.

Danas stojimo ovdje kao svjedoci njihove patnje i nepravde koju su pretrpjeli. Sjećamo se njihovih imena i lica, njihovih snova i ambicija koje su bile nasilno prekinute. Neka njihove duše počivaju u miru, a njihova stradanja neka nas podsjećaju na važnost borbe za istinu, pravdu i slobodu.

Neka ovakva okupljanja budu podsjetnik da se ne smijemo povući pred tiranijom i nasiljem. Moramo se suprotstaviti svakom obliku zločina i diskriminacije kako bismo osigurali da se ovakve tragedije ne ponove. Neka se njihov gubitak pretvori u snagu koja će nas potaknuti da gradimo bolju budućnost gdje će svaki život biti poštovan i zaštićen.

Danas, dok stojimo ovdje s tugom u srcima, dajemo obećanje da ćemo se boriti za istinu, za pravdu i za budućnost u kojoj ćemo se s pijetetom i poštovanjem sjećati hrvatskih žrtava. Neka njihov tragični kraj bude podsjetnik na našu obvezu da gradimo društvo koje će njegovati mir, ljubav i razumijevanje.

U ime udruge HRVATSKO BILO, udruge HRVATSKI RATNIK i svih onih koji se bore za istinu, odajemo počast tim hrabrim dušama koje su podnijele najveću žrtvu za našu povijest i slobodu. Neka njihova žrtva ne bude zaboravljena, već neka nas inspirira da nastavimo njihovu borbu za pravdu i ljubav prema Domovini.

 

HRVATSKO BILO – HRVATSKI RATNIK

#hrvatskobilo #hrvatskiratnik

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar