Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Organizirani kaos u režiji vlasti i policije

Piše: Šime Žgela

Naime, 22. svibnja dužnosnici RH su, protuustavno i nelegalno, potpisali još jednu u nizu veleizdaja nacionalnih interesa predajom nadležnosti SZO-i vezano za upravljanje budućim javnozdravstvenim krizama, plandemijskim ili sličnim ugrozama javnog zdravlja unutar Hrvatske, što znači da SZO unutar RH ima ovlasti iznad Hrvatske vlade i Sabora, a što je predaja suvereniteta koja je izričito zabranjena člankom 2. Ustava Republike Hrvatske.

Prethodno im je Ustavni sud RH pripremio teren gazeći ustavna i demokratska prava naroda proglašavajući COVID potvrde ustavnima, a narodni referendum nevažećim i neustavnim, čime je izveden klasični državni udar. Međutim, buran tjedan uz zaoštravanje retorike hrvatske policije prema hrvatskim navijačima stavio je državni udar i veleizdaju u drugi plan. Dakle, pisali smo i upozoravali hrvatsku javnost na mogućnost organiziranog i režiranog kaosa u režiji vladajućih, upravo zato da bi skrenuli pažnju hrvatskog naroda i svekolike javnosti sa svoje veleizdaje na “problematične” hrvatske navijače.

15. svibnja u Šibeniku, te 17. svibnja u Zagrebu započeli su svoj već dobro poznati igrokaz uz represiju i udar, najprije na BBB, da bi vikend završili Torcidom. 21. svibnja odigran je vječiti hrvatski derbi na Maksimiru između Dinama i Hajduka (3:1). Oko 2000 gostujućih navijača je došlo u Zagreb bodriti Hajduk, u posljednjem kolu 1. HNL, gdje su ih djelatnici PU zagrebačke odbili pustiti na južnu tribinu maksimirskog stadiona jer se, prema službenim navodima zagrebačke policije, nisu „udostojili” pokazati transparent koji su mislili izvjesiti tijekom utakmice.

Gostujući navijači su četiri dana uoči derbija bili upozoreni od strane uprave GNK Dinamo Zagreb, te su dobili upute da na ulasku moraju, policajcima i zaštitarima koji su osiguravali južnu tribinu, pokazati transparente koje misle unijeti, a što nije bila uobičajena praksa do tog 21. svibnja. Čari rivalstva upravo i jesu tzv. „iznenađenja” odnosno podbadanja suparničkih navijača, pogotovo rivala. Zabrana unosa transparenta je bila razlog za bojkot od strane Torcide, odnosno neulazak na stadion, tako da je čitavu utakmicu južna tribina bila prazna, dok su gostujući navijači “odgledali” utakmicu ispod iste. Međutim, mediji u Hrvatskoj odjednom traže senzacionalizam i tamo gdje ga nema.

Po završetku utakmice gostujući navijači su krenuli put Splita i Dalmacije. Na odmorištu Desinec, na autocesti A1 u smjeru Karlovca, došlo je do sukoba između Torcide i policije, i na žalost se dogodilo upravo ono na što smo upozoravali nekoliko dana uoči derbija. Apsolutno čitava kronologija događaja proteklog tjedna je ukazivala na mogućnost nereda. Zaoštravanje policijske retorike prema navijačima te bacanje krivice na navijače je klasična špranca zamagljivanja puno većih tekućih problema u društvu. Upravo je sav fokus medija krenuo s blaćenjem navijača i, naravno, po nalogu vladajućih, dogodio se organizirani unaprijed pripremljeni kaos. Sve je podsjećalo na 1. svibnja 2010., krizu i pad životnog standarda i tada su platili navijači koje se konstantno nastoji prikazati državnim neprijateljima br. 1, huliganima, ološem i sl. Vrlo zabrinjavajuća činjenica jest i da policijski službenici nisu upotrijebili prekomjernu silu samo prema “problematičnim” navijačima, već su upotrijebili prekomjernu silu i vatreno oružje i po običnim ljudima koji su bili dulje vrijeme blokirani na autocesti u svojim vozilima! Stoga, valja postaviti pitanje što nam to vladajući poručuju subotnjim režiranim kaosom? Čini se da slanjem policije i izazivanjem kaosa ipak skreću pozornost s onoga što nas čeka vrlo skoro, a to je diktatura i totalitarizam najgore vrste, jer državni udar najvišeg sudbenog tijela – Ustavnog suda, uz potpis predaje suvereniteta SZO-i, jesu pokazatelji i najava totalitarnog režima koji nam uskoro slijedi, ukoliko se narod u Hrvatskoj uistinu ne pokrene.

U Četvrtak 26. svibnja na repertoaru imamo  još jedan sportski i nogometni događaj u Hrvata, slijedi finale Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu, na Poljudu. Snage će odmjeriti Hajduk i Rijeka, a očekuje se gotovo pun stadion. S obzirom na situaciju i kaos subotnje večeri na autocesti, postoji mogućnost nastavka ovog lošeg filma. Naravno, ne možemo tvrditi sa stopostotnom sigurnošću da će se presija policije prema navijačima nastaviti, međutim, valja imati na umu da vladajući neće zaboraviti splitsku proslavu 70-te godišnjice i rođendana Torcide za vrijeme neustavnog i protuzakonitog zatvaranja (lockdowna) 28. listopada 2020. Cijeli je Split tada slavio rođendan najstarije navijačke grupe na prostorima Europe, a Splićani nisu dopustili Stožeru civilne zaštite da ih spriječi u proslavi rođendana. Tada je, navodno, ministar policije Davor Božinović procijenio da je opasno po zdravlje policijskih djelatnika biti na ulicama u vremenu dok je trajala proslava i spektakl u Splitu. Istina je upravo suprotna, zavladao je strah od mogućih nereda jer su vladajući bili svjesni što Splićanima znači Hajduk, i što Torcida predstavlja Splitu. Itekako su toga svjesni i danas, te zato postoji mogućnost osvete navijačima u finalu kupa tj. moguće zloporabe pozicije jer se moraju dodvoriti svojim gazdama i nalogodavcima izvan Hrvatske.

Hrvatska policija, umjesto što radi kolone policijskih vozila po Zagrebu, batina navijače po stadionima i autocesti, te puca na njih i na obični hrvatski narod, bi trebala, ako ima iole morala i ljudskosti u sebi, shvatiti da ih taj narod plaća. Neka rade kolone i blokade ulica ispred kuća onih koji, kada se dogodi ranjavanje njihovih kolega, prođu pored njih kao da ti policajci ne postoje! Neka vrše uhićenja i privođenja onih koji ovaj narod čereče već nekoliko desetljeća, a sad i eksperimentiraju nad tim “svojim” narodom, igraju se ljudskim sudbinama, uzimaju postotke od plaća i mirovina, a ne daju da se isti taj narod liječi u bolnicama, te provode teror najgore vrste i prolaze nekažnjeno!

Udruga Hrvatski Ratnik

4 komentara
Ostavite vaš komentar

4 komentara
 1. Good day! I could have sworn I’ve been to this blog before but after looking at some of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m definitely pleased I came across it and I’ll be book-marking it aand
  checking back often!

  Here is myy blog https://Mostbet-Casino.Mystrikingly.com

 2. vrh udbasko-cetnickog rezima ima ispostavu u NH i Torcidi, a dokaz tomu je da nikto nije stao u obranu policije. Za mi je mularije koju su uspili izmanipulirati lazima, ugrozenoscu i tzv mrznjom sviju kontra splita, hajduka i dalmacije i gurnuli prid metak. Cilo desetljece lazi, manipulacije, parazitiranja, pljacke uz pomoc lokalni i nacionalni medija i novinara koji su pripadnici neprijateljski obavjestajni sluzbi nazalost doslo je na naplatu. vidite samo ideologe zastitnike i promotore svega toga bit ce van jasno ka i trag love, pogledajte koliko laznih profila objavljuje da je doslo vrime za nezavisnu dalmaciju i koga forsira slobodna dalmacija ka stranku i politicara.
  Za sada toliko…..

 3. pa vlast i navijači su na istoj strani,vidjelo se to da navijači nisu na demosima protiv mjera.
  Nisu oni nikakvi protivnici ,nego samo paravan