Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Opet smo pohodili Slavoniju, ovog puta Kutjevo

Piše: Jure Modrić

Subota 09. srpnja 2022. Kutjevo

Udruga Hrvatski Ratnik se rado odazvala pozivu Slavonaca za druženje na OPG-u Predraga Livaka koje je trajalo od oko 16,30 h do 21,30 h. Došli su gosti iz Lipika, Pakraca, N. Gradiške, Požege, Garešnice, Daruvara i, naravno, mi kao udruga iz Zagreba. 

Domaćin je pripremio lijep i sadržajan hodogram kojeg smo se držali – zadovoljni, sretni i siti. Nakon upoznavanja otišli smo u obilazak vrta bundeva/tikava, zatim na OPG Livak gdje smo razgledali razne sorte drveća, povrća i voća (glog, dud, drijen, lješnjak, kupine, šljive, marelice, …).

Slijedilo je Mariovo predavanje o nacionalnim državama i njenim ugrozama. Zatim je otvorena diskusija u kojoj je Gordan Šebalj argumentirano, emotivno i dojmljivo predstavio UHR kao udrugu koja ima rješenja za razne hrvatske probleme, a kad bih bio neskroman, rekao bih sve probleme.

Nakon toga smo imali sportske igre, gađanje praćkom i bacanje koplja, što je mnoge zainteresiralo, razveselilo i razgibalo. Dan je bio kao stvoren za igru i drużenje, sunčan uz mali povjetarac, u izuzetnom okružju gora sa zelenim vinogradima i prekrasnim plodnim zlatnim ravnicama.

Domaćin nam je predstavio ta izuzetno zanimljiva gorja (do 1000 m nadmorske visine) i njihove vrhove koji okružuju Požešku dolinu. U ugodnoj hladovini drvene sjenice smo razgovarali, jeli domaću hranu i pili domaća pića, a za one koji vole slatko bilo je i domaćih slavonskih kolača.

U edukativnoj radionici je četvero dragovoljaca, držeći ljekovito bilje u ruci, pročitalo njihova ljekovita svojstva. U bogatoj i velikoj košari bili su plodovi OPG-a ponuđeni kao način za moguću razmjenu proizvoda u budućnosti. Predstavljena je Građanska inicijativa Slavonska snaga, njen program, ciljevi i aktivnosti, pa su tako ponuđene rabljene majice kao dio humanitarnog rada Inicijative, zatim rad na otkrivanju štetnosti 5G mreža, kemijskih tragova i cjepiva, te besplatno učenje engleskog jezika za zainteresirane, a najavljen je i poseban susret s našom udrugom radi boljeg upoznavanja i suradnje. Slijedeći susret GI Slavonska snaga će biti u Rešetarima koncem kolovoza ove godine. Na kraju druženja smo razmijenili brojeve mobitela i nazive OPG-a, udruga i inicijativa na društvenim mrežama, zahvalili jedni drugima, a posebno domaćinima na gostoprimstvu i organizaciji, te vrlo lijepom i korisnom druženju s kojega smo otišli ohrabreni zajedništvom, uzajamnom podrškom, zadovoljni, nasmijani i sretni, i sa željom da se opet uskoro vidimo.

Fotografije: OPG Livak

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Vidim da vam je bilo predivno. I sam sam trebo biti prisutan. No životne okolnosti su me spriječile. Sretan sam sto ste se družili i zabavljali. Nadam se da se vidimo u Rešetarima.. inače borac sam za pravdu.